Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Gasly rijdt “als een beest” in moeilijke Alpine F1 auto
F1 nieuws

Gasly rijdt “als een beest” in moeilijke Alpine F1 auto

28
Pierre Gasly
Foto: LawVS

Pierre Gasly heeft zichzelf omschreven als rijden “als een beest” om te compenseren voor de slechte vorm van zijn Alpine Formule 1 auto dit seizoen. De auto, bekend als de A524, is duidelijk het langzaamste in het veld van 2024, een patroon dat voortzette in Australië waar Gasly als 13e eindigde en zijn teamgenoot Esteban Ocon als 16e na een extra pitstop veroorzaakt door een remprobleem.

De strijd van Alpine in 2024

Ondanks de snelheid van de A524, zegt Gasly dat dit zijn motivatie in de cockpit niet heeft aangetast. “Eens ik in de auto zit, ben ik als een beest,” verklaarde hij. “Ik wil het beste doen met het pakket dat ik in handen heb.” Maar zelfs als ze een geweldige ronde rijden en op P14 eindigen of een echt goede race hebben en je bent P13, is het niet dezelfde voldoening als wanneer je een echt goede race rijdt en ofwel op de hoogste trede eindigt of P5 met het pakket dat je hebt. “Zolang we leren en vooruitgaan, dat is het belangrijkste. Ik weet dat het team heel hard werkt, en ik kan sommige van de richtingen zien die ze nemen om het pakket dat we hebben te verbeteren, en ik weet dat we beter zullen worden. Maar het zal tijd kosten.”

Gasly’s tactiek in Melbourne

In Melbourne klom Gasly in de rangorde door een late eerste stop te maken en volgde hij Nico Hulkenberg in het eerste deel van de race, hoewel de Duitser uiteindelijk vier plaatsen voor hem eindigde. “Start 17e, finish 13e,” zei hij. “Ik denk dat we op een bepaald moment op P8 liepen, en we hadden op dat moment graag de rode vlag gehad. Maar dat was een beetje wat we probeerden, we proberen onszelf op een bepaald punt in de race in een fatsoenlijke baanpositie te plaatsen in de hoop dat er dingen gebeuren, omdat dat is wat we echt nodig hebben. Dus afgezien daarvan, denk ik niet dat we op dit moment beter kunnen doen. Het zal hetzelfde verhaal zijn als het laatste weekend [in Jeddah], maar we moeten geduldig zijn totdat we upgrades krijgen omdat we op dit moment gewoon te ver weg zijn van een puntenfinish.”

Vooruitkijken

Gevraagd door Autosport of hij tenminste genoten had van het racen met Hulkenberg, zei hij: “Vorig jaar om deze tijd van het jaar was ik aan het racen met Carlos Sainz voor P4. Dit jaar wint hij de race, en ik ben op de 13e plaats. Dus niet echt veel plezier, maar ik weet en wij weten de positie waarin we ons bevinden. En ik weet dat we daar niet zullen blijven, en ik vertrouw het team om de oplossingen te vinden om de prestaties te verbeteren. Maar we hebben meer prestaties nodig om terug te kunnen vechten voor de punten.”

Pierre Gasly’s vastberadenheid en de uitdagingen waarmee het Alpine F1-team wordt geconfronteerd, benadrukken de onvoorspelbaarheid en de harde realiteit van de Formule 1. Terwijl ze werken aan verbeteringen, blijft de geest van competitie en de wil om te overwinnen levend, zelfs in het aangezicht van tegenslagen.

Gerelateerd nieuws

McLaren F1-team bereidt zich voor op “schadebeperking” tijdens Chinese GP

Uitdagingen voor McLaren in Shanghai McLaren heeft een sterke start gemaakt in...

Max Verstappen stelt vragen bij ‘niet de slimste’ beslissing voor Chinese Grand Prix

Max Verstappen waarschuwde dat het “niet de slimste” beslissing was om een...

De mogelijke vervangers van Lewis Hamilton bij Mercedes

Verandering aan de top: Hamilton verlaat Mercedes voor Ferrari Als je nog...

Lewis Hamilton verliest geloof in Mercedes, volgens Ralf Schumacher

Ralf Schumacher, zes keer winnaar van Formule 1-races, ziet het totale verlies...

Andretti’s cruciale hoofdstuk nadert: een nieuwe stap richting Formule 1

De uitdaging van Andretti Global en Cadillac om het F1-veld te betreden...

Red Bulls Formule 1-voordeel kan verdwijnen door upgrades van Ferrari, zegt Sainz

Uitdagingen en kansen voor Ferrari Ferrari heeft zich dit seizoen opgeworpen als...

Ocon erkent dat Alpine een stap terug heeft gedaan sinds het begin van het F1-seizoen

Ocon en Gasly getroffen door tegenslagen Esteban Ocon en zijn teamgenoot bij...

Fernando Alonso gelooft dat Aston Martin het beste project heeft voor de nieuwe F1-regelgeving in 2026

Fernando Alonso heeft onlangs zijn contract bij Aston Martin verlengd tot het...