Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Formule 1 in 2024: Vijf redenen om uit te kijken naar het nieuwe seizoen
F1 nieuws

Formule 1 in 2024: Vijf redenen om uit te kijken naar het nieuwe seizoen

25
Formule 1 Teams
Foto: Formula 1 Live

De strijd om geschiedenis te schrijven

Het F1-seizoen van 2024 belooft een spannende tijd te worden, ondanks een wat rommelige aanloop met vreemde nieuwe teamnamen en de toevoeging van nog een identiek stratencircuit aan de kalender. Na de aankondiging van Lewis Hamiltons sensationele overstap naar Ferrari, zouden sommigen van ons misschien het liefst het hele volgende jaar overslaan en wakker worden in 2025. Maar er zijn genoeg redenen om uit te kijken naar wat komen gaat. Max Verstappen en Red Bull staan op het punt om meer geschiedenis te schrijven na een historische campagne in 2023. Hoewel een herhaling van het vorige seizoen bijna onmogelijk lijkt, is het duo zich bewust van de uitdagingen en klaar om opnieuw te imponeren. Als Verstappen het seizoen 2024 begint met drie opeenvolgende overwinningen in Bahrein, Saudi-Arabië en Australië, zou hij zijn eigen record van 10 opeenvolgende overwinningen evenaren. En als hij inderdaad zijn vierde wereldkampioenschap dit jaar claimt, wordt hij slechts de tweede coureur in de geschiedenis die van nul naar vier titels springt in één geweldige sprong, een prestatie die eerder alleen door Sebastian Vettel met Red Bull werd bereikt.

Mercedes jaagt op succes

Mercedes hoopt na twee teleurstellende jaren weer vooraan mee te doen, vooral nu ze Hamilton hebben verloren voordat het seizoen zelfs maar is begonnen. Technisch directeur James Allison heeft echter aangegeven dat het team eindelijk de geheimen achter het succes van Red Bull begint te ontrafelen. Dit biedt hoop dat Mercedes met een competitieve auto aan de start van het seizoen in Bahrein kan verschijnen, wat Hamilton de kans zou geven om in stijl af te sluiten.

Charles Leclerc in topvorm

Bij Ferrari is er nog geen teken dat ze de geheimen van Red Bull hebben ontrafeld, maar als hun unieke benadering van het auto-ontwerp succesvol blijkt, zal het interessant zijn om Charles Leclerc terug te zien keren naar zijn beste vorm. Ondanks een uitdagend seizoen eindigde Leclerc 2023 met vier polepositions op verdienste, wat bewijst dat hij nog steeds de snelste coureur over één ronde is. Met een competitieve auto zou Leclerc de leiding kunnen nemen in de strijd.

Daniel Ricciardo’s moment van de waarheid

De vraag of de oude Daniel Ricciardo nog steeds in hem zit, blijft onbeantwoord. Na een gemiste kans om terug te keren naar Red Bull, moet Ricciardo bewijzen dat hij nog steeds het niveau heeft om naast Verstappen te rijden. Met de verhoogde banden tussen het Red Bull junior team en de wereldkampioenen, zou Ricciardo zichzelf in een veelbelovende positie kunnen vinden als hij vroeg in het seizoen successen boekt.

Oscar Piastri blijft indruk maken

Na een indrukwekkend debuutseizoen, waarin Oscar Piastri werd vergeleken met Max Verstappen, zijn er hoge verwachtingen voor zijn toekomst. Ondanks kritiek op zijn prestaties in vergelijking met teamgenoot Lando Norris, heeft Piastri bewezen dat hij onder druk kan presteren. Als hij zijn beheersing van de banden verbetert, zal Norris een zware taak hebben om hem in toom te houden.

Gerelateerd nieuws

Las Vegas GP draagt bij aan de winst van F1 in 2023 tot $392 miljoen

De impact van de Las Vegas Grand Prix De Formule 1-seizoenen van...

Vijf sleutelfactoren die Aston Martin een te duchten kracht kunnen maken

Aston Martin heeft de afgelopen seizoenen meerdere uitstekende beslissingen genomen, van fabriek...

Wat staat Red Bull F1 te wachten na de vrijspraak van Horner?

De uitdagingen voor Christian Horner en Red Bull F1 De afgelopen weken...

George Russell uit zorgen over ‘stuiteren’ bij de Mercedes W15

Een nieuwe start met de W15 Aan de vooravond van het nieuwe...

Alpine sluit F1-test voor Mick Schumacher uit

Mick Schumacher heeft zich aangesloten bij Alpine om dit jaar in hun...

Mercedes onthult drie ‘eerste conclusies’ na eerste W15-ronden in Bahrein

Een nieuwe start met de W15 Terwijl Mercedes afwacht hoe ze zich...

Leven na Guenther Steiner: Ayao Komatsu en zijn plannen voor een revolutie bij Haas

Een nieuw hoofdstuk voor Haas Het jaar 2024 markeert het begin van...

Sauber: Audi’s F1 2026 plannen niet in gevaar ondanks managementwisselingen

De toekomst van Sauber en Audi in de Formule 1 In augustus...