Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Norris had de Grand Prix van Canada moeten winnen: genoeg tijd om te pitten
F1 nieuws

Norris had de Grand Prix van Canada moeten winnen: genoeg tijd om te pitten

31
lando norris
Foto: Pole Position

De Brit Lando Norris haalde zowel Max Verstappen als polesitter George Russell in om de leiding van de race over te nemen en begon een voorsprong van meer dan twee seconden per ronde op te bouwen in een poging zijn leiding te vergroten. Zijn vooruitgang werd echter gestopt door de eerste van twee safety cars, die werd ingezet toen Logan Sargeant tegen de muur reed bij het verlaten van bocht 5. Het leek erop dat hij de pit-ingang had gemist voordat de safety car werd opgeroepen.

Verkeerde beslissing

Norris verklaarde dat hij voldoende tijd had om voor een nieuwe set intermediates te gaan en voor Verstappen en Russell te blijven. In plaats daarvan nam hij een extra ronde en hierdoor kwam hij achter het duo op de derde plaats terecht. “We hadden vandaag de race moeten winnen en dat deden we niet,” aldus Norris. “Dus het is frustrerend. We hadden het tempo, waarschijnlijk niet in het droge aan het eind. Het bleek dat dat niet zoveel uitmaakte, maar we hadden vandaag moeten winnen – zo simpel is het.”

“We hebben als team niet goed genoeg werk geleverd om te pitten wanneer we dat hadden moeten doen en niet vast te komen zitten achter de safety car. Dus ik denk niet dat het een kwestie van geluk of pech was. Het was gewoon een verkeerde beslissing. Het is iets dat we na de race zullen bespreken. Ik denk dat we nu op een niveau zitten waar we niet tevreden zijn met de tweede plaats. Het doel is om te winnen en dat hebben we niet gedaan.”

Norris voegde eraan toe dat de latere beslissing om hem twee extra ronden op de intermediates te houden tijdens de overgang naar droge banden “me hielp” en bijna een overcut over zowel Verstappen als Russell mogelijk maakte, maar hij moest zijn positie aan beiden afstaan terwijl hij zijn banden probeerde op te warmen.

Reacties van Verstappen

Ondanks zijn zesde overwinning van het seizoen bleef Verstappen bescheiden. Hij weigerde zichzelf in de top vijf van beste coureurs aller tijden te plaatsen, ook al voegde hij zich met deze zege bij grootheden als Michael Schumacher en Lewis Hamilton als het gaat om de meeste opeenvolgende overwinningen in Canada (3).

Verstappen maakte een grapje over het safety car-moment waarbij hij Lando Norris inhaalde voor de leiding. Hij zei lachend: “Het staat nu 1-1 met Lando” – een knipoog naar de situatie in Miami eerder dit jaar waar Norris juist Verstappen inhaalde tijdens een safety car-periode.

Kritiek op teamgenoot Perez

De Nederlander was niet te spreken over de prestaties van zijn teamgenoot Sergio Perez. Verstappen sneerde: “McLaren heeft twee wagens die het goed doen, wij hebben er maar één.” Dit nadat Perez opnieuw een teleurstellende race had met een crash en gridstraf tot gevolg.

Verstappen toonde waardering voor de spannende en chaotische race in wisselende omstandigheden. “Het was een geweldige middag voor de sport. Dit is het soort middag die de Formule 1 een goede naam moet geven,” citeerde hij lovende woorden uit de internationale pers.

Verstappen genoot van zijn overwinning in Canada, maar bleef nuchter onder de indrukwekkende prestaties. Met zijn kritische noten over de prestaties van Red Bull en Perez, liet hij zien een veeleisende wereldkampioen te zijn die altijd naar verbetering blijft streven.

Actuele stand constructeurs

PositieConstructeurPunten
1Red Bull Racing301
2Ferrari252
3McLaren212
4Mercedes124
5Aston Martin Aramco58
6RB28
7Haas7
8Alpine5
9Williams2
10Kick Sauber0

Gerelateerd nieuws

De impact van Adrian Newey’s besluit op Red Bull

Adrian Newey’s vertrek bij Red Bull Racing zal de prestaties van het...

Mercedes heeft hun problemen opgelost en kan vechten in Barcelona

Positieve vooruitgang tijdens de Grand Prix van Canada De Grand Prix van...

Alpine overweegt Renault-motoren te verlaten en klantenteam te worden in 2026

De toekomst van Alpine in de formule 1 De toekomst van Alpine...

Williams wil terug naar de absolute top met Sainz: Mogelijk in 2026?

Een ambitieus plan voor Williams James Vowles, de teambaas van Williams, heeft...

Sergio Perez: Op zoek naar een beter weekend in GP van Barcelona

Na een reeks teleurstellende prestaties tijdens de afgelopen races in Imola en...

Uitdagingen waar Pirelli voor staat om aan 2026 regels te voldoen

Invoering van kleinere banden in 2026 In een poging om Formule 1-auto’s...

Leclerc weet waar Ferrari nog verbeteringen kan vinden

Ferrari’s prestaties in recente races Ferrari heeft een teleurstellend weekend achter de...

Norris bezorgd over de regelgeving van 2026: “Wil niet dat het die kant op gaat”

Reacties op de nieuwe regelgeving Zodra de FIA de plannen voor de...