Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Vier potentiële F1-zitjes in het vizier voor Esteban Ocon te midden van wildcard exit-optie
F1 nieuws

Vier potentiële F1-zitjes in het vizier voor Esteban Ocon te midden van wildcard exit-optie

39
esteban ocon
Foto: Planeterenault

Na een moeilijk begin van het seizoen 2024 hebben Esteban Ocon en Alpine “gezamenlijk besloten om uit elkaar te gaan,” wat weer een nieuwe wending geeft aan het altijd boeiende 2025 silly season. Terwijl we al opties hebben besproken om Ocon’s zitje bij Alpine te vullen, zijn er nog steeds genoeg Formule 1-zitjes beschikbaar voor de Franse coureur verspreid over de grid. Laten we eens kijken naar de open zitjes en analyseren hoe goed Esteban Ocon in die line-up zou passen.

Haas F1: een waarschijnlijke keuze

Volgens PlanetF1 is Haas naar voren gekomen als een zeer waarschijnlijke bestemming dankzij speculaties van F1-correspondent Lawrence Barretto. Haas’ toekomst is momenteel echter een bron van zorg. Na de sluiting van Stewart-Haas Racing, die Gene Haas’ uitstapje in de NASCAR Cup Series vertegenwoordigde, vragen kenners zich af of het Formule 1-team mogelijk aanzienlijke veranderingen tegemoet gaat, zelfs als Haas heeft verklaard dat het “business as usual” zal zijn. Ocon past echter in het profiel van Haas-coureurs.

Het team heeft historisch gezien ervaren F1-coureurs getekend die bekend staan om een beetje agressie op de baan: Nico Hulkenberg, Romain Grosjean, Kevin Magnussen. Ocon past bijna perfect in dat plaatje en zou misschien een broodnodige opfrisser kunnen zijn voor het Amerikaanse team.

Sauber/Audi: een backup plan

Ook volgens Lawrence Barretto is Audi, het team dat Sauber zal vervangen, in onderhandeling met Ocon. Nico Hulkenberg heeft al getekend voor een van die zitjes richting 2025, en de tweede plek lijkt stevig gereserveerd voor Carlos Sainz Jr. Het kan momenteel moeilijk zijn om volledig te voorspellen wat de Sauber-omgedoopte Audi-ploeg zal beslissen; terwijl sleutelfiguren zoals Andreas Seidl constant zullen blijven, kan het eigendom van het team door een nieuw bedrijf met geheel nieuwe overwegingen komen.

Ocon zou echter een geweldige keuze kunnen zijn; hij is al jaren onderdeel van de Formule 1 en heeft gezien hoe de sport opereert en evolueert. Zijn feedback, gecombineerd met die van Hulkenberg, kan het team goed van dienst zijn.

Williams: een grote ‘misschien’

Terwijl Williams zich heeft verbonden aan Alex Albon, blijft de legendarische tweede zit van het team open richting 2025. Ocon beschouwt zichzelf nog steeds als onderdeel van het Mercedes juniorprogramma, wat wellicht betekent dat hij nog steeds prime verbindingen heeft die hem naar een Williams-zitje zouden kunnen leiden. Net als bij Haas heeft Williams de laatste jaren geworsteld, grotendeels dankzij een enorme ongelijkheid in de kwaliteit van zijn coureurs.

Nicholas Latifi en Logan Sargeant zijn misschien geweldig in het leveren van een broodnodige paycheck, maar hun resultaten waren niet zo indrukwekkend. Ocon heeft inderdaad geworsteld in 2024, maar zijn ervaring en vaardigheidsniveau zouden voldoende kunnen zijn om de koers van het Williams-team te veranderen.

Mercedes

Na de aankondiging van Alpine en Ocon dat ze uit elkaar gaan, waren alle ogen gericht op recente citaten in de hoop meer licht op de situatie te werpen — inclusief een citaat van Ocon dat hij zichzelf nog steeds beschouwt als een Mercedes junior omdat zijn “management” team “niet is veranderd sinds 2015.” Met Lewis Hamilton die aan het einde van het seizoen 2024 vertrekt bij Mercedes, zou het natuurlijk zijn om Ocon aan dat zitje te koppelen.

Gezien het feit dat een recente Mercedes-test de huidige coureur George Russell en potentiële coureurs Mick Schumacher en Kimi Antonelli omvatte, lijkt het er echter op dat het Duitse merk al ver gevorderd is in het proces van het ondertekenen van iemand anders.

Silly season is nog jong genoeg dat er volop opties zijn voor Esteban Ocon in de Formule 1, en Ocon zelf lijkt te geloven dat hij binnenkort aankondigingen zal doen over zijn toekomst. Met nog zoveel te spelen zou het een echte schok zijn als Ocon er niet in zou slagen een ander zitje in de F1 te vinden.

Gerelateerd nieuws

De impact van Adrian Newey’s besluit op Red Bull

Adrian Newey’s vertrek bij Red Bull Racing zal de prestaties van het...

Mercedes heeft hun problemen opgelost en kan vechten in Barcelona

Positieve vooruitgang tijdens de Grand Prix van Canada De Grand Prix van...

Alpine overweegt Renault-motoren te verlaten en klantenteam te worden in 2026

De toekomst van Alpine in de formule 1 De toekomst van Alpine...

Williams wil terug naar de absolute top met Sainz: Mogelijk in 2026?

Een ambitieus plan voor Williams James Vowles, de teambaas van Williams, heeft...

Sergio Perez: Op zoek naar een beter weekend in GP van Barcelona

Na een reeks teleurstellende prestaties tijdens de afgelopen races in Imola en...

Uitdagingen waar Pirelli voor staat om aan 2026 regels te voldoen

Invoering van kleinere banden in 2026 In een poging om Formule 1-auto’s...

Leclerc weet waar Ferrari nog verbeteringen kan vinden

Ferrari’s prestaties in recente races Ferrari heeft een teleurstellend weekend achter de...

Norris bezorgd over de regelgeving van 2026: “Wil niet dat het die kant op gaat”

Reacties op de nieuwe regelgeving Zodra de FIA de plannen voor de...