Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home Overig Formule 1 op TV kijken in 2024
Overig

Formule 1 op TV kijken in 2024

650
Foto: Ank Kumar

Overzicht van Formule 1 uitzendingen in 2024

Formule 1, de koningsklasse van de autosport, is een favoriet van de sportliefhebbers over de hele wereld. In 2024 wordt nog een spannend jaar verwacht met nieuwe races, teams en coureurs. Met de groeiende populariteit van de sport, lijkt de televisie-uitzending van Formule 1 in 2024 alle verwachtingen te overtreffen. Dit artikel zal een overzicht bieden van de Formule 1 uitzendingen in 2024, met de focus op hoe je deze kunt bekijken op televisie in Nederland.

Het Formule 1-seizoen 2024 belooft, net als voorgaande jaren, een spectaculair spektakel te worden met 22 tot 23 races verspreid over verschillende continenten. Van de traditionele Europese circuits zoals Monza en Silverstone, tot de exotische locaties zoals Shanghai en Singapore, kunnen fans zich voorbereiden op een wereldwijde tour van snelheid en spanning. De tv-uitzendingen zullen deze races live dekken, en bieden ook uitgebreide pre- en post-race analyses, interviews en hoogtepunten.

Een ander belangrijk aspect van de tv-uitzendingen van Formule 1 in 2024 zijn de kwalificatieraces. Deze worden meestal gehouden op de dag voor de hoofdrace en bepalen de startposities voor de coureurs. Aangezien deze sessies vaak net zo spannend kunnen zijn als de races zelf, zullen ook deze uitgebreid worden uitgezonden op televisie.

De tv-uitzendingen van Formule 1 zullen in 2024 ook aandacht besteden aan alle activiteiten naast de baan. Dit omvat trainingssessies, persconferenties, en andere evenementen die een unieke kijk geven in de wereld van Formule 1. Kortom, als je een Formule 1 fan bent, heeft 2024 veel te bieden.

Klik hier voor de volledige F1-kalender voor het seizoen 2024.

Welke zenders zenden Formule 1 uit in 2024?

De televisierechten voor Formule 1 worden per land of regio verkocht. Er zijn dus verschillende zenders die de Formule 1 uitzenden, afhankelijk van waar je woont. In Nederland en België zijn er meerdere zenders en platforms waar je de Formule 1-uitzendingen kunt volgen.

In Nederland, heeft Viaplay de exclusieve rechten om de Formule 1-races live uit te zenden. Dit geldt voor alle trainingen, kwalificaties en races.

Daarnaast zendt RTL Duitsland ook Formule 1-races uit, die in Nederland vrij te ontvangen zijn met een basis tv-pakket. Let op dat de uitzendingen op RTL Duitsland wel in het Duits zijn, en er reclameonderbrekingen kunnen zijn tijdens de races.

Belgische Formule 1-fans kunnen terecht op Play Sports, een sportkanaal van Telenet. Zij bieden live verslaggeving van alle races, inclusief de trainingen en kwalificaties. Daarnaast zendt de Franstalige zender RTBF ook enkele races live uit.

Land TV netwerk(en) Type uitzending
Verenigd Koninkrijk Sky Sports F1 Betaald
Ierland Sky Sports F1 Betaald
Verenigde Staten ESPN Betaald
Australië Network 10, Fox Sports Gratis/Betaald
Oostenrijk ORF eins, Servus TV, Sky Sport F1 Gratis/Betaald
België Play Sports, VRT, Tipik Betaald/Gratis
Brazilië TV Bandeirantes, BandSports Gratis/Betaald
Canada RDS, TSN Betaald
Frankrijk Canal+, Canal+ Sport Betaald
Duitsland Sky Sport F1 Betaald
Italië Sky Sport F1, TV8 Betaald/Gratis
Nederland Viaplay Group, NOS Betaald/Gratis
Spanje Movistar F1 Betaald

Hoe Formule 1 op TV te kijken: abonnementen en pakketten

Het kijken naar Formule 1 op de televisie in Nederland en België vereist vaak een specifiek abonnement of pakket. Hier zijn enkele opties die beschikbaar zijn.

In Nederland, als je al een Ziggo klant bent, heb je automatisch toegang tot Ziggo Sport en kun je alle Formule 1-uitzendingen bekijken. Als je geen Ziggo klant bent, kun je een Ziggo Sport Totaal abonnement nemen. Dit abonnement geeft je toegang tot zes sportkanalen, waaronder Ziggo Sport F1 waar alle Formule 1-uitzendingen te zien zijn.

Voor Belgische kijkers, biedt Telenet’s Play Sports een uitgebreide dekking van Formule 1. Dit abonnement geeft je toegang tot alle live races, kwalificaties en trainingen, evenals tal van andere sporten. Als alternatief, kunnen Franstalige kijkers ook kiezen voor een abonnement op RTBF, die enkele races live uitzendt.

Daarnaast bieden veel televisieproviders ook speciale sportpakketten aan, die toegang geven tot verschillende sportkanalen. Deze pakketten kunnen een goede optie zijn voor sportliefhebbers die naast Formule 1 ook geïnteresseerd zijn in andere sporten.

Formula 1 streaming
Foto: Ank kumar

Streamingdiensten voor Formule 1 races in 2024

Naast de traditionele televisie-uitzendingen, zijn er ook verschillende streamingdiensten beschikbaar voor het bekijken van Formule 1-races. Deze platforms kunnen een uitstekend alternatief zijn voor degenen die geen toegang hebben tot de relevante tv-kanalen, of voor degenen die de races liever online bekijken.

Een van de meest populaire streamingdiensten voor Formule 1 is F1 TV. Deze dienst, die rechtstreeks wordt aangeboden door de Formule 1-organisatie, biedt live streams van alle races, kwalificaties en trainingen. Bovendien, biedt F1 TV ook on-demand toegang tot oude races, interviews, en achter de schermen materiaal.

In Nederland biedt Viaplay een live-uitzending van Formule 1, inclusief races, kwalificaties en trainingen, allemaal voorzien van commentaar door de Viaplay-experts. Voor toegang tot Formule 1 op Viaplay is een abonnement vereist. Een jaarabonnement kost €13,99 per maand, maar er is ook een maandabonnement beschikbaar voor €15,99 per maand.

Naast Formule 1, heeft Viaplay een uitgebreid aanbod van sportevenementen, waaronder de Premier League, topseries uit verschillende landen, films, en een speciaal kinderaanbod.

Er zijn ook verschillende illegale streamingdiensten die Formule 1-races online uitzenden. Het is echter belangrijk op te merken dat het gebruik van deze sites meestal in strijd is met de wet, en kan leiden tot ernstige straffen.

Zender Type uitzending Abonnement en kosten Opmerkingen
Viaplay F1 Live uitzendingen van races, kwalificaties, trainingen Jaarabonnement: €13,99/maand, Maandabonnement: €15,99/maand Inclusief commentaar van Viaplay commentatoren
F1 TV Pro Live uitzendingen van trainingen, kwalificaties, races Vereist Optie voor Nederlands commentaar, onboard camera’s
Ziggo Sport Samenvattingen van alle F1-sessies Alleen voor Ziggo-abonnees Beelden ook getoond tijdens Ziggo Sport Race Café
NOS (GP Zandvoort) Gratis uitzending van GP Zandvoort Gratis Inclusief samenvattingen van kwalificaties en races

Belangrijke Formule 1 evenementen om naar uit te kijken in 2024

Het Formule 1-seizoen 2024 belooft veel spannende evenementen te bieden. Met nieuwe teams, coureurs en circuits, is er veel om naar uit te kijken. Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet wilt missen.

Allereerst zullen de fans ongetwijfeld uitkijken naar de seizoensopener, die meestal plaatsvindt in maart of april. Deze race geeft een eerste kijkje in de vorm van de teams en coureurs, en kan vaak verrassende resultaten opleveren.

De Grand Prix van Monaco, meestal gehouden in mei, is een ander hoogtepunt van het seizoen. Met zijn smalle straten en glamoureuze achtergrond, is dit een van de meest iconische races van de kalender.

In de zomer kunnen fans zich verheugen op de dubbele kop van de Grand Prix van België en Italië. Deze twee races, gehouden op de historische circuits van Spa-Francorchamps en Monza, zijn altijd een favoriet bij fans en coureurs.

De laatste race van het seizoen, meestal gehouden in november of december, zal de climax zijn van het kampioenschap. Met dubbele punten in het spel, kan deze race vaak het verschil maken tussen winnen en verliezen van de wereldtitel.

Tips om het meeste uit een Formule 1 TV-ervaring te halen

Het kijken naar Formule 1 op de televisie kan een spannende ervaring zijn. Hier zijn enkele tips om het meeste uit je Formule 1 TV-ervaring te halen.

Allereerst, probeer zoveel mogelijk live-uitzendingen te bekijken. Hoewel hoogtepunten en samenvattingen nuttig kunnen zijn, is er niets dat de spanning van een live race kan evenaren. Bovendien, kunnen live uitzendingen je ook helpen om een beter begrip te krijgen van de strategieën en tactieken die worden gebruikt door de teams en coureurs.

Daarnaast, probeer ook de kwalificaties en trainingen te kijken. Deze sessies geven vaak een goed inzicht in de vorm van de teams en coureurs, en kunnen je helpen om beter geïnformeerde voorspellingen te maken voor de races.

Gerelateerd nieuws

Formula 1: Drive to Survive: Alles dat je moet weten

De documentaireserie Formula 1: Drive to Survive, exclusief beschikbaar op Netflix, heeft...

Victoria Verstappen: Zus van Max Verstappen

De wereld van Formule 1 is een spektakel van snelheid en spanning...

Sophie Kumpen: Moeder van Max Verstappen

In de wereld van de Formule 1 zijn er veel opvallende persoonlijkheden...

Overzicht van alle wereldkampioenen in de Formule 1

De geschiedenis van de Formule 1 is rijk aan snelheid, technologische innovatie...

Formule 1 Live Kijken in 2024: Gratis opties en meer

In 2024 is het mogelijk om Formule 1 live te kijken op...

Wat is de levensduur van een Formule 1-motor en hoe vaak wordt deze vervangen?

De wereld van de Formule 1 wordt aangedreven door de kracht en...

Wat zijn de grootste uitdagingen bij het ontwerpen van een Formule 1-circuit?

Het ontwerpen van een Formule 1-circuit is een complexe taak waarbij ontwerpers...

Waarom en hoe worden Formule 1-races soms gekort?

De wereld van Formule 1 is één waarbij snelheid en precisie voorop...