Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 teams Mercedes W15 optimisme groeit terwijl Lewis Hamilton lovende woorden spreekt
F1 teams

Mercedes W15 optimisme groeit terwijl Lewis Hamilton lovende woorden spreekt

78
Mercedes w15
Foto: Formula News Today

Hamiltons laatste seizoen bij Mercedes

Lewis Hamilton staat aan de vooravond van zijn laatste seizoen als coureur voor Mercedes, nadat hij in 2013 het team heeft vervoegd, komende van McLaren. Gedurende zijn tijd bij Mercedes heeft Hamilton een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het team, en nu, in de aanloop naar het seizoen 2024, lijkt het erop dat zijn laatste jaar met het team een van zijn meest memorabele zou kunnen worden. Hamilton heeft de vastberadenheid en communicatie van Mercedes tijdens de F1 2024-tests als de beste beschreven die hij ooit heeft meegemaakt bij het team. Dit optimisme is gedeeltelijk te danken aan de bemoedigende testresultaten in Bahrein, waar de nieuwe W15-auto in totaal 361 ronden reed gedurende de driedaagse test. Het team eindigde de laatste dag op de tweede plaats in de tijdenlijst, met Hamiltons teamgenoot George Russell die de op één na snelste ronde van de dag neerzette, slechts 0,046 seconden achter Ferrari’s Charles Leclerc, ondanks dat hij banden gebruikte die een stap harder waren.

Een sterk platform voor Mercedes

Hamiltons lof voor het Mercedes-platform is niet ongegrond. Eerder deze maand kondigde hij aan dat hij Mercedes zou verlaten voor Ferrari aan het einde van 2024, na twee volledige seizoenen zonder overwinning. Na zijn laatste voorseizoen met zijn huidige team is Hamilton echter van mening dat de begeerte en teamwork van het team sterker zijn dan hij ooit heeft gekend. Hij gelooft dat Mercedes “een geweldig platform heeft om op voort te bouwen” met de W15. Hamilton uitte zijn trots op iedereen in het team, zowel op de baan als terug in de fabriek, en benadrukte hoe bemoedigend het was om te zien dat iedereen zo goed samenwerkte. Ondanks de erkenning dat er nog werk aan de winkel is en dat het team nog niet is waar het wil zijn, is er een sterk geloof in het potentieel van de W15 als basis om op voort te bouwen.

Russell bevestigt het potentieel van de W15

George Russell, die de laatste F1-overwinning voor Mercedes claimde bij de Braziliaanse Grand Prix van 2022, bevestigde Hamiltons bewering dat de W15 een solide uitgangspunt vertegenwoordigt voor het team. Russell gaf toe dat Red Bull nog steeds het team is om te verslaan, maar hij is ervan overtuigd dat Mercedes in een veel betere positie verkeert dan 12 maanden geleden. De focus ligt nu op het maximaliseren van het potentieel van het huidige pakket en het toevoegen van meer downforce om de kloof te dichten. Dit optimisme en de vastberadenheid van het team wijzen op een spannend seizoen vooruit voor Mercedes, ondanks de sterke concurrentie.

Vooruitkijkend naar het seizoen

Met de start van het seizoen in het vooruitzicht, is er een gevoel van anticipatie en opwinding binnen het Mercedes-team. De prestaties tijdens de tests in Bahrein hebben een solide basis gelegd waarop het team kan voortbouwen. Terwijl Hamilton en Russell zich voorbereiden op de uitdagingen die voor hen liggen, is er een duidelijk gevoel van optimisme over wat bereikt kan worden met de W15. Het team is zich bewust van de noodzaak om te blijven werken aan het verbeteren van de auto, maar de positieve resultaten van de tests bieden een bemoedigend teken voor wat mogelijk is in het komende seizoen.

Gerelateerd nieuws

Alonso’s kritiek op Aston Martin: “Vanaf ronde 7 wist ik dat onze race voorbij was”

Fernando Alonso uitte scherpe kritiek op de strategie van Aston Martin tijdens...

Norris’ dilemma in Hongarije: teambelang versus persoonlijke ambitie

Lando Norris stond voor een moeilijke keuze tijdens de Grand Prix van...

Red Bull’s rijdersdilemma verergert: Verstappen, Mercedes en interne spanningen

Het rijdersdilemma bij Red Bull Racing is geëscaleerd. Max Verstappen’s toekomst bij...

Mercedes getroffen door massale computeruitval tijdens Hongaarse Grand Prix

Mercedes heeft te maken gehad met een aanzienlijke storing in hun computersystemen...

Ferrari kopieert innovatieve suspensietruc van Mercedes W15

Ferrari staat op het punt om een innovatieve suspensietruc van Mercedes over...

McLaren onder vuur na Red Bulls schokkende beschuldiging over remschijven

Red Bull heeft een officiële klacht ingediend bij de FIA over een...

Ferrari’s baanbrekende upgrades voor de Hongaarse Grand Prix 2024

Ferrari introduceert een omvangrijk upgradepakket voor de Hongaarse Grand Prix van 2024...

Toyota’s verrassende terugkeer in de Formule 1 met Haas

Toyota overweegt een terugkeer in de Formule 1 via een samenwerking met...