Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Red Bull F1-team zet eerste stap voor optie op Albon
F1 nieuws

Red Bull F1-team zet eerste stap voor optie op Albon

30
Alexander Albon
Foto: LawVS

Albon in het middelpunt van speculatie

Alex Albon bevindt zich recentelijk in het middelpunt van intense speculatie over zijn toekomst, met geruchten die hem koppelen aan Red Bull als vervanger van Sergio Perez, evenals aan de open plek bij Mercedes na de schokkende overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari voor 2025. Hoewel er speculatieve rapporten zijn dat Red Bull Albon een meerjarig contract vanaf 2025 heeft aangeboden, is gebleken dat deze informatie niet accuraat is. Desondanks hebben we vernomen dat Albon’s voormalige team ernaar streeft om een eerste optie op de diensten van de 27-jarige te beveiligen.

Als Albon instemt, betekent dit dat Red Bull de keuze heeft om hem voor drie jaar, beginnend in 2026, terug in de plooi te halen nadat zijn huidige contract met Williams afloopt. Dit zou een lucratieve optie zijn voor de Anglo-Thaise coureur en hem een stap dichter bij een terugkeer naar een topteam brengen, maar het zou ook zijn manoeuvreerruimte op de transfermarkt, die wijd open is gegooid door Hamilton’s verrassende zet, beperken.

Albon’s focus op Williams en toekomstige ambities

Tijdens de lancering van Williams voor 2024, toen hem gevraagd werd naar gesprekken over zijn toekomst, gaf Albon aan dat er zeker vragen en algemene gesprekken zijn geweest rond dit onderwerp, maar benadrukte dat dit meer een zaak is voor zijn management. Zijn focus ligt op het racen. Albon is vooral benieuwd hoe de FW46 zich zal ontwikkelen en kijkt uit naar de races in Bahrein en de daaropvolgende races om een gevoel te krijgen voor de progressie die het team hopelijk heeft gemaakt. Zijn volledige aandacht gaat uit naar Williams, en de snelheid van progressie is voor hem van groot belang. Albon voelt dat hij dicht bij zijn piek is en, ondanks dat er altijd ruimte is voor verbetering, verdient hij naar eigen zeggen een auto die podiums kan scoren en kan vechten voor overwinningen. Hij hoopt dat Williams dat team zal zijn.

Teams zoeken stabiliteit in coureursopstelling voor 2025 en 2026

Albon’s opmerkingen suggereren dat veel teams op zoek zijn naar een constante coureursopstelling tussen 2025 en 2026, wanneer de Formule 1 overstapt op volledig nieuwe chassis- en krachtbronreglementen, en een stabiele opstelling één minder factor is om rekening mee te houden. James Vowles, teambaas van Williams, bevestigde dat Albon nog steeds een contract heeft bij het team voor 2025, maar gaf aan dat hij niet in de weg zou staan als er een geschikt aanbod voor het volgende jaar zou komen. Albon benadrukt dat zijn focus op 2024 ligt, maar ook op het maken van vooruitgang voor 2025. Hij wil realistisch gezien bij het team blijven, op voorwaarde dat het team voldoet aan zijn verwachtingen, wat zou resulteren in een langdurig contract.

Albon’s reis en toekomstige ambities

Albon sloot zich halverwege zijn rookie-seizoen in 2019 aan bij Red Bull, na te zijn gepromoveerd van AlphaTauri ter vervanging van Pierre Gasly. Hij worstelde naast Max Verstappen en bleef bij het team tot het einde van 2020 voordat hij werd vervangen door Sergio Perez. Sindsdien heeft Albon zijn carrière heropgebouwd met sterke campagnes in 2022 en 2023 voor Williams, waarmee het team uit Grove vorig jaar opklom naar de zevende plaats.

Gerelateerd nieuws

Start van het Formule 1-seizoen 2024: de Grand Prix van Bahrein

Na een lange winterstop is het eindelijk weer zover: het nieuwe Formule...

Motorvermogen verhult ware snelheid van Red Bull tijdens F1-training in Bahrein

De onverwachte uitkomst van de tweede vrije training Tijdens de tweede vrije...

Wolff steunt het idee van een “reset” voor Formule 1-regels over teamallianties

De roep om verandering in de regels In de wereld van Formule...

Max Verstappen laat motorstand hint vallen na verrassende oefensessie in Bahrein

Verstappen en de strijd om de titel Max Verstappen, de coureur van...

Las Vegas GP draagt bij aan de winst van F1 in 2023 tot $392 miljoen

De impact van de Las Vegas Grand Prix De Formule 1-seizoenen van...

Vijf sleutelfactoren die Aston Martin een te duchten kracht kunnen maken

Aston Martin heeft de afgelopen seizoenen meerdere uitstekende beslissingen genomen, van fabriek...

Wat staat Red Bull F1 te wachten na de vrijspraak van Horner?

De uitdagingen voor Christian Horner en Red Bull F1 De afgelopen weken...

George Russell uit zorgen over ‘stuiteren’ bij de Mercedes W15

Een nieuwe start met de W15 Aan de vooravond van het nieuwe...