Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Horner zet duidelijk in op terugkeer van Ricciardo naar Red Bull
F1 nieuws

Horner zet duidelijk in op terugkeer van Ricciardo naar Red Bull

93
Daniel Ricciardo
Foto: Aldas

De toekomst van Perez twijfelachtig

Ex-Formule 1-coureur Christijan Albers is van mening dat Christian Horner, teambaas van Red Bull, duidelijk probeert Daniel Ricciardo terug te halen naast Max Verstappen. Dit komt ondanks het contract van Sergio Perez. De toekomst van Perez was een groot gespreksonderwerp tijdens het recent afgesloten seizoen, vooral omdat zijn prestaties halverwege het seizoen twijfels opriepen over zijn vermogen om het team te ondersteunen. Er waren suggesties dat Red Bull ervoor zou kiezen om het contract van de Mexicaanse coureur voor 2024 niet te respecteren en in plaats daarvan Ricciardo terug in het team te halen.

Ricciardo’s nieuwe rol bij AlphaTauri

Deze verandering heeft echter niet plaatsgevonden, aangezien Red Bull heeft benadrukt dat het contract van Perez zal worden gerespecteerd; de deur is echter niet volledig gesloten voor Ricciardo. Tijdens de Grand Prix van Japan eerder dit jaar werd bevestigd dat Ricciardo een fulltime stoeltje bij AlphaTauri heeft gekregen voor 2024, nadat het team onder de indruk was van zijn prestaties sinds hij Nyck de Vries verving. Als gevolg van het behoud van Ricciardo naast Yuki Tsunoda, is Red Bull-reservecoureur Liam Lawson nog een seizoen op de bank gebleven.

De strategie achter de schermen

De hele situatie lijkt enigszins vreemd, aangezien AlphaTauri wordt gezien als het juniorteam van Red Bull, maar zij zullen de oudste coureur in het veld hebben. Ricciardo is met 34 jaar ouder dan zowel Verstappen als Perez en is zeker geen juniorcoureur, terwijl Lawson op 21-jarige leeftijd dat wel is. Albers gelooft dat het geven van een fulltime deal aan Ricciardo door AlphaTauri deel uitmaakt van Horner’s plan om de Australische coureur terug te krijgen bij Red Bull ter vervanging van Perez, iets wat sommigen suggereren dat halverwege het seizoen zou kunnen gebeuren als Checo worstelt.

Dit zou dan verklaren waarom Lawson als reserve is gehouden, aangezien Ricciardo dan een plek bij AlphaTauri zou openlaten. Albers denkt niet dat Perez een degradatie naar AlphaTauri zou accepteren als hij vervangen wordt door Ricciardo, omdat zijn “ego te groot is”.

“Ik heb het gevoel dat Horner duidelijk probeert Ricciardo naast Max (Verstappen) te krijgen,” zei Albers tegen RTL GP Magazine, “ondanks dat (Sergio) Perez een waterdicht contract heeft. Daarom houden ze (Liam) Lawson op de achtergrond, omdat het ego van Perez te groot is om terug te gaan naar Alpha Tauri.”

Gerelateerd nieuws

Hamilton: Mercedes F1-team nu in “opbouwproces”

Lewis Hamilton heeft aangegeven dat zijn Mercedes Formule 1-team zich momenteel in...

Norris: Bahrain F1 tempo “een goed teken” terwijl McLaren zwakte blijft bestaan

Norris en McLaren in de mix tijdens de Grand Prix van Bahrein...

Teamgenotenstrijd: RB en Ferrari openen het vuur in een seizoen vol verhalen

Verstappen domineert terwijl de strijd om teamgenoten ontbrandt Max Verstappen heeft de...

Mercedes F1-motorproblemen kosten 0,5 seconde per ronde in Bahrein

De uitdagingen van Mercedes in Bahrein Tijdens de openingsrace van het seizoen...

Verstappen heerst in Bahrein: een veelbelovend begin van het seizoen

Verstappen’s dominante start Max Verstappen heeft bij de eerste race van het...

‘Verstandige’ Daniel Ricciardo reageert op de cooldown-ronde fratsen van Yuki Tsunoda

Teamorders en spanning bij VCARB Tijdens de seizoensopener van de Grand Prix...

Shovlin vat GP Bahrein samen: ‘Teleurstellend en ondermaats gespresteerd’

Een teleurstellende seizoensopener voor Mercedes Andrew Shovlin, de trackside engineering director van...