Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Piastri benadrukt het belang van een open relatie met Norris voor McLaren’s F1-vooruitgang
F1 nieuws

Piastri benadrukt het belang van een open relatie met Norris voor McLaren’s F1-vooruitgang

52
oscar piastri qatar
Foto: Perspective

McLaren’s uitdagingen en Piastri’s aanpassing

McLaren heeft een moeilijke start gehad in het Formule 1-seizoen van 2023, waarbij het team zijn ontwikkelingsdoelen voor de winter miste en in de eerste twee rondes geen punten scoorde. Deze tegenslag kwam op een moment dat nieuwkomer Oscar Piastri zich aanpaste aan het kampioenschap. Piastri vond echter al snel zijn vorm terug, mede dankzij de aanzienlijke upgrades aan de MCL60, en versloeg uiteindelijk zijn teamgenoot Lando Norris door zijn eerste F1-race te winnen tijdens het sprintevenement van de Grand Prix van Qatar. Deze persoonlijke vooruitgang, samen met de ontwikkeling van het team waardoor het af en toe Red Bull kon uitdagen voor overwinningen, had kunnen leiden tot een meer gesloten dynamiek tussen Piastri en Norris.

De cruciale samenwerking tussen Piastri en Norris

In een exclusief interview met Motorsport.com benadrukt Piastri het belang van een “volledig open” relatie met Norris. Hij stelt dat het essentieel is om data te delen en samen te werken om het hele McLaren-team vooruit te helpen. Piastri merkt op dat de relatie met Norris onveranderd is, ondanks dat ze nog geen titels winnen. Ze zijn dichterbij dan voorheen, maar moeten nog steeds dat extra beetje vinden om Red Bull uit te dagen en te verslaan. Het is van cruciaal belang voor hen om samen te werken en het team te helpen bij het ontwikkelen van de auto. Piastri benadrukt dat in termen van data en dergelijke, alles volledig open is. Er zijn geen barrières, en dat zal niet veranderen. Ze moeten er alleen voor zorgen dat hun racen respectvol blijft.

Reflectie op McLaren’s moeilijke start

Piastri reflecteert op de moeilijke start van McLaren in 2023 en merkt op dat de focus snel verschoof naar hoe hij zich verhield tot Norris, in plaats van dat hij zich kon richten op de achterkant van het veld en uit de schijnwerpers kon blijven. Hij was zich ervan bewust dat hij altijd vergeleken zou worden met Norris, ongeacht of ze vochten voor de laatste of voor de eerste plaats. Deze vergelijkingen zouden er altijd zijn. Piastri benadrukt dat hij nog steeds probeerde zo snel mogelijk te leren en het team zo goed mogelijk te helpen. De druk om meteen grote punten of podiumplaatsen te behalen was misschien niet zo groot, maar de vergelijking met Norris was er nog steeds.

De toekomst van McLaren in de Formule 1

De toekomst van McLaren in de Formule 1 lijkt af te hangen van de samenwerking en open communicatie tussen Piastri en Norris. Hun vermogen om samen te werken en informatie te delen zal cruciaal zijn voor de verdere ontwikkeling van het team. Met Piastri’s recente overwinning en de voortdurende verbeteringen aan de MCL60, lijkt McLaren op de goede weg te zijn om een sterke concurrent te worden in het kampioenschap. De relatie tussen Piastri en Norris zal een sleutelfactor zijn in dit proces, waarbij hun gedeelde inspanningen en respectvolle rivaliteit het team naar nieuwe hoogten kunnen stuwen.

Gerelateerd nieuws

McLaren gefrustreerd door dubbele dosis ‘geluk’ van Carlos Sainz in Monaco

Lando Norris noemt de situatie met Carlos Sainz ‘frustrerend en oneerlijk’ Lando...

Jos Verstappen: Dominantie van Red Bull ten einde na de laatste nederlaag in Monaco

Red Bull’s dominantie in Formule 1 voorbij? Jos Verstappen, de vader van...

Alpine overweegt wijziging in F1-coureursopstelling na laatste botsing tussen Ocon en Gasly

De Franse fabrikant kwam bijna aan het begin van de Grand Prix...

Perez op weg naar contractverlenging bij Red Bull ondanks problemen in Monaco

Sergio Perez heeft moeite gehad met zijn snelheid tijdens het evenement in...

Perez verbaasd dat Magnussen niet bestraft is voor crash in eerste ronde van Monaco

Het incident in de eerste ronde Tijdens de Grand Prix van Monaco...

Norris: Sainz’s Monaco F1 rode vlag meevaller “frustrerend en oneerlijk”

Verstoring door botsing bij de eerste bocht Sainz kreeg aanvankelijk een lekke...

Wolff: Mercedes maakte een fout met communicatie over undercut van Hamilton in de F1 Grand Prix van Monaco

Problemen met de pitstop van Hamilton Verstappen eindigde uiteindelijk als zesde, één...

Gasly: Ocon moet veranderen na ‘onnodige’ crash bij F1 Monaco GP

Incident tussen teamgenoten Tijdens de Grand Prix van Monaco beleefde Alpine een...