Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Meerdere teambazen klagen bij FIA over Toto Wolff
F1 nieuws

Meerdere teambazen klagen bij FIA over Toto Wolff

95
Toto Wolff
Foto; WimboFormula!

Een bron heeft onthuld dat meerdere teambazen bij de FIA hebben geklaagd over soortgelijke beschuldigingen die recent in de media zijn gemaakt over Toto Wolff. De FIA kondigde dinsdagavond aan dat ze onderzoek doen naar beschuldigingen “over het doorgeven van vertrouwelijke informatie aan een teambaas van een F1-team door een lid van het FOM-personeel”, na een rapport van BusinessF1 magazine dat zich richtte op Wolff en zijn vrouw Susie. Het rapport beweerde dat Susie, in haar hoedanigheid als F1-managing director, informatie deelde met haar echtgenoot – iets wat zij sindsdien heeft ontkend – en dat Wolff iets liet glippen tijdens een recente vergadering van teambazen.

Klachten van teambazen, niet alleen mediaberichten, achter FIA-onderzoek naar Toto Wolff

De geloofwaardigheid van BusinessF1 magazine is vaak in twijfel getrokken, waardoor velen zich afvroegen waarom de FIA besloot een dergelijk onderzoek te starten. Een bron die bekend is met de situatie vertelde echter dat, hoewel het mediabericht deel uitmaakte van de reden voor het openen van het onderzoek, het ook werd geïnitieerd vanwege meerdere klachten van teambazen. Dezelfde bron beweert ook dat zowel F1 als Mercedes tegelijkertijd juridische brieven van de compliance officers van de FIA hebben ontvangen toen de mediaverklaring werd verzonden. Mercedes ontkent deze bewering echter en zegt dat ze geen dergelijke brief hebben ontvangen.

Mercedes ontkent stellig de beschuldigingen

Na de aankondiging van het onderzoek bracht Mercedes een verklaring uit waarin ze de “ongefundeerde beschuldigingen van een enkel mediakanaal” sterk ontkenden. Ze merkten op dat ze “geen communicatie van de Compliance-afdeling van de FIA over dit onderwerp hebben ontvangen” en dat het “zeer verrassend was om via een mediaverklaring van het onderzoek te horen.” Mercedes verwierp de beschuldiging in de verklaring en de bijbehorende media-aandacht, die volgens hen ten onrechte afbreuk doet aan de integriteit en naleving van hun teambaas, Toto Wolff. Ze nodigden de FIA Compliance-afdeling uit voor “volledige, snelle en transparante correspondentie” over dit onderzoek.

FOM ontkent ook het incident

Een verklaring van FOM ontkende ook een dergelijk incident: “We hebben vertrouwen dat de beschuldigingen onjuist zijn, en we hebben robuuste processen en procedures die ervoor zorgen dat informatie en verantwoordelijkheden gescheiden blijven in het geval van een potentieel belangenconflict.” FOM benadrukte dat ze erop vertrouwen dat geen enkel lid van hun team ongeoorloofde informatie heeft doorgegeven aan een teambaas en waarschuwden iedereen tegen het maken van onvoorzichtige en ernstige beschuldigingen zonder grond.

Gerelateerd nieuws

Max Verstappen laat motorstand hint vallen na verrassende oefensessie in Bahrein

Verstappen en de strijd om de titel Max Verstappen, de coureur van...

Las Vegas GP draagt bij aan de winst van F1 in 2023 tot $392 miljoen

De impact van de Las Vegas Grand Prix De Formule 1-seizoenen van...

Vijf sleutelfactoren die Aston Martin een te duchten kracht kunnen maken

Aston Martin heeft de afgelopen seizoenen meerdere uitstekende beslissingen genomen, van fabriek...

Wat staat Red Bull F1 te wachten na de vrijspraak van Horner?

De uitdagingen voor Christian Horner en Red Bull F1 De afgelopen weken...

George Russell uit zorgen over ‘stuiteren’ bij de Mercedes W15

Een nieuwe start met de W15 Aan de vooravond van het nieuwe...

Alpine sluit F1-test voor Mick Schumacher uit

Mick Schumacher heeft zich aangesloten bij Alpine om dit jaar in hun...

Mercedes onthult drie ‘eerste conclusies’ na eerste W15-ronden in Bahrein

Een nieuwe start met de W15 Terwijl Mercedes afwacht hoe ze zich...

Leven na Guenther Steiner: Ayao Komatsu en zijn plannen voor een revolutie bij Haas

Een nieuw hoofdstuk voor Haas Het jaar 2024 markeert het begin van...