Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Christian Horner zet Perez op scherp, maar veel lof voor Verstappen
F1 nieuws

Christian Horner zet Perez op scherp, maar veel lof voor Verstappen

61
christian horner toto wolff
Foto: Formula 1 Inside

Christian Horner heeft kritiek geuit op de recente prestaties van Sergio Pérez. Na de crash in Monaco, waarbij Pérez hard in de vangrail eindigde na een botsing met Kevin Magnussen, beschuldigde Horner de Haas-coureur van onvoorzichtig rijgedrag. “Kevin had een wiel aan de binnenkant zitten op een stuk baan waar het alleen maar smaller wordt. Je mocht verwachten dat hij zich terug liet zakken,” zei Horner.”

Hij verwoestte niet alleen Checo’s race en auto, hij hielp ook de race van zijn teamgenoot om zeep. Dat was dus niet zo heel snugger van hem. Hoewel Pérez ongedeerd bleef, was de crash een dure voor het team. Horner waarschuwde Pérez dat hij beter moet presteren, gezien wat er op het spel staat. “Hij weet wat er op het spel staat,” zei Horner, verwijzend naar Pérez’ nieuwe contract bij Red Bull.Na de Grand Prix van Canada, waar Pérez opnieuw crashte, haalde Horner opnieuw uit naar de Mexicaan.

Pérez wees naar het team voor de crash, maar Horner legde de schuld bij de coureur zelf. Er zijn geruchten dat Horner per ongeluk details over Pérez’ nieuwe contract heeft vrijgegeven, wat erop zou kunnen duiden dat het een kortlopend contract is of een zogeheten ‘1+1’ deal, afhankelijk van zijn prestaties.

Ondanks Pérez’ recente vormdip heeft Horner uitgelegd waarom de Mexicaan toch een nieuw contract heeft gekregen bij Red Bull voor 2025 en 2026. Volgens Horner is Pérez een waardevolle teamspeler en een constante factor in de strijd om de wereldtitels.

Sergio Perez over zijn resultaten

Sergio Pérez had een teleurstellend weekend in Monaco en Canada tijdens het Formule 1-seizoen van 2024. In Monaco crashte hij na een botsing met Kevin Magnussen, waar hij de Deen de schuld van gaf, hoewel Magnussen het daar niet mee eens was. In Canada ging het opnieuw mis voor Pérez – hij remde te laat in bocht 6 op het natte gedeelte van de baan, waardoor hij de controle over zijn Red Bull verloor en tegen de muur klapte.

Dit resulteerde in een DNF (Did Not Finish) voor de tweede race op rij. Pérez nam de volle verantwoordelijkheid voor zijn crash in Canada, erkennend dat het zijn eigen fout was. “Ik denk dat het aan mij lag. Ik raakte het natte gedeelte bij bocht 6. Daarmee blokkeerde de remmen en kon ik de auto niet meer stoppen”. Echter wees hij ook naar problemen bij het team tijdens de kwalificatie in Canada, waar hij slechts 16e werd, als een van de redenen voor zijn slechte resultaat in de race.

In Monaco gaf hij Magnussen de schuld, terwijl hij in Canada erkende dat het zijn eigen fout was door te laat te remmen op een nat gedeelte van de baan. Hoewel hij ook wees naar teamfouten tijdens de kwalificatie in Canada, was teambaas Horner zeer kritisch en waarschuwde Pérez dat Red Bull beide coureurs op topniveau nodig heeft om de kampioenschappen te winnen.

Financiële gevolgen van zijn crashes

Sergio Pérez heeft Red Bull Racing de afgelopen races flink wat geld gekost door zijn crashes. De meest kostbare crash was die tijdens de Grand Prix van Monaco. Red Bull-adviseur Helmut Marko onthulde dat het herstellen van Pérez’ bolide na die zware crash ongeveer drie miljoen euro heeft gekost. Zo’n hoog bedrag heeft grote gevolgen voor het team, aangezien er dan minder budget overblijft voor de ontwikkeling van beide auto’s.

Daarnaast kreeg Pérez tijdens de Grand Prix van Canada een gridstraf van drie plaatsen en een boete voor het doorrijden met een kapotte auto. Hoewel de precieze kosten hiervan niet bekend zijn gemaakt, zullen dergelijke incidenten ook de nodige reparatiekosten met zich meebrengen.

De crashes van Pérez vormen een flinke kostenpost voor Red Bull. Met een beperkt budget voor de seizoenen is het voor teams van groot belang dat dure schades zoveel mogelijk worden voorkomen. De hoge kosten van Pérez’ crashes kunnen ertoe leiden dat er minder geld beschikbaar is voor de ontwikkeling van beide auto’s, wat de titelstrijd kan beïnvloeden.

Horner positief over Verstappen

Horner prees Verstappen voor zijn “geweldige kwalificatie” in Montreal, waar hij poleposition veroverde. De Brit was onder de indruk van de snelheid die Verstappen in de kwalificatie liet zien. Ongelooflijke prestaties Volgens Horner leverde Verstappen “ongelooflijke prestaties” in Canada.

De teambaas denkt dat de tweevoudig wereldkampioen zelfs nog veel meer kan bereiken in de Formule 1, gezien zijn talent en leeftijd. Doorrijden met schade Horner toonde ook bewondering voor de manier waarop Verstappen tijdens de race door kon rijden, ondanks de schade aan zijn auto. “Het is een wonder dat Max kon doorrijden met zoveel schade”, aldus de Red Bull-baas, die het frustrerende moment erkende maar toch onder de indruk was van Verstappen’s doorzettingsvermogen.

Gerelateerd nieuws

De impact van Adrian Newey’s besluit op Red Bull

Adrian Newey’s vertrek bij Red Bull Racing zal de prestaties van het...

Mercedes heeft hun problemen opgelost en kan vechten in Barcelona

Positieve vooruitgang tijdens de Grand Prix van Canada De Grand Prix van...

Alpine overweegt Renault-motoren te verlaten en klantenteam te worden in 2026

De toekomst van Alpine in de formule 1 De toekomst van Alpine...

Williams wil terug naar de absolute top met Sainz: Mogelijk in 2026?

Een ambitieus plan voor Williams James Vowles, de teambaas van Williams, heeft...

Sergio Perez: Op zoek naar een beter weekend in GP van Barcelona

Na een reeks teleurstellende prestaties tijdens de afgelopen races in Imola en...

Uitdagingen waar Pirelli voor staat om aan 2026 regels te voldoen

Invoering van kleinere banden in 2026 In een poging om Formule 1-auto’s...

Leclerc weet waar Ferrari nog verbeteringen kan vinden

Ferrari’s prestaties in recente races Ferrari heeft een teleurstellend weekend achter de...

Norris bezorgd over de regelgeving van 2026: “Wil niet dat het die kant op gaat”

Reacties op de nieuwe regelgeving Zodra de FIA de plannen voor de...