Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws De sleutel tot succes voor Sergio Perez: inspiratie door Max Verstappen
F1 nieuws

De sleutel tot succes voor Sergio Perez: inspiratie door Max Verstappen

43
Helmut Marko

Na een sterke start van het F1-seizoen 2024 voor Sergio Perez, heeft Helmut Marko, de senior adviseur van Red Bull, onthuld dat Perez nu begint met dezelfde afstelling als Max Verstappen, in plaats van te “experimenteren”. Deze strategiewijziging lijkt een cruciale factor te zijn in de prestaties van Perez, die onder aanzienlijke druk staat om een nieuw contract met Red Bull te bemachtigen. Zijn seizoensstart kan niet beter, met Verstappen die zijn seizoen begon met opeenvolgende overwinningen in Bahrein en Saudi-Arabië, en Perez die ervoor zorgde dat beide races eindigden met een één-twee finish voor Red Bull.

De aanpak van Perez: gelijk aan Verstappen

Perez, die vorig seizoen na een sterke start zijn weg verloor, lijkt dit seizoen een andere benadering te hanteren door niet langer te experimenteren met zijn afstellingen. In plaats daarvan volgt hij het voorbeeld van Verstappen, de drievoudig wereldkampioen die zich heeft gevestigd als de dominante kracht in de Formule 1 met Red Bull-materiaal. “Dit jaar experimenteert hij niet meer, maar begint hij met min of meer dezelfde basisafstelling als Max,” schreef Marko over Perez in zijn column voor Speedweek. Hoewel er kleine nuances zijn in hoe ze hun auto’s afstellen, lijkt deze gedeelde basis een positief effect te hebben op de prestaties van Perez.

De voorkeuren van Perez in een F1-auto

Marko ging dieper in op de voorkeuren van Perez in een Formule 1-auto, die niet altijd in zijn voordeel werken bij Red Bull. Perez heeft de voorkeur voor een “goedaardige” auto, wat volgens Marko de reden is waarom de Red Bull RB18 uit 2022 goed bij hem paste. Deze auto was echter niet snel, in tegenstelling tot de creaties van Red Bull die volgden. Marko gelooft dat Verstappens vermogen om “beter om te gaan met een nerveus achterste dan wie dan ook” het sleutelverschil is in zijn voordeel. “Checo was snel met auto’s die goedaardig waren, maar goedaardige auto’s zijn zelden snel,” beweerde Marko.

Verstappen op weg naar een record

Verstappen kijkt uit naar de komende Grand Prix van Australië, waar hij zijn eigen F1-record kan evenaren met een 10e opeenvolgende Grand Prix-overwinning. Deze prestatie benadrukt niet alleen Verstappens dominantie in de sport, maar ook de potentie van Red Bull’s huidige auto, die een cruciale rol speelt in het succes van zowel Verstappen als Perez in het seizoen 2024.

De aanpassing van Perez aan de afstelling van Verstappen lijkt een sleutelfactor te zijn in zijn recente succes. Door de experimenten achterwege te laten en een meer gestandaardiseerde benadering te volgen, heeft Perez zijn prestaties kunnen verbeteren en bijgedragen aan het succes van Red Bull in het begin van het seizoen 2024. Met Verstappen die zijn blik richt op verdere overwinningen en records, en Perez die zijn waarde bewijst door nauw aan te sluiten bij de prestaties van zijn teamgenoot, lijkt Red Bull een sterke combinatie van talent en strategie te hebben gevonden die hen vooruit kan helpen in de kampioenschappen.

Gerelateerd nieuws

Red Bull komt zonder upgrades naar thuisrace in Oostenrijk, nieuwe voorvleugel voor McLaren

Het Formule 1-team van Red Bull Racing heeft voor hun thuisrace op...

RB gebruikt gesplitste specificaties tijdens Oostenrijkse GP-training om F1-upgrade te evalueren

Red Bull Racing zal tijdens de eerste vrije training van de Oostenrijkse...

Marko waarschuwt Red Bull: ‘Zelfs Verstappen kan niet het hele jaar zo rijden’

Max Verstappen moet sinds de Grand Prix van Miami veel harder werken...

Hoe Aston Martin hun 2024 upgradepakket wil verbeteren

Uitdagingen voor Alonso in het 2024-seizoen Vandaag heeft Fernando Alonso, de Spaanse...

Carlos Sainz verwacht competitievere Ferrari F1-auto tijdens Oostenrijkse GP

Carlos Sainz, de Spaanse Formule 1-coureur, heeft aangekondigd dat hij een aanzienlijke...

Leclerc weet wat Ferrari moet oplossen om competitief te zijn

Problemen bij hoge snelheid Na zijn overwinning tijdens zijn thuis Grand Prix...

Verstappen over of hij zich bedreigt voelt door Hamilton’s prestaties

Verwachtingen van Mercedes in 2024 Momenteel zijn alle ogen gericht op McLaren,...

Aston Martin waarschuwt Alonso: Geen snelle oplossing voor technische problemen

Alonso moet geduld hebben Aston Martin heeft Fernando Alonso laten weten dat...