Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Gene Haas terecht “beschaamd” over F1-resultaten, zegt Komatsu
F1 nieuws

Gene Haas terecht “beschaamd” over F1-resultaten, zegt Komatsu

54
Guenther Steiner
Foto: Steve from Austin, TX, USA

Uitdagingen en veranderingen bij Haas F1 Team

Het Formule 1-seizoen van 2023 was een uitdagend jaar voor het Haas F1 Team, dat als laatste eindigde in het constructeurskampioenschap. Deze teleurstellende prestatie leidde tot het vertrek van de langdurige teambaas Guenther Steiner. Zijn opvolger, Ayao Komatsu, is momenteel bezig met een grondige evaluatie van de operaties van het team, gevestigd in Banbury, om een ommekeer te bewerkstelligen en hoger op de ranglijst te komen.

Gene Haas’ kritische blik

Gene Haas, de eigenaar van het team, heeft recentelijk kritische opmerkingen gemaakt over de prestaties van het team, wat enige verbazing wekte. Komatsu is echter van mening dat de opmerkingen van Haas gerechtvaardigd waren. “Gene wil van de achterkant van de grid af,” zei Komatsu. “Je hebt gezien en gehoord hoe ongelukkig Gene was. Natuurlijk, wie zou er blij zijn met een laatste plaats? Het is inderdaad beschamend. Dus ik denk dat het positief is dat Gene ongelukkig is met waar we zijn.”

De aanpak van Haas en Komatsu’s visie

Hoewel teambaas Haas niet elke F1-race bijwoont, staat hij bekend om zijn hands-on benadering wanneer hij er wel is, met bijzondere aandacht voor technische zaken. Komatsu waardeert Haas’ directe aanpak om het team te verbeteren. “Hij is erg enthousiast,” legde Komatsu uit. “Hij begrijpt misschien niet noodzakelijk de details van Formule 1-teams, maar hij geeft me tenminste een duidelijke richting van wat hij van het team verwacht. En hoe we dat kunnen bereiken, dat is mijn taak samen met alle andere jongens. Ik kan het niet alleen doen. Ik heb iedereen nodig om samen te werken, maar ik weet tenminste wat hij wil en hij is vrij duidelijk.”

Haas’ passie en betrokkenheid

Komatsu merkt op dat de betrokkenheid en het enthousiasme van Gene Haas bij zijn F1-team een veel beter scenario is dan wat hij ervoer bij zijn vorige team, Lotus/Renault, waar weinig enthousiasme was vanuit de hogere echelons. “Het is goed omdat hij zeer betrokken en enthousiast is,” zei Komatsu. “Een van de verschillen die ik zag toen ik hier kwam, was dat in mijn vorige team, dat door verschillende eigenaren ging, of bepaalde eigenaren, ze helemaal niet geïnteresseerd waren. Het was een investering voor hen. Ze gaven niets om de racekant. Alles waarin ze geïnteresseerd waren, was het doen van enkele trackdagen met een oude F1-auto. Eerlijk gezegd, het kon hen niets schelen. Dat was erg teleurstellend, maar een van de meest verfrissende dingen toen ik hier in 2016 kwam, was de eigenaar, Gene Haas, die zo gepassioneerd was over het racen.”

Gerelateerd nieuws

Maakt Red Bull kans tegen Ferrari en McLaren in Spanje?

Verstappen en Red Bull favoriet, maar concurrentie loert Na een aantal uitdagende...

Perez gelooft dat rampzalige prestaties achter hem liggen

Sergio Perez heeft een reeks teleurstellende races gehad, waardoor hij van de...

De impact van Adrian Newey’s besluit op Red Bull

Adrian Newey’s vertrek bij Red Bull Racing zal de prestaties van het...

Mercedes heeft hun problemen opgelost en kan vechten in Barcelona

Positieve vooruitgang tijdens de Grand Prix van Canada De Grand Prix van...

Alpine overweegt Renault-motoren te verlaten en klantenteam te worden in 2026

De toekomst van Alpine in de formule 1 De toekomst van Alpine...

Williams wil terug naar de absolute top met Sainz: Mogelijk in 2026?

Een ambitieus plan voor Williams James Vowles, de teambaas van Williams, heeft...

Sergio Perez: Op zoek naar een beter weekend in GP van Barcelona

Na een reeks teleurstellende prestaties tijdens de afgelopen races in Imola en...

Uitdagingen waar Pirelli voor staat om aan 2026 regels te voldoen

Invoering van kleinere banden in 2026 In een poging om Formule 1-auto’s...