Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Helmut Marko reageert op meldingen van mislukte Red Bull RB20 crashtest
F1 nieuws

Helmut Marko reageert op meldingen van mislukte Red Bull RB20 crashtest

51
Helmut Marko
Foto: F1 Fanatics

De uitdagingen van grenzen verleggen

Max Verstappen en Red Bull waren de te kloppen partij in 2023. Helmut Marko heeft “belachelijke” zorgen over het feit dat Red Bull een frontale crashtest op de RB20 niet heeft gehaald, van tafel geveegd. Hij hintte daarbij op het feit dat het team de grenzen van het autodesign opzoekt. Er kwamen berichten naar buiten dat Red Bull niet slaagde voor de FIA’s Front Impact Structure Dynamic Test op de RB20, slechts één van de vele tests die plaatsvinden voordat auto’s worden gehomologeerd en goedgekeurd voor het seizoen. Toen hij hierover werd benaderd, zei Marko dat “er een probleem zou zijn geweest” als het team de test de eerste keer had gehaald.

Reactie van Marko en de toekomst van RB20

Marko’s reactie bevestigde schijnbaar de berichten van een mislukte crashtest, hoewel Red Bull genoeg tijd zal hebben om dit recht te zetten voor het nieuwe seizoen. Met het team dat de grenzen zo ver mogelijk probeert te verleggen, en de FIA die strikte regels handhaaft voor elk aspect van de auto’s – vooral als het gaat om veiligheid – zijn de tests net zo streng als ze om een reden zijn. In gesprek met de Duitse publicatie F1-Insider zei Marko over de rapporten: “Belachelijk. Als we de eerste crashtest hadden gehaald, zou er een probleem zijn geweest. Omdat we dan slecht werk zouden hebben geleverd.”

Ongekend succes en realistische verwachtingen

De RB20 zal proberen een ongekend niveau van succes in de Formule 1 te repliceren, met zijn voorganger, de RB19, die 21 van de 22 grands prix vorig seizoen won, en Max Verstappen die 19 races won op weg naar een derde opeenvolgende wereldkampioenschap. De regerend kampioen is realistisch over of het team dat niveau weer kan halen volgend seizoen, zich er terdege van bewust dat anderen waarschijnlijk dichterbij zullen komen in het jaar dat komt. “Om eerlijk te zijn probeer ik er niet te veel over na te denken,” vertelde Verstappen aan de BBC’s Chequered Flag podcast toen hem werd gevraagd of de RB20 kan repliceren wat de RB19 heeft bereikt.

“Natuurlijk, om nog een seizoen als dat te proberen hebben is zeer onwaarschijnlijk, maar ik denk dat we veel gebieden hebben waar we aan willen werken met de auto, omdat we geloven dat er gebieden zijn die we beter kunnen doen. Maar dan weet je, anderen, ze zijn niet dom, weet je, ze zullen ook de auto verbeteren en dichter bij ons komen. Dus natuurlijk, ik denk dat wat betreft winstpercentage en dergelijke, het niet realistisch is om dat weer te bereiken, maar dat is prima. Ik bedoel, om al een seizoen te hebben zoals we hebben gehad is krankzinnig, dus we kunnen dat accepteren. Maar het belangrijkste is dat we weer strijden voor de titel.”

Gerelateerd nieuws

De impact van Adrian Newey’s besluit op Red Bull

Adrian Newey’s vertrek bij Red Bull Racing zal de prestaties van het...

Mercedes heeft hun problemen opgelost en kan vechten in Barcelona

Positieve vooruitgang tijdens de Grand Prix van Canada De Grand Prix van...

Alpine overweegt Renault-motoren te verlaten en klantenteam te worden in 2026

De toekomst van Alpine in de formule 1 De toekomst van Alpine...

Williams wil terug naar de absolute top met Sainz: Mogelijk in 2026?

Een ambitieus plan voor Williams James Vowles, de teambaas van Williams, heeft...

Sergio Perez: Op zoek naar een beter weekend in GP van Barcelona

Na een reeks teleurstellende prestaties tijdens de afgelopen races in Imola en...

Uitdagingen waar Pirelli voor staat om aan 2026 regels te voldoen

Invoering van kleinere banden in 2026 In een poging om Formule 1-auto’s...

Leclerc weet waar Ferrari nog verbeteringen kan vinden

Ferrari’s prestaties in recente races Ferrari heeft een teleurstellend weekend achter de...

Norris bezorgd over de regelgeving van 2026: “Wil niet dat het die kant op gaat”

Reacties op de nieuwe regelgeving Zodra de FIA de plannen voor de...