Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws MCL38 innovaties en hoe McLaren’s zorgen werden weggenomen
F1 nieuws

MCL38 innovaties en hoe McLaren’s zorgen werden weggenomen

31
mclaren mcl38
Foto: The Race

De onthulling van de MCL38

McLaren heeft onlangs de MCL38 gelanceerd, gevolgd door een shakedown op Silverstone. Hoewel niet alle innovaties op het moment van de lancering op de auto zaten, maakt Bernie Collins zich geen zorgen. Ze verwacht een “heel ander” MCL38 tegen het einde van de pre-season tests. Andrea Stella, de teambaas, gaf toe dat de auto zoals die werd onthuld niet het eindproduct was. Er zijn verschillende innovaties op de auto, maar niet alle gebieden die ze wilden aanpakken zijn voltooid voor hun launch-spec auto. Deze gebieden worden nu de focus van hun in-season ontwikkeling, die al in volle gang is.

McLaren als favoriet voor F1 2024

Deze opmerkingen hebben enkele wenkbrauwen doen fronsen, vooral omdat McLaren vorig jaar met een achterstand begon aan de seizoensopener in Bahrein, nadat ze hun pre-season doelen niet hadden gehaald. Ondanks dat ze gedurende het seizoen inhaalden en misschien wel het meest verbeterde team waren, vroegen fans zich af of McLaren opnieuw in een negatieve situatie verkeerde. Collins, een voormalige strategie-expert bij Aston Martin, zegt van niet. Ze gelooft dat McLaren zichzelf gewoon meer tijd in de windtunnel heeft gegeven voordat ze onderdelen naar Bahrein brachten voor de driedaagse pre-season test.

De impact van upgrades en tests

In voorgaande jaren, toen er twee tests van drie dagen elk waren, was het heel normaal dat de auto die de test afrondde heel anders was dan de auto die de test begon. Teams stellen het brengen van upgrades uit, vertragen aero-afdelingen zoveel als ze kunnen, zodat er misschien twee weken zitten tussen het klaar zijn van componenten en het op de auto zitten van componenten. Dit maakt een verschil in termen van windtunnel tijd. Dus het is niet noodzakelijkerwijs een negatief punt. Zelfs in deze drie dagen van testen zal de auto op dag drie anders zijn dan de auto op dag één. Veel redenen hiervoor zijn dat ze beginnen met het verwijderen van sensoren die ze niet nodig hebben, waardoor de auto veel lichter wordt over de test omdat op dag één je veel spullen op de auto hebt. Ze proberen alles te controleren, temperaturen en drukken en er is veel gaande.

McLaren’s vooruitzichten voor het seizoen

Collins denkt zelfs dat McLaren een van de favorieten zal zijn dit seizoen na de enorme stappen vooruit van vorig jaar. “Ze moeten wel een favoriet zijn gezien hoe ze vorig jaar zijn geëindigd, dus laten we allemaal hopen dat ze veel dichter bij Red Bull zijn,” voegde ze eraan toe. McLaren behaalde vorig seizoen negen podiumplaatsen, waaronder zeven tweede plaatsen, maar miste een eerste Grand Prix-overwinning voor zowel Lando Norris als Oscar Piastri. Laatstgenoemde won echter de Sprint in Qatar, met McLaren die het seizoen als vierde eindigde in het constructeurskampioenschap.

Gerelateerd nieuws

Red Bull’s 2026 F1-motorproject bereikt doelstellingen, zegt Horner

Red Bull’s samenwerking met Ford voor de 2026 motor Red Bull Powertrains...

Onthullingen in de F1: cruciale keuzes en de toekomst van topcoureurs

Formule 1 Silly Season: beslissende bewegingen in het coureurskamp De ‘Silly Season’...

McLaren F1-team bereidt zich voor op “schadebeperking” tijdens Chinese GP

Uitdagingen voor McLaren in Shanghai McLaren heeft een sterke start gemaakt in...

Max Verstappen stelt vragen bij ‘niet de slimste’ beslissing voor Chinese Grand Prix

Max Verstappen waarschuwde dat het “niet de slimste” beslissing was om een...

De mogelijke vervangers van Lewis Hamilton bij Mercedes

Verandering aan de top: Hamilton verlaat Mercedes voor Ferrari Als je nog...

Lewis Hamilton verliest geloof in Mercedes, volgens Ralf Schumacher

Ralf Schumacher, zes keer winnaar van Formule 1-races, ziet het totale verlies...

Andretti’s cruciale hoofdstuk nadert: een nieuwe stap richting Formule 1

De uitdaging van Andretti Global en Cadillac om het F1-veld te betreden...

Red Bulls Formule 1-voordeel kan verdwijnen door upgrades van Ferrari, zegt Sainz

Uitdagingen en kansen voor Ferrari Ferrari heeft zich dit seizoen opgeworpen als...