Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1-nieuws Christin Horner: “Uitzonderlijke” Ricciardo leek weer de oude in F1 Mexico GP
F1-nieuws

Christin Horner: “Uitzonderlijke” Ricciardo leek weer de oude in F1 Mexico GP

23
Daniel Ricciardo
Foto: Joachim_Hofmann

Ricciardo’s indrukwekkende terugkeer

Daniel Ricciardo heeft na een pauze van vijf races wegens een blessure een opmerkelijke terugkeer gemaakt in de Formule 1. Met een geweldige doorbraak in de afstelling van zijn auto wist hij de AlphaTauri als vierde te kwalificeren voor het evenement in Mexico-Stad. Tijdens de eerste helft van de race reed hij zelfs in de top vijf, maar door een ongelukkig getimede rode vlag viel hij uiteindelijk terug naar de zevende plaats aan de finish.

De competitiviteit van AlphaTauri

Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn met het trekken van conclusies over de prestaties van AlphaTauri, aangezien het vermoeden bestaat dat hun succes grotendeels circuit-specifiek is. Het team kon profiteren van zijn uitstekende mechanische grip op het hooggelegen Autodromo Hermanos Rodriguez, terwijl de nadelen van hun auto met hoge luchtweerstand minder impact hadden. Yuki Tsunoda liet ook zien wat de auto in zijn mars heeft, voordat hij in botsing kwam met Oscar Piastri van McLaren.

Ricciardo’s vorm en vertrouwen

Ondanks de gemengde resultaten was er veel lof voor Ricciardo. Zijn prestaties deden denken aan zijn tijd bij Red Bull, en het team was dan ook erg te spreken over hem. “Het is geweldig om Daniel zo goed te zien presteren en het bevestigt volledig waarom we hem terug hebben gehaald bij AlphaTauri”, zei Red Bull teambaas Horner. “Hij was fenomenaal dit weekend, vechtend met een Mercedes in een AlphaTauri. Zonder de rode vlag had hij waarschijnlijk hoger geëindigd. Het was echt een geweldige prestatie.”

Ricciardo’s mentale strijd

Horner ging ook in op suggesties dat Ricciardo beperkt zou zijn door het type Formule 1-auto waarin hij kan excelleren. Volgens hem was Ricciardo’s minder succesvolle periode bij McLaren meer een mentale strijd dan iets anders. “Dat is een beetje een fabeltje”, zei hij. “Deze sport zit net zo veel in het hoofd als ergens anders en ik denk dat hij weer helemaal de oude is. Je kunt zien dat hij ontspannen is, vol vertrouwen en hij ging het weekend in met volle motivatie na een lastige race in Austin. En kijk naar het verschil met Max [Verstappen], het was minder dan een tiende. Echt een opmerkelijke prestatie.”

Toekomstplannen en Perez

Ricciardo’s doorbraakresultaat voor AlphaTauri vond plaats tijdens een race waarin Red Bull’s Sergio Perez, die de zetel bezet die Ricciardo ambieert, zichzelf uitschakelde in een ambitieuze drie-wijde inhaalactie in de eerste bocht. Horner verdedigde Perez’s acties publiekelijk, maar maakte geen connectie tussen de twee zeer contrasterende race-uitkomsten. Hij bevestigde wel Perez’s contract voor het volgende jaar, maar liet ruimte open voor interpretatie over de toekomst. “Checo heeft een overeenkomst met ons voor volgend jaar en het is onze intentie dat hij in 2024 in de auto zit,” zei Horner zorgvuldig. “We zullen hem alle ondersteuning geven om ervoor te zorgen dat hij als tweede eindigt [in het rijdersklassement], maar er is geen voorwaarde dat als hij niet als tweede eindigt, hij eruit ligt.”

Gerelateerd nieuws

Herbert over Mercedes: gebroken beloftes en gemiste kansen

Mercedes komt belofte niet na, zegt Herbert Johnny Herbert, een voormalige Formule...

Weerbericht GP Abu Dhabi: zonnig weekend voor de laatste race

Aankomend weekend in Abu Dhabi Het Formule 1-seizoen nadert zijn einde en...

Robert Doornbos: Perez stratenkoning? Nee dat denk ik niet meer

De uitdagingen van Sergio Pérez Sergio Pérez, eens gevierd als de onbetwiste...

Christian Horner: Hamiltons sprak met Red Bull en Ferrari

Gesprekken tussen Hamilton en Red Bull Christian Horner, de teambaas van Red...

Aston Martin: Nieuwe F1-investering betekent geen vertrek van Lawrence Stroll

Aston Martin en de toekomst van Lawrence Stroll Aston Martin, bekend om...

Ocon legt uit waarom hij teamorder ‘positie behouden’ niet volgde in F1

Ocon’s misverstand tijdens de Grand Prix van Las Vegas Esteban Ocon, coureur...

Formule 1-coureurs pleiten voor verplaatsing van Las Vegas Grand Prix

De uitdagingen van de nieuwe racekalender De Formule 1 heeft onlangs een...

Alpine trekt zich terug uit F1-motor gelijktrekking

Alpine ziet af van motorupgrade in Formule 1 Recente ontwikkelingen in de...