Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1-nieuws Norris neemt verantwoordelijkheid voor vroege exit uit Q1 bij F1 Grand Prix in Mexico, ondanks pitstop-oproep van McLaren
F1-nieuws

Norris neemt verantwoordelijkheid voor vroege exit uit Q1 bij F1 Grand Prix in Mexico, ondanks pitstop-oproep van McLaren

21
Lando Norris kwalificatie Mexico
Foto: Joachim_Hofmann

Norris’s strijd in Mexico City

Lando Norris, de coureur van McLaren, leek een sterke kanshebber om te strijden voor de pole position in Mexico City na een indrukwekkende vorm te hebben getoond tijdens de vrijdagse trainingen. Echter ging het allemaal mis aan het begin van de kwalificatie toen zijn eerste run op medium banden werd afgebroken na een instructie vanaf de pitmuur. Dit liet hem achter met alles te doen op zijn laatste poging, waarbij er geen ruimte voor fouten was gezien hoe compact het gehele veld dit weekend was.

Onverwachte uitdagingen en eigen verantwoordelijkheid

Maar na wat tijd te hebben verloren toen hij de gespinde Aston Martin van Fernando Alonso tegenkwam in Bocht 1, verprutste Norris zijn ronde omdat hij de zaken niet netjes hield. Hoewel hij niet zeker wist waarom zijn openingsronde was afgebroken, zei hij dat hij de volledige verantwoordelijkheid op zich nam voor het niet leveren toen het er echt toe deed tijdens die kritieke laatste run in Q1. “Ik kreeg te horen dat ik naar de pits moest, om wat voor reden dan ook, [maar] het tempo was goed,” vertelde Norris aan Sky. “Er was duidelijk iets niet in orde, maar dat was geen probleem. Ik maakte gewoon wat fouten in mijn enige ronde die ik had. Uiteraard was er op het einde een gele vlag vanwege Fernando. Dus ja, die ene kans, die ene ronde die ik kreeg, heb ik niet waargemaakt. Het liep mis en dat was het.”

Gevolgen voor de startpositie

Norris legde uit dat er geen discussie met het team was geweest over waarom hij naar de pits was geroepen voor het einde van zijn eerste run, maar hij was duidelijk dat hij, zelfs met dat, door had moeten gaan. “We draaiden ons om en gingen meteen weer naar buiten,” zei hij over de momenten die hij in de garage zat voor die laatste run. “We zullen er later over praten, maar ik had één ronde en ik heb het niet gedaan. Dus het ligt aan mij.” De Q1 exit van Norris laat hem voorlopig 18e op de grid staan, dankzij Logan Sargeant die zijn rondetijd verloor vanwege het overschrijden van de baanlimieten, plus Yuki Tsunoda die naar verwachting vanaf de achterkant van de grid zal starten vanwege een motorwissel.

Gerelateerd nieuws

Aston Martin: Nieuwe F1-investering betekent geen vertrek van Lawrence Stroll

Aston Martin en de toekomst van Lawrence Stroll Aston Martin, bekend om...

Ocon legt uit waarom hij teamorder ‘positie behouden’ niet volgde in F1

Ocon’s misverstand tijdens de Grand Prix van Las Vegas Esteban Ocon, coureur...

Formule 1-coureurs pleiten voor verplaatsing van Las Vegas Grand Prix

De uitdagingen van de nieuwe racekalender De Formule 1 heeft onlangs een...

Alpine trekt zich terug uit F1-motor gelijktrekking

Alpine ziet af van motorupgrade in Formule 1 Recente ontwikkelingen in de...

Buitenlandse pers geeft Verstappen topcijfers: ‘Hij kwam terug met een waanzinnige snelheid’

De uitdagingen voor Verstappen in Las Vegas Max Verstappen, bekend om zijn...

Ricciardo’s strijd in Las Vegas: AlphaTauri in een andere competitie

De uitdagingen van AlphaTauri in Las Vegas Daniel Ricciardo, de ervaren Formule...

Oscar Piastri’s verrassende snelheid bij McLaren in Las Vegas GP

Een onverwachte wending voor Piastri en McLaren Oscar Piastri, de Australische coureur...

Aston Martin focust zich niet op McLaren in Abu Dhabi

Focus op eigen prestaties, niet op McLaren Aston Martin, onder leiding van...