Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Lewis Hamilton wordt vervangen door Italiaanse coureur
F1 nieuws

Lewis Hamilton wordt vervangen door Italiaanse coureur

84
lewis hamilton
Foto: CNBC Make It

Kimi Antonelli: het nieuwe gezicht bij Mercedes

De jonge Kimi Antonelli wordt gezien als de voornaamste kandidaat voor de toppositie bij Mercedes zodra Lewis Hamilton, de gerespecteerde Brit, overstapt naar Ferrari voor het seizoen van 2025. Toto Wolff, het hoofd van Mercedes, zou nog steeds teleurgesteld zijn over het mislopen van Max Verstappen en is vastberaden om niet hetzelfde scenario te herhalen met deze gewaardeerde jonge coureur uit de eigen opleiding van het team. Mercedes had zowel Hamilton als zijn teamgenoot George Russell onder contract tot het einde van het seizoen 2025, na hun recente contractverlengingen afgelopen zomer. Echter, Hamilton maakte gebruik van een uitstapclausule en tekende een voorcontract met Ferrari, waarmee zijn weg naar Maranello aan het einde van het komende seizoen werd geplaveid.

De zoektocht naar Hamiltons opvolger

Dit laat Wolff achter met een aanzienlijke uitdaging nu de markt voor coureurs een hectische fase ingaat. Terwijl namen zoals Fernando Alonso, Esteban Ocon en Alex Albon worden genoemd als mogelijke keuzes voor de Zilverpijlen, zou de Oostenrijkse teambaas ook binnen het eigen team kunnen zoeken naar een opvolger voor Hamilton. Volgens The Race is de heersende mening binnen het Mercedes-kamp dat Antonelli, die dit seizoen zijn debuut maakt in de Formule 2 met PREMA Racing, de toekomstige ster van het team belichaamt. Wolff is persoonlijk vastbesloten om een herhaling van het Verstappen-incident te voorkomen, waarbij hij de kans had om Verstappen weg te lokken van Red Bull voordat deze zijn Formule 1-carrière begon.

Focus op Formule 2

“Het belangrijkste op dit moment is dat hij zich concentreert op de F2. Als we zijn gedachten gaan verdraaien of geruchten in de media over hem gaan verspreiden, helpt dat zijn F2-campagne niet. Hij is slechts een paar jaar geleden uit de karts gestapt en is nog geen 18. Dus ik zou liever geen speculaties willen starten over Kimi’s overstap naar de F1 op dit moment,” aldus Wolff. Aanvankelijk had de Mercedes-leiding een traject voor Antonelli uitgestippeld met een tweejarig verblijf bij Williams na zijn afstuderen, om ervaring op te doen voordat hij, vergelijkbaar met de route van Russell, naar een hoger niveau werd getild. Echter, om een herhaling van het scenario met Verstappen te voorkomen, zou de Italiaanse tiener al in het komende seizoen in de schijnwerpers kunnen staan.

De toekomst van Mercedes

Met de aanstaande overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari en de opkomst van Kimi Antonelli als een potentieel nieuw gezicht voor Mercedes, staat het team voor een spannende periode. De focus ligt nu op de ontwikkeling van jong talent en het veiligstellen van de toekomst van het team in de koningsklasse van de autosport. Terwijl Wolff en zijn team de opties afwegen, blijft de Formule 1-wereld met spanning wachten op de volgende stappen van Mercedes in deze nieuwe fase.

Gerelateerd nieuws

De impact van Adrian Newey’s besluit op Red Bull

Adrian Newey’s vertrek bij Red Bull Racing zal de prestaties van het...

Mercedes heeft hun problemen opgelost en kan vechten in Barcelona

Positieve vooruitgang tijdens de Grand Prix van Canada De Grand Prix van...

Alpine overweegt Renault-motoren te verlaten en klantenteam te worden in 2026

De toekomst van Alpine in de formule 1 De toekomst van Alpine...

Williams wil terug naar de absolute top met Sainz: Mogelijk in 2026?

Een ambitieus plan voor Williams James Vowles, de teambaas van Williams, heeft...

Sergio Perez: Op zoek naar een beter weekend in GP van Barcelona

Na een reeks teleurstellende prestaties tijdens de afgelopen races in Imola en...

Uitdagingen waar Pirelli voor staat om aan 2026 regels te voldoen

Invoering van kleinere banden in 2026 In een poging om Formule 1-auto’s...

Leclerc weet waar Ferrari nog verbeteringen kan vinden

Ferrari’s prestaties in recente races Ferrari heeft een teleurstellend weekend achter de...

Norris bezorgd over de regelgeving van 2026: “Wil niet dat het die kant op gaat”

Reacties op de nieuwe regelgeving Zodra de FIA de plannen voor de...