Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1-teams McLaren: verrassende prestaties in Amerika en Mexico
F1-teams

McLaren: verrassende prestaties in Amerika en Mexico

15
Mclaren f1 team
Foto: fuji.tim

McLaren had zich schrap gezet voor een lastige triple-header met races in Texas, Mexico en Brazilië op drie circuits waarvan men vreesde dat ze de zwakke punten van het team bij lage snelheden zouden blootleggen en niet gunstig zouden zijn voor hun sterke kant: hoge downforce. Maar het uitgesproken pessimisme van het team bleek ongegrond toen Lando Norris een podiumplek behaalde tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten, en de Brit een geweldige race reed van de 17e naar de 5e plek in Mexico, waarbij zijn racetempo gemakkelijk goed genoeg was voor een podium.

Een onverwachte ommekeer

Toen Motorsport.com na de race in Mexico het team vroeg naar de verrassende vorm van McLaren, gaf teambaas Andrea Stella toe dat het sterke racetempo op theoretisch zwakkere circuits nog steeds goed begrepen moet worden. Maar hij bood wel een theorie aan over waarom de MCL60 beter presteerde in de vele bochten met lage snelheid in Mexico. “Ik had niet verwacht een halve seconde achter te liggen [in de kwalificatie] en ik verwachtte niet zo competitief te zijn [in de race], dus ik denk dat er wat analyse nodig is,” zei Stella. “Het is een patroon dat we als een puzzel in elkaar moeten zetten.”

De uitdaging van lage snelheid

Wat Mexico bijzonder maakt, is dat je in lage snelheid rijhoogtes kunt gebruiken die normaal gesproken niet mogelijk zijn op andere circuits. “Dit helpt om sommige van onze gevoeligheden te verminderen,” legt Stella uit. “Maar wat er [op zaterdag] gebeurde, we begonnen te lijden bij hoge snelheden, Lando verloor de auto bij hoge snelheden. We moeten dit patroon analyseren, want het is geen eenvoudige interpretatie.”

Compromissen en toekomstplannen

“Het werk dat we voor volgend jaar doen, is om ervoor te zorgen dat onze ‘deken’ een beetje langer is,” zegt Stella, doelend op het vinden van een betere balans voor de auto over verschillende snelheidsniveaus. “Als we de auto instellen voor medium en lage snelheid, dan hebben we problemen bij hoge snelheid. Er zijn veel compromissen nodig.”

Kwalificatie versus race tempo

Hoewel het racetempo van McLaren verrassend sterk was, deed het een stap terug in de kwalificatie in Mexico. In de race toonde het team echter aan dat het in staat is om zich te herstellen en sterk te presteren. “Interessant is dat met de nieuwe auto het lijkt alsof we hebben gewonnen in termen van racetempo, en als iets, is de situatie een beetje lastiger geworden voor de kwalificatie,” merkt Stella op.

Vooruitblik naar Brazilië

De verrassende prestaties van de afgelopen twee weken geven Stella hoop dat Norris en Piastri kunnen vechten voor podiums in Brazilië, ondanks de vele bochten met lage snelheid op het Interlagos-circuit. “Voor deze triple-header zou ik gezegd hebben dat Brazilië moeilijk is,” voegt hij toe. “Maar gezien wat we in de race in Austin en Mexico kunnen doen, ben ik nu wat optimistischer dat als we het weekend goed samenstellen, we daar kunnen vechten voor podiums.”

Gerelateerd nieuws

AlphaTauri kondigt nieuwe F1-naam aan voor 2024 met Amerikaanse sponsors

Een nieuwe identiteit voor AlphaTauri in de Formule 1 Het Formule 1-team...

Aston Martin F1 team verwelkomt nieuwe minderheidsaandeelhouder

Op de vooravond van de allereerste Grand Prix in Las Vegas, heeft...

McLaren: Veranderingen aan 2024 F1-auto moeten verder gaan dan alleen aerodynamica

McLaren als voornaamste uitdager van Red Bull De prestaties van het team...

Toto Wolff: Dominantie hoort bij Formule 1, en nu is dat Red Bull

Red Bull Racing: de onbetwiste leider in de Formule 1 Het Formule...

Mercedes team vermijdt casino’s tijdens Grand Prix in Las Vegas

De uitdagingen van de Las Vegas Grand Prix Dit weekend staat de...

Paul Monaghan: Red Bull Racing moet blijven innoveren voor 2024

Dominantie biedt geen garanties Paul Monaghan, de hoofdingenieur van Red Bull Racing,...

Formule 1 teambazen bezorgd over te volle racekalender

De grens van 24 races In de dynamische wereld van de Formule...

Hoe F1 teams zich voorbereiden op het seizoen 2024

Belangrijke veranderingen in regels en technologieën door de jaren heen De Formule...