Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 teams Haas F1 Team: Alles wat je moet weten
F1 teams

Haas F1 Team: Alles wat je moet weten

228
Haas F1 Racing
Foto: Steve from Austin, TX, USA

Het Haas F1 Team is een Amerikaans Formule 1-team dat actief is sinds 2016. Het team is opgericht door Gene Haas en heeft zijn basis in Banbury, Verenigd Koninkrijk en Kannapolis, Verenigde Staten. Het team heeft tot nu toe geen overwinningen behaald en heeft 249 punten verzameld in 166 races. Het team maakt gebruik van een Ferrari-motor en rijdt met de Haas VF-23 raceauto. Kevin Magnussen en Nico Hülkenberg zijn de coureurs voor het seizoen van 2023. Het Haas F1 Team is ook bekend om zijn merchandise, die verkrijgbaar is voor fans. Günther Steiner is de teambaas van Haas F1.

Belangrijkste punten:

  • Haas F1 Team is een Amerikaans Formule 1-team dat sinds 2016 actief is.
  • Het team heeft tot nu toe geen overwinningen behaald en heeft 249 punten verzameld in 166 races.
  • Kevin Magnussen en Nico Hülkenberg zijn de coureurs voor het seizoen van 2023.
  • Haas F1 Team maakt gebruik van een Ferrari-motor en rijdt met de Haas VF-23 raceauto.
  • Günther Steiner is de teambaas van Haas F1.

Geschiedenis van Haas F1 Team

Het Haas F1 Team is opgericht in 2014 door Gene Haas, die ook de eigenaar is van het NASCAR-team Stewart Haas Racing. Het team kreeg in 2014 toestemming om vanaf 2015 deel te nemen aan de Formule 1, maar besloot uiteindelijk pas in 2016 op de grid te staan.

In het eerste seizoen behaalde het team goede resultaten, met een zesde plaats als beste finish. Sindsdien heeft het team geen podiumplaatsen behaald.

Prestaties van Haas F1 Team

Het Haas F1 Team heeft tot nu toe 166 Formule 1-races gereden. Hoewel het team nog geen overwinningen of podiumplaatsen heeft behaald, hebben ze wel 249 punten verzameld. Het team heeft één poleposition en twee snelste rondes weten te behalen. Het beste resultaat van het Haas F1 Team was een zesde plaats in het constructeurskampioenschap tijdens hun eerste seizoen.

Aantal F1-races Aantal overwinningen Aantal podia Totaal punten Aantal polepositions Aantal snelste rondes
166 0 0 249 1 2

Coureurs van Haas F1 Team

Het Haas F1 Team heeft voor het seizoen van 2023 twee ervaren autocoureurs aangetrokken: Kevin Magnussen en Nico Hülkenberg. Magnussen is een Deense coureur met veel Formule 1-ervaring, terwijl Hülkenberg een bekend gezicht is in de autosportwereld. Deze twee rijders zullen het Haas F1 Team vertegenwoordigen tijdens de races van het komende seizoen.

Naast Kevin Magnussen en Nico Hülkenberg heeft het Haas F1 Team ook Pietro Fittipaldi als testcoureur. Fittipaldi zal de raceauto van het team testen en feedback geven om de prestaties te optimaliseren.

Het Haas F1 Team maakt gebruik van de Haas VF-23 raceauto voor het seizoen van 2023. Deze raceauto is speciaal ontworpen en ontwikkeld om maximale snelheid en wendbaarheid op het circuit te bieden. De Haas VF-23 wordt aangedreven door een krachtige Ferrari-motor, waardoor de coureurs het beste uit hun prestaties kunnen halen.

Coureur Land Leeftijd Carrière in de Formule 1
Kevin Magnussen Denemarken 29 2014 – heden
Nico Hülkenberg Duitsland 34 2010 – 2019, 2021 – heden
Pietro Fittipaldi Brazilië Engineer bij Haas 2020 – heden

Mick Schumacher wordt vervangen door Nico Hülkenberg bij Haas F1 Team

Mick Schumacher, zoon van de legendarische Michael Schumacher, heeft plaatsgemaakt voor Nico Hülkenberg bij het Haas F1 Team. Hülkenberg, een ervaren coureur, zal zich bij het team voegen en zijn vaardigheden inzetten om te strijden voor goede resultaten.

Kevin Magnussen Haas F1 Team
Foto: Lukas Raich

Regels en kalender voor het F1-seizoen van 2023

Het F1-seizoen van 2023 brengt een aantal veranderingen in de regels met zich mee. Een opvallende wijziging is de verdubbeling van het aantal sprintraces, van drie naar zes. Dit betekent dat er meer korte, intense races zullen plaatsvinden, wat voor meer spektakel kan zorgen.

Daarnaast is de F1-kalender uitgebreid naar maar liefst 23 races. Er zijn nieuwe locaties toegevoegd, zoals The Strip in Las Vegas, wat een geweldige toevoeging is aan het F1-circuit. Helaas keert China nog niet terug op de kalender voor het seizoen van 2023. Het is altijd interessant om te zien hoe de kalender verandert en hoe de coureurs zich aanpassen aan nieuwe circuits.

Een andere verandering is de introductie van een nieuwe kwalificatievorm. Teams moeten in elke kwalificatiesessie een andere band gebruiken, wat het strategische element van de kwalificatie verder versterkt. Dit kan interessante situaties opleveren, waar teams moeten beslissen welke band ze op welk moment willen gebruiken om de snelste tijd neer te zetten.

Al met al belooft het F1-seizoen van 2023 een spannend en dynamisch jaar te worden met nieuwe regels, sprintraces en een uitgebreide kalender. Fans kunnen uitkijken naar meer actie en nieuwe uitdagingen voor de coureurs en teams.

Andere teams en verwachtingen

Naast het Haas F1 Team hebben ook andere teams, zoals Mercedes, Alpine, McLaren, Alfa Romeo, Aston Martin en AlphaTauri, hun testdagen gehad ter voorbereiding op het F1-seizoen van 2023. De verwachtingen voor dit seizoen zijn hooggespannen.

Mercedes, het team dat jarenlang de Formule 1 heeft gedomineerd, wordt gezien als de grootste uitdager van Red Bull Racing. Na de goede prestaties tijdens de testdagen wordt verwacht dat Mercedes gedurende het seizoen dichter bij Red Bull zal komen en een sterke concurrent zal zijn in de strijd om het kampioenschap.

McLaren en Alpine worden gezien als teams die zullen strijden om de vierde plaats bij de constructeurs. McLaren heeft de afgelopen jaren goede progressie geboekt en wil deze lijn doortrekken. Alpine, het voormalige Renault-team, heeft eveneens ambitieuze plannen en hoopt zich te mengen in de strijd om de topposities.

Tot slot zijn Alfa Romeo en Aston Martin teams om in de gaten te houden. Alfa Romeo heeft in voorgaande seizoenen laten zien dat het over een competitieve auto beschikt en wil dit jaar sterke prestaties neerzetten. Aston Martin, het voormalige Racing Point-team, heeft grote stappen gemaakt en hoopt zich te mengen in de middenmoot van het veld.

Gerelateerd nieuws

Hoe Mercedes zijn lastige W15-auto weer aan de praat kreeg

Mercedes begon het seizoen met een W15 die zowel voor Lewis Hamilton...

Leclerc hoopt op uitdaging in Catalonië met ‘rijdbare en snellere’ Ferrari

De opgewaardeerde Ferrari heeft het potentieel om het iconische Italiaanse team zijn...

Red Bull: Kerb oplossing zetten aero voordelen niet op het spel

Uitdagingen met de ophanging van de RB20 Het team uit Milton Keynes...

Ferrari’s teambaas voelt zich bedreigd door McLaren

Ferrari’s teleurstellend weekend in Canada Ferrari had een rampzalig weekend in Canada,...

Mercedes moet zichzelf heruitvinden, zegt Toto Wolff

Mercedes, een dominante kracht in de Formule 1 gedurende het afgelopen decennium,...

Ferrari’s reactie op de rampzalige Grand Prix van Canada: “Alles ging mis”

Problemen tijdens de kwalificatie De Scuderia Ferrari werd door verschillende rivalen gezien...

Mercedes klaar voor Spaanse GP met nieuwe vloer na succes van nieuwe voorvleugel

Mercedes heeft het meest competitieve weekend van het jaar achter de rug...

In welk jaar gaat audi zijn entree maken in de formule 1?

Audi gaat zijn entree maken in de Formule 1 in het jaar...