Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Martin Brundle over Lewis Hamilton die George Russell verslaat
F1 nieuws

Martin Brundle over Lewis Hamilton die George Russell verslaat

16
Martin Brundle
Foto: United Autosports

De strijd tussen Hamilton en Russell bij Mercedes

Ex-Formule 1-coureur en huidig analist Martin Brundle twijfelt over wie de bovenhand zou hebben bij Mercedes als ze een auto zouden hebben die kan strijden voor de titel. In de afgelopen twee seizoenen hebben George Russell en Lewis Hamilton het moeilijk gehad met de auto’s van Mercedes, die geen kans maakten in de strijd om de titel. Russell’s overwinning in de Grand Prix van Brazilië in 2022 blijft de enige overwinning van de Silver Arrows sinds de introductie van de nieuwe aerodynamische regelgeving vorig jaar, terwijl Hamilton’s laatste overwinning dateert van de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021. Beide coureurs hebben in hun twee seizoenen als teamgenoten momenten van overwicht gehad, waarbij Russell in 2022 de bovenhand had.

De verrassende prestaties van Russell

Russell’s prestaties in 2022 waren voor velen een verrassing, aangezien hij slechts de derde teamgenoot van Hamilton was die boven hem eindigde in het kampioenschap. Echter, in 2023 had Hamilton duidelijk de overhand op de voormalige Williams-coureur en eindigde hij het jaar met 59 punten en vijf plaatsen voorsprong op Russell. Dit betekent dat ze het seizoen 2024 ingaan met een 1-1 stand, wat de inzet verhoogt om de topcoureur te zijn bij het team uit Brackley.

De uitdagingen voor Mercedes in 2024

Hoewel het doel voor beide coureurs vermoedelijk is om de nummer één coureur bij Mercedes te zijn, is het echte doel om te strijden voor de titel. Hiervoor moet Mercedes ervoor zorgen dat hun nieuwe concept een succes wordt, vooral omdat Red Bull waarschijnlijk verdere vooruitgang zal boeken. Als de Duitsers in 2024 een auto hebben die races kan winnen, dan zal dat een interessante vraag oproepen: welke coureur zal de bovenhand hebben?

Brundle’s visie op de toekomstige strijd

Brundle werd gevraagd wie hij dacht dat er zou uitkomen als de beste, maar hij kon geen definitief antwoord geven, ondanks dat Hamilton een zevenvoudig wereldkampioen is. Brundle merkte op dat het moeilijk te beantwoorden is omdat Russell nog nooit een auto heeft gehad die in staat is om de titel te winnen. Het is een groot vraagteken hoe hij daarmee om zou gaan. “Ik denk dat ze heel dicht bij elkaar liggen, als je naar de statistieken kijkt,” legde Brundle uit tijdens een Q&A-sessie van Sky Sports F1. “Maar George had dit jaar een paar nachtmerrie races. Dat is een zeer goede vraag.

Het hangt af van of Lewis zijn huidige motivatie behoudt, maar het is zo dichtbij om te bellen. Lewis weet hoe hij dat moet doen, maar George heeft de jeugd aan zijn kant. Ik weet het antwoord niet, maar ik zou zeker niet zeggen: ‘Oh, Lewis zonder twijfel, omdat hij al zeven keer kampioen is.’ Dat zou ik absoluut niet zeggen. Totdat George in een kampioenschapswinnende positie is, weten we niet of hij het hoofd koel kan houden.”

Gerelateerd nieuws

Hamilton: Mercedes F1-team nu in “opbouwproces”

Lewis Hamilton heeft aangegeven dat zijn Mercedes Formule 1-team zich momenteel in...

Norris: Bahrain F1 tempo “een goed teken” terwijl McLaren zwakte blijft bestaan

Norris en McLaren in de mix tijdens de Grand Prix van Bahrein...

Teamgenotenstrijd: RB en Ferrari openen het vuur in een seizoen vol verhalen

Verstappen domineert terwijl de strijd om teamgenoten ontbrandt Max Verstappen heeft de...

Mercedes F1-motorproblemen kosten 0,5 seconde per ronde in Bahrein

De uitdagingen van Mercedes in Bahrein Tijdens de openingsrace van het seizoen...

Verstappen heerst in Bahrein: een veelbelovend begin van het seizoen

Verstappen’s dominante start Max Verstappen heeft bij de eerste race van het...

‘Verstandige’ Daniel Ricciardo reageert op de cooldown-ronde fratsen van Yuki Tsunoda

Teamorders en spanning bij VCARB Tijdens de seizoensopener van de Grand Prix...

Shovlin vat GP Bahrein samen: ‘Teleurstellend en ondermaats gespresteerd’

Een teleurstellende seizoensopener voor Mercedes Andrew Shovlin, de trackside engineering director van...