Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Helmut Marko reageert op meldingen van mislukte Red Bull RB20 crashtest
F1 nieuws

Helmut Marko reageert op meldingen van mislukte Red Bull RB20 crashtest

31
Helmut Marko
Foto: F1 Fanatics

De uitdagingen van grenzen verleggen

Max Verstappen en Red Bull waren de te kloppen partij in 2023. Helmut Marko heeft “belachelijke” zorgen over het feit dat Red Bull een frontale crashtest op de RB20 niet heeft gehaald, van tafel geveegd. Hij hintte daarbij op het feit dat het team de grenzen van het autodesign opzoekt. Er kwamen berichten naar buiten dat Red Bull niet slaagde voor de FIA’s Front Impact Structure Dynamic Test op de RB20, slechts één van de vele tests die plaatsvinden voordat auto’s worden gehomologeerd en goedgekeurd voor het seizoen. Toen hij hierover werd benaderd, zei Marko dat “er een probleem zou zijn geweest” als het team de test de eerste keer had gehaald.

Reactie van Marko en de toekomst van RB20

Marko’s reactie bevestigde schijnbaar de berichten van een mislukte crashtest, hoewel Red Bull genoeg tijd zal hebben om dit recht te zetten voor het nieuwe seizoen. Met het team dat de grenzen zo ver mogelijk probeert te verleggen, en de FIA die strikte regels handhaaft voor elk aspect van de auto’s – vooral als het gaat om veiligheid – zijn de tests net zo streng als ze om een reden zijn. In gesprek met de Duitse publicatie F1-Insider zei Marko over de rapporten: “Belachelijk. Als we de eerste crashtest hadden gehaald, zou er een probleem zijn geweest. Omdat we dan slecht werk zouden hebben geleverd.”

Ongekend succes en realistische verwachtingen

De RB20 zal proberen een ongekend niveau van succes in de Formule 1 te repliceren, met zijn voorganger, de RB19, die 21 van de 22 grands prix vorig seizoen won, en Max Verstappen die 19 races won op weg naar een derde opeenvolgende wereldkampioenschap. De regerend kampioen is realistisch over of het team dat niveau weer kan halen volgend seizoen, zich er terdege van bewust dat anderen waarschijnlijk dichterbij zullen komen in het jaar dat komt. “Om eerlijk te zijn probeer ik er niet te veel over na te denken,” vertelde Verstappen aan de BBC’s Chequered Flag podcast toen hem werd gevraagd of de RB20 kan repliceren wat de RB19 heeft bereikt.

“Natuurlijk, om nog een seizoen als dat te proberen hebben is zeer onwaarschijnlijk, maar ik denk dat we veel gebieden hebben waar we aan willen werken met de auto, omdat we geloven dat er gebieden zijn die we beter kunnen doen. Maar dan weet je, anderen, ze zijn niet dom, weet je, ze zullen ook de auto verbeteren en dichter bij ons komen. Dus natuurlijk, ik denk dat wat betreft winstpercentage en dergelijke, het niet realistisch is om dat weer te bereiken, maar dat is prima. Ik bedoel, om al een seizoen te hebben zoals we hebben gehad is krankzinnig, dus we kunnen dat accepteren. Maar het belangrijkste is dat we weer strijden voor de titel.”

Gerelateerd nieuws

Windsor wijst op afwijkende strategie bij Verstappen: “Red Bull laat nu al zien dat het veelzijdiger is”

Peter Windsor, een gerespecteerde figuur in de Formule 1-wereld, heeft zijn bewondering...

Start van het Formule 1-seizoen 2024: de Grand Prix van Bahrein

Na een lange winterstop is het eindelijk weer zover: het nieuwe Formule...

Motorvermogen verhult ware snelheid van Red Bull tijdens F1-training in Bahrein

De onverwachte uitkomst van de tweede vrije training Tijdens de tweede vrije...

Wolff steunt het idee van een “reset” voor Formule 1-regels over teamallianties

De roep om verandering in de regels In de wereld van Formule...

Max Verstappen laat motorstand hint vallen na verrassende oefensessie in Bahrein

Verstappen en de strijd om de titel Max Verstappen, de coureur van...

Las Vegas GP draagt bij aan de winst van F1 in 2023 tot $392 miljoen

De impact van de Las Vegas Grand Prix De Formule 1-seizoenen van...

Vijf sleutelfactoren die Aston Martin een te duchten kracht kunnen maken

Aston Martin heeft de afgelopen seizoenen meerdere uitstekende beslissingen genomen, van fabriek...

Wat staat Red Bull F1 te wachten na de vrijspraak van Horner?

De uitdagingen voor Christian Horner en Red Bull F1 De afgelopen weken...