Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Coulthard verdedigt Mercedes na kritiek van Eddie Jordan
F1 nieuws

Coulthard verdedigt Mercedes na kritiek van Eddie Jordan

65
David Coulthard
Foto: André Zehetbauer

Na kritiek van voormalig F1-teambaas Eddie Jordan op het ontwerpteam van Mercedes, heeft David Coulthard, 13-voudig Grand Prix-winnaar, zijn steun uitgesproken voor het team. Hij gelooft dat Mercedes in F1 2024 een sterkere kracht zal zijn. Mercedes is nog steeds op zoek naar antwoorden om hun titelwinnende snelheid in het tijdperk van F1 grondeffect aerodynamica, dat in 2022 begon, te ontsluiten. Sindsdien heeft het team slechts één Grand Prix gewonnen.

Mercedes’ uitdagingen in het F1 2023-seizoen

F1 2023 markeerde de eerste keer dat het team een seizoen zonder overwinningen doormaakte sinds 2011, wat slechts hun tweede seizoen was na de overname van het dubbele titelwinnende Brawn GP-team. Mercedes koos ervoor om hun unieke ‘zero-pod’ concept voor F1 2023 te behouden, maar realiseerde zich al snel dat dit een fout was. Upgrades voor de Grand Prix van Monaco resulteerden in een nieuw uitziende W14, maar de resultaten volgden niet noodzakelijkerwijs, waardoor Jordan zich afvroeg wat er misging binnen het ontwerpteam van Mercedes, dat tussen 2014-21 acht constructeurstitels op rij won.

Veranderingen binnen het Mercedes-team

Er was een wisseling van rollen binnen het seizoen voor Mike Elliott en James Allison, waarbij Allison terugkeerde naar de positie van technisch directeur en Elliott terugkeerde naar chief technical officer, voorafgaand aan zijn vertrek uit het team eind oktober. Jordan vroeg Coulthard naar zijn mening over het ontwerpteam van Mercedes, gezien de problemen aan het begin van het jaar met het sidepod-issue. Coulthard, hoewel niet volledig op de hoogte van de interne werkingen in Brackley, gelooft dat een team met de F1-erfenis van Mercedes in F1 2024 zal terugslaan.

Coulthard’s vertrouwen in Mercedes’ toekomst

Teamchef Toto Wolff heeft een “meer conventionele” W15 geteased als de Silver Arrows ernaar streven om het dominante Red Bull in te halen. Coulthard reageerde op Jordan door te zeggen dat er onvermijdelijk veranderingen over tijd plaatsvinden en mensen vertrekken omdat ze moe worden of omdat ze worden weggekaapt. Hij verwees naar Aston Martin, waar een van de senior aerodynamici van Red Bull zich bij het team voegde, wat hen een stimulans leek te geven. Coulthard gelooft dat Mercedes, met voldoende ervaring in de Formule 1 en voldoende denkkracht, volgend jaar beter zal zijn, wat alleen maar goed kan zijn voor de Formule 1. Mercedes slaagde erin de uitdaging van Ferrari af te weren om als tweede te eindigen in het F1 2023 Constructeurs’ klassement.

Gerelateerd nieuws

Hamilton: Mercedes F1-team nu in “opbouwproces”

Lewis Hamilton heeft aangegeven dat zijn Mercedes Formule 1-team zich momenteel in...

Norris: Bahrain F1 tempo “een goed teken” terwijl McLaren zwakte blijft bestaan

Norris en McLaren in de mix tijdens de Grand Prix van Bahrein...

Teamgenotenstrijd: RB en Ferrari openen het vuur in een seizoen vol verhalen

Verstappen domineert terwijl de strijd om teamgenoten ontbrandt Max Verstappen heeft de...

Mercedes F1-motorproblemen kosten 0,5 seconde per ronde in Bahrein

De uitdagingen van Mercedes in Bahrein Tijdens de openingsrace van het seizoen...

Verstappen heerst in Bahrein: een veelbelovend begin van het seizoen

Verstappen’s dominante start Max Verstappen heeft bij de eerste race van het...

‘Verstandige’ Daniel Ricciardo reageert op de cooldown-ronde fratsen van Yuki Tsunoda

Teamorders en spanning bij VCARB Tijdens de seizoensopener van de Grand Prix...

Shovlin vat GP Bahrein samen: ‘Teleurstellend en ondermaats gespresteerd’

Een teleurstellende seizoensopener voor Mercedes Andrew Shovlin, de trackside engineering director van...