Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Daniel Ricciardo’s laatste race bij Red Bull: Lawson staat klaar voor zijn kans
F1 nieuws

Daniel Ricciardo’s laatste race bij Red Bull: Lawson staat klaar voor zijn kans

119
Daniel Ricciardo
Foto: Formula News Today

Het lijkt erop dat Daniel Ricciardo zijn laatste race voor Red Bull gaat rijden tijdens de Grand Prix van Singapore. Red Bull zou besloten hebben om de ervaren Australische coureur te vervangen door het jonge talent Liam Lawson. Ricciardo’s resultaten in 2024 bleven ver achter bij de verwachtingen, en volgens insiders bij Sky Sports F1 heeft Red Bull de knoop doorgehakt: na dit weekend is het voorbij voor Ricciardo.

“Red Bull gaf de 35-jarige Ricciardo genoeg tijd om Tsunoda volledig te domineren, maar dat is hem niet gelukt. Het is tijd om de stekker eruit te trekken,” aldus journalist Mark Cipolloni.

Ricciardo’s tegenvallende prestaties

Met slechts 12 punten in de laatste 17 races heeft Ricciardo zijn kansen niet kunnen verzilveren. Aan het begin van het seizoen hing er nog hoop in de lucht. Sommigen zagen hem zelfs als een serieuze kandidaat om Sergio Perez te vervangen bij het hoofdteam van Red Bull.

Maar die droom is vervlogen. In plaats van Tsunoda te overklassen, heeft Ricciardo moeite gehad om zijn Japanse teamgenoot bij te houden. Voor Red Bull een grote teleurstelling.

Het team had gehoopt dat Ricciardo zijn oude glorie zou herwinnen en zich serieus in de kijker zou rijden voor een zitje in 2025 naast Max Verstappen. Maar de realiteit is anders: een gebrek aan consistentie en de groeiende prestaties van Tsunoda hebben ervoor gezorgd dat Red Bull nu kiest voor een jongere coureur met meer potentie.

Liam Lawson’s doorbraak

Liam Lawson, een jong talent dat al enige tijd wordt gezien als de toekomst van Red Bull, staat nu te popelen om zijn kans te grijpen. Naar verluidt heeft hij zelfs een clausule in zijn contract die hem de vrijheid geeft om elders te gaan racen als Red Bull hem geen vaste plek biedt. En dat zou weleens de doorslag hebben gegeven om hem nu een kans te geven, ten koste van Ricciardo.

Lees ook:  Ricciardo over Red Bull toekomst: 'Ik weet wat er nodig is'

Lawson is geen onbekende binnen de Red Bull-familie. Het team ziet hem als een waardevolle investering voor de toekomst, en volgens Helmut Marko, de adviseur van Red Bull, is het vrijwel zeker dat Lawson in 2025 in een van hun auto’s zal zitten.

“Volgend jaar rijdt hij zeker in een van onze auto’s,” vertelde Marko aan de Kleine Zeitung.

Dit bevestigt het idee dat Lawson misschien al na de Grand Prix van Singapore Ricciardo zal vervangen.

Met Ricciardo’s vermoedelijke vertrek lijkt het erop dat Yuki Tsunoda zijn plek behoudt, terwijl Lawson naast hem zal racen. Ondertussen blijft het hoofdteam van Red Bull onveranderd, met Max Verstappen en Sergio Perez die hun stoelen behouden. Het is duidelijk dat Red Bull inzet op jong talent zoals Lawson, terwijl de tijd van ervaren coureurs zoals Ricciardo tot een einde komt.

Ricciardo’s laatste kans

De Grand Prix van Singapore wordt gezien als Ricciardo’s laatste kans om zijn waarde te bewijzen. Hoewel de kansen klein zijn, zou een verbluffende prestatie tijdens deze race misschien nog iets kunnen veranderen.

Maar gezien de huidige berichten is het bijna zeker dat Lawson zijn debuut zal maken in de tweede Red Bull-auto, waarschijnlijk nog voor de Amerikaanse Grand Prix op 19 oktober.

CoureurAantal punten (laatste 17 races)
Daniel Ricciardo12
Yuki TsunodaConsistent beter

Ricciardo’s toekomst blijft onzeker. Buiten Red Bull lijken er weinig opties te zijn, behalve misschien een zitje bij het toekomstige Audi-team in 2025. De vraag is echter of hij dat wel wil, gezien zijn teleurstellende resultaten dit jaar.

Lees ook:  Yuki Tsunoda vindt nieuwe updates van RB "onvoorspelbaar" en uitermate uitdagend

Het besluit om Lawson te promoten is in lijn met Red Bull’s strategie om jonge talenten een kans te geven. Hoewel Ricciardo een geliefde coureur is binnen het team, is het duidelijk dat prestaties de doorslag geven in de Formule 1, en dat is waar Ricciardo dit seizoen niet aan heeft kunnen voldoen.

Gerelateerd nieuws

Marko duidelijk over huidige situatie: ‘Vertrek sleutelfiguren oorzaak van Red Bulls terugval’

Dit seizoen heeft Red Bull Racing te maken met serieuze technische problemen...

Voorspellingen voor GP Singapore: McLaren favoriet voor zege in nachtrace

Dit weekend is het weer zover: de Formule 1 komt naar de...

Wolff over Allison’s invloed bij Mercedes’ Adrian Newey-aanbod: ‘we geloven daarin’

Toto Wolff heeft onthuld dat hij samen met James Allison uitgebreid heeft...

Damon Hill: Oscar Piastri zet Lando Norris onder druk bij McLaren

Oscar Piastri heeft Lando Norris de laatste tijd echt het vuur aan...

Verstappen favoriet voor Singapore GP ondanks wisselvallige resultaten: ‘Het blijft racen, hè’

De Grand Prix van Singapore 2024 belooft een spannende strijd te worden....

Webber kritisch op McLaren: ‘ ze hadden Piastri’s overwinning beter aan kunnen pakken’

McLaren’s aanpak tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan, waar Oscar Piastri zijn...

Red Bull ervaart ‘enorme tegenslag’ voorafgaand aan Singapore Grand Prix

Het gaat niet lekker voor Red Bull. Nog voordat de Grand Prix...

Verstappen behoudt kalmte ondanks tegenslag: doorbraak bij Red Bull in zicht?

Max Verstappen verraste iedereen met zijn kalme houding tijdens de Grand Prix...