Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Coulthard verdedigt Mercedes na kritiek van Eddie Jordan
F1 nieuws

Coulthard verdedigt Mercedes na kritiek van Eddie Jordan

85
David Coulthard
Foto: André Zehetbauer

Na kritiek van voormalig F1-teambaas Eddie Jordan op het ontwerpteam van Mercedes, heeft David Coulthard, 13-voudig Grand Prix-winnaar, zijn steun uitgesproken voor het team. Hij gelooft dat Mercedes in F1 2024 een sterkere kracht zal zijn. Mercedes is nog steeds op zoek naar antwoorden om hun titelwinnende snelheid in het tijdperk van F1 grondeffect aerodynamica, dat in 2022 begon, te ontsluiten. Sindsdien heeft het team slechts één Grand Prix gewonnen.

Mercedes’ uitdagingen in het F1 2023-seizoen

F1 2023 markeerde de eerste keer dat het team een seizoen zonder overwinningen doormaakte sinds 2011, wat slechts hun tweede seizoen was na de overname van het dubbele titelwinnende Brawn GP-team. Mercedes koos ervoor om hun unieke ‘zero-pod’ concept voor F1 2023 te behouden, maar realiseerde zich al snel dat dit een fout was. Upgrades voor de Grand Prix van Monaco resulteerden in een nieuw uitziende W14, maar de resultaten volgden niet noodzakelijkerwijs, waardoor Jordan zich afvroeg wat er misging binnen het ontwerpteam van Mercedes, dat tussen 2014-21 acht constructeurstitels op rij won.

Veranderingen binnen het Mercedes-team

Er was een wisseling van rollen binnen het seizoen voor Mike Elliott en James Allison, waarbij Allison terugkeerde naar de positie van technisch directeur en Elliott terugkeerde naar chief technical officer, voorafgaand aan zijn vertrek uit het team eind oktober. Jordan vroeg Coulthard naar zijn mening over het ontwerpteam van Mercedes, gezien de problemen aan het begin van het jaar met het sidepod-issue. Coulthard, hoewel niet volledig op de hoogte van de interne werkingen in Brackley, gelooft dat een team met de F1-erfenis van Mercedes in F1 2024 zal terugslaan.

Coulthard’s vertrouwen in Mercedes’ toekomst

Teamchef Toto Wolff heeft een “meer conventionele” W15 geteased als de Silver Arrows ernaar streven om het dominante Red Bull in te halen. Coulthard reageerde op Jordan door te zeggen dat er onvermijdelijk veranderingen over tijd plaatsvinden en mensen vertrekken omdat ze moe worden of omdat ze worden weggekaapt. Hij verwees naar Aston Martin, waar een van de senior aerodynamici van Red Bull zich bij het team voegde, wat hen een stimulans leek te geven. Coulthard gelooft dat Mercedes, met voldoende ervaring in de Formule 1 en voldoende denkkracht, volgend jaar beter zal zijn, wat alleen maar goed kan zijn voor de Formule 1. Mercedes slaagde erin de uitdaging van Ferrari af te weren om als tweede te eindigen in het F1 2023 Constructeurs’ klassement.

Gerelateerd nieuws

Gasly vreest voor moeilijke F1-periode zonder updates voor Alpine

Pierre Gasly bereidt zich voor op een zware periode in de komende...

Maakt Red Bull kans tegen Ferrari en McLaren in Spanje?

Verstappen en Red Bull favoriet, maar concurrentie loert Na een aantal uitdagende...

Perez gelooft dat rampzalige prestaties achter hem liggen

Sergio Perez heeft een reeks teleurstellende races gehad, waardoor hij van de...

De impact van Adrian Newey’s besluit op Red Bull

Adrian Newey’s vertrek bij Red Bull Racing zal de prestaties van het...

Mercedes heeft hun problemen opgelost en kan vechten in Barcelona

Positieve vooruitgang tijdens de Grand Prix van Canada De Grand Prix van...

Alpine overweegt Renault-motoren te verlaten en klantenteam te worden in 2026

De toekomst van Alpine in de formule 1 De toekomst van Alpine...

Williams wil terug naar de absolute top met Sainz: Mogelijk in 2026?

Een ambitieus plan voor Williams James Vowles, de teambaas van Williams, heeft...

Sergio Perez: Op zoek naar een beter weekend in GP van Barcelona

Na een reeks teleurstellende prestaties tijdens de afgelopen races in Imola en...