Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws F1-seizoen 2024 officieel van start met eerste auto op de baan in Barcelona
F1 nieuws

F1-seizoen 2024 officieel van start met eerste auto op de baan in Barcelona

86
Circuit de Barcelona-Catalunya Montmeló
Foto: Wilnel José Verdú Guerrero

Het begin van een nieuw tijdperk

Het Formule 1-seizoen 2024 is officieel van start gegaan met een bijzondere gebeurtenis: Sauber heeft als eerste team hun auto voor het nieuwe seizoen op de baan gebracht tijdens een filmdag in Barcelona. Dit markeert een belangrijk moment in de aanloop naar het nieuwe seizoen, waarbij teams en fans met spanning uitkijken naar wat komen gaat. De F1 bevindt zich momenteel midden in de periode van autolanceringen, met vijf van de tien auto’s voor dit jaar – Haas, Williams, Sauber, Alpine en het Red Bull junior team – die in de afgelopen acht dagen zijn onthuld. De resterende vijf teams – Aston Martin, Ferrari, Mercedes, McLaren en Red Bull Racing – zullen hun auto’s in de komende week presenteren, voorafgaand aan de start van de pre-season tests in Bahrein op 21 februari.

Sauber C44: de eerste F1-auto van 2024 op de baan

Sauber heeft met de onthulling van het nieuwe C44-chassis in Londen en de daaropvolgende baantest in Barcelona een primeur in handen. F1-teams hebben recht op twee filmdagen met hun huidige auto gedurende het seizoen, waarbij de meesten ervoor kiezen om er een te gebruiken tussen de lancering en het begin van de wintertests. Dit biedt een uitgelezen kans om promotiemateriaal te verzamelen en een basisbegrip van de nieuwe auto’s te krijgen. Met een aanpassing in de regels voor 2024 is de hoeveelheid toegestane rijtijd tijdens zogenaamde ‘Promotional Events’ verdubbeld van 200 kilometer naar 400km, wat teams meer ruimte geeft om hun auto’s te testen en te tonen.

Innovatie en samenwerking

Een korte clip op de officiële sociale media-accounts van het team toonde de C44 die over het rechte stuk van Barcelona scheurde, een circuit dat bekend staat als een uitstekende testlocatie en de huidige thuisbasis is van de Spaanse Grand Prix van F1. Een foto van de auto, genomen bij de laatste bocht van Barcelona met de alternatieve Kick-branding op de sidepods, circuleerde breed op sociale media. Sauber kondigde vorige maand aan dat het team in 2024 officieel zal concurreren als Stake F1 Team Kick Sauber, na het sluiten van een titelsponsorovereenkomst met gokfirma Stake en het gezamenlijk eigendom van streamingbedrijf Kick. Met gokverboden in verschillende landen op de F1-kalender, waaronder Bahrein, wordt verwacht dat Sauber de Stake-logo’s zal vervangen door die van Kick bij bepaalde Grands Prix in 2024.

Vooruitblik op het seizoen

Terwijl Sauber de eerste stappen zette met hun 2024-auto op het Circuit de Barcelona-Catalunya, was McLaren ook aanwezig op het circuit, zij het met hun auto uit 2022. McLaren’s nieuwe MCL38 staat gepland voor een officiële lancering op woensdag, wat aantoont dat alle teams druk bezig zijn met de voorbereidingen voor een competitief en innovatief seizoen. De vroege technische aanwijzingen van de eerste zes autolanceringen voor 2024 beloven veel voor de ontwikkelingen en strategieën die we dit seizoen kunnen verwachten.

Gerelateerd nieuws

Alpine overweegt Renault-motoren te verlaten en klantenteam te worden in 2026

De toekomst van Alpine in de formule 1 De toekomst van Alpine...

Williams wil terug naar de absolute top met Sainz: Mogelijk in 2026?

Een ambitieus plan voor Williams James Vowles, de teambaas van Williams, heeft...

Sergio Perez: Op zoek naar een beter weekend in GP van Barcelona

Na een reeks teleurstellende prestaties tijdens de afgelopen races in Imola en...

Uitdagingen waar Pirelli voor staat om aan 2026 regels te voldoen

Invoering van kleinere banden in 2026 In een poging om Formule 1-auto’s...

Leclerc weet waar Ferrari nog verbeteringen kan vinden

Ferrari’s prestaties in recente races Ferrari heeft een teleurstellend weekend achter de...

Norris bezorgd over de regelgeving van 2026: “Wil niet dat het die kant op gaat”

Reacties op de nieuwe regelgeving Zodra de FIA de plannen voor de...

Verstappen de drijvende kracht achter de contractverlenging van Perez?

Sergio Perez heeft zijn contract bij Red Bull Racing met twee jaar...

Verstappen wil ‘onmogelijke’ gewichtsreductie in 2026 voor leukere en wendbare auto’s

Nieuwe regelgeving voor F1-wagens in 2026 De FIA heeft details vrijgegeven over...