Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Ocon geeft update over zijn toekomst in de Formule 1
F1 nieuws

Ocon geeft update over zijn toekomst in de Formule 1

1
esteban ocon
Foto: The Grib Gab

Esteban Ocon is momenteel bezig aan zijn laatste seizoen bij Alpine. Het Franse raceteam heeft besloten om na dit seizoen afscheid van hem te nemen. De 27-jarige Fransman zal tot het einde van het seizoen blijven racen voor het team, maar hij is positief gestemd en verwacht niet dat Alpine zijn laatste team zal zijn.

Voor de tweede keer in zijn carrière moet Ocon op zoek naar een nieuwe zitplaats. In 2019 moest hij bij Force India (nu Aston Martin) plaatsmaken voor Lance Stroll. In 2020 keerde hij terug op de grid bij Renault (nu Alpine), maar ook daar zal hij nu moeten vertrekken. Ocon wordt veelvuldig in verband gebracht met Haas als opvolger van Kevin Magnussen.

Vertrouwen in de toekomst

Ocon gaf na de race in Oostenrijk aan: “Ik ben er vrij zeker van dat ik volgend jaar op de grid zal staan. Gezien de gesprekken van dit weekend en de afgelopen weken, verloopt het allemaal erg goed. Dus wat dat betreft ziet het er goed uit. Ik kan er op dit moment niet meer over zeggen, maar ik hoop dat ik er zeer, zeer, zeer snel meer over kan vertellen.”

Hij voegde hieraan toe: “Ik had een slechte ervaring in 2018, zoals je weet. Ik had aan het einde van dat jaar twee contracten op tafel liggen. Eén getekend, één niet getekend. We bleven aan de zijlijn staan. Dus je weet het nooit zeker in de Formule 1 totdat het echt rond is. Maar ja, nu ziet het er een stuk eenvoudiger uit. Hopelijk is het heel snel rond.”

Ocon blijft positief over zijn kansen en lijkt vertrouwen te hebben in een spoedige oplossing voor zijn toekomst in de Formule 1. Zijn ervaringen uit het verleden hebben hem geleerd voorzichtig te zijn, maar de huidige gesprekken geven hem hoop op een doorbraak. Fans van Ocon zullen ongetwijfeld de ontwikkelingen op de voet volgen, in afwachting van goed nieuws.

Opties voor Ocon

Esteban Ocon’s aangekondigde vertrek bij Alpine aan het einde van het seizoen 2024 opent nieuwe mogelijkheden voor de Franse coureur in de Formule 1. Hoewel zijn toekomst nog onzeker is, zijn er enkele interessante opties die zich aandienen voor 2025. Een van de meest voor de hand liggende kansen voor Ocon lijkt zich te bevinden bij het Haas F1 team.

Met het aanstaande vertrek van Nico Hülkenberg naar Sauber, ontstaat er een vacature bij de Amerikaanse renstal. Haas-teambaas Ayao Komatsu heeft al interesse getoond in Ocon, waarbij hij de Fransman prijst als een “racewinnaar” met podiumplaatsen en veel punten op zijn naam. Komatsu benadrukt ook Ocon’s ervaring met verschillende teams als een pluspunt, terwijl zijn relatief jonge leeftijd van 27 jaar hem een aantrekkelijke kandidaat maakt voor de langere termijn.

Een andere mogelijkheid voor Ocon zou kunnen liggen bij Williams. Het team overweegt mogelijk een verandering in hun rijdersopstelling, gezien de ondermaatse prestaties van Logan Sargeant ten opzichte van teamgenoot Alex Albon. Williams zal waarschijnlijk meerdere coureurs evalueren voor dit zitje, waarbij Ocon’s ervaring en bewezen prestaties in de Formule 1 in zijn voordeel kunnen werken.

Hoewel minder waarschijnlijk, kan Ocon ook nog hopen op kansen bij andere teams die mogelijk veranderingen in hun line-up overwegen. Zijn status als Grand Prix-winnaar en zijn consistente prestaties in de middenveldsstrijd maken hem een waardevolle optie voor teams die op zoek zijn naar een ervaren en capabele coureur.

Gerelateerd nieuws

Mist Norris de “factor”die Verstappen wel heeft?

Tijdens de recente Oostenrijkse Grand Prix kwamen Lando Norris en Max Verstappen...

Russell stelt aanpassingen voor aan aero-testregels: Teamtoewijzingen resetten voor 2e helft van 2024

George russell’s over aero-testregels George Russell, de Britse Formule 1-coureur, heeft een...

George Russell verdedigt zich tegen kritiek over fouten onder druk

George Russell heeft zich uitgesproken over de kritiek dat hij fouten maakt...

Horner: Kritiek van McLaren op Verstappen onterecht en oneerlijk

Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, heeft zijn verontwaardiging uitgesproken...

Norris uit zijn frustratie over Verstappen voor de crash

Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk heeft Lando Norris zijn onvrede geuit...

Andy Cowell nieuwe CEO van Aston Martin

De wereld van de Formule 1 en de auto-industrie is in rep...

Wolff kan Verstappen nu een winnende auto bieden: Tijd om te bellen?

Mercedes nog niet de bestemming voor Verstappen Toto Wolff heeft herhaaldelijk aangegeven...

Red Bull betreurt niet waarschuwen van Verstappen over onderzoek Norris

Tijdens de Oostenrijkse Grand Prix heeft Red Bull Racing spijt geuit over...