Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Sainz: Ferrari’s “zeer zwakke” F1 weekend in Canada is eenmalig
F1 nieuws

Sainz: Ferrari’s “zeer zwakke” F1 weekend in Canada is eenmalig

25
Carlos Sainz
Foto: Off The Grid

Carlos Sainz heeft het moeilijke Formule 1 weekend van de Canadese Grand Prix voor Ferrari als “zeer zwak, zeer teleurstellend” bestempeld, omdat zowel hij als Charles Leclerc de race niet hebben voltooid door verschillende problemen.

Problemen tijdens de race

Tijdens de Grand Prix had Sainz moeite om het tempo bij te houden en kon hij de top 10 niet bereiken. Zijn kansen werden verder verkleind toen hij in bocht 6 in aanraking kwam met Alex Albon na een spin, waardoor de Williams-coureur uit de race werd gezet. Sainz voelde dat hij “risico’s moest nemen” om vooruitgang te boeken tijdens de fase met gladde banden, wat waarschijnlijk verantwoordelijk was voor zijn problemen in bocht 6. Hij merkte dat de competitiviteit iets in zijn voordeel leek te veranderen toen het circuit begon op te drogen.

Strijd met de banden en schade aan de auto

Sainz vond dat de problemen van Ferrari in Canada een eenmalige gebeurtenis waren, veroorzaakt door het onvermogen om direct goed te presteren door de banden correct voor te bereiden tijdens de kwalificatie. “Het was een van die races waar het tempo nooit klikte. We hadden wat schade aan de auto door een paar botsingen tijdens die gekke race, maar er was vandaag nooit echt genoeg tempo om in te halen.”

“Pas toen we aan het einde van de race op gladde banden reden, begon ik te voelen dat er misschien potentieel was voor wat punten, en ik begon iets sneller te worden. Ik probeerde gewoon wat risico’s te nemen om mensen in de DRS-treinen in te halen en dicht bij sector twee te komen. Waarschijnlijk raakte ik misschien het natte. Ik weet het niet. Het is een zeer vreemde manier waarop ik daar halverwege de bocht de controle verloor en onze race beëindigde. Het was een zeer zwak, zeer teleurstellend weekend voor het hele team omdat we nooit echt een goed tempo konden vinden.”

Problemen voor Leclerc

Charles Leclerc moest het hele weekend omgaan met een probleem met de krachtbron, waarvan hem aanvankelijk werd verteld dat het hem ongeveer een halve seconde op de rechte stukken kostte. Hij moest tijdens de race verschillende instellingen op zijn stuur veranderen om het probleem te verlichten. Na verder naar achteren te zijn gezakt, probeerde Ferrari een gok te wagen en zette hem op verse harde banden toen het circuit begon op te drogen van de eerdere regenval, maar dit loonde niet toen er later tijdens de Grand Prix opnieuw een regenbui kwam.

Leclerc zei: “Ik weet niet wat er gebeurde. Eerst dacht ik dat ik zes tienden verloor, maar sommige ronden was het 1,2 seconden, soms 1,5 seconden, soms een seconde. Elke keer dat ik op het gas ging, wist ik niet wat ik zou krijgen – en dat was, allereerst, erg moeilijk om te rijden, zeer frustrerend omdat ik op de rechte stukken door iedereen werd ingehaald.”

“In het eerste deel van de race denk ik dat we het behoorlijk goed deden om dat te managen. En omdat we in natte omstandigheden reden, konden we herstellen in de bochten. Ik geloofde nog steeds dat we in de punten konden eindigen. Maar zodra het opdroogde, was ik een zittende eend op de rechte stukken. De lange pitstop was vervelend. Maar uiteindelijk was dat het beste wat we op dat moment konden doen. Ik wist dat we buiten de punten zouden eindigen, wat er ook gebeurde met dat probleem. Dus we moesten iets proberen met de gladde banden.”

Gerelateerd nieuws

De impact van Adrian Newey’s besluit op Red Bull

Adrian Newey’s vertrek bij Red Bull Racing zal de prestaties van het...

Mercedes heeft hun problemen opgelost en kan vechten in Barcelona

Positieve vooruitgang tijdens de Grand Prix van Canada De Grand Prix van...

Alpine overweegt Renault-motoren te verlaten en klantenteam te worden in 2026

De toekomst van Alpine in de formule 1 De toekomst van Alpine...

Williams wil terug naar de absolute top met Sainz: Mogelijk in 2026?

Een ambitieus plan voor Williams James Vowles, de teambaas van Williams, heeft...

Sergio Perez: Op zoek naar een beter weekend in GP van Barcelona

Na een reeks teleurstellende prestaties tijdens de afgelopen races in Imola en...

Uitdagingen waar Pirelli voor staat om aan 2026 regels te voldoen

Invoering van kleinere banden in 2026 In een poging om Formule 1-auto’s...

Leclerc weet waar Ferrari nog verbeteringen kan vinden

Ferrari’s prestaties in recente races Ferrari heeft een teleurstellend weekend achter de...

Norris bezorgd over de regelgeving van 2026: “Wil niet dat het die kant op gaat”

Reacties op de nieuwe regelgeving Zodra de FIA de plannen voor de...