Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Christian Horner waarschuwt voor McLaren’s opmars
F1 nieuws

Christian Horner waarschuwt voor McLaren’s opmars

40
Christian Horner
Foto: Formula1 Recap

Red Bull teambaas Christian Horner ziet McLaren als een serieuze uitdager voor de titel in 2024, voortbouwend op hun indrukwekkende tweede helft van 2023. McLaren leek een ander team in de tweede helft van het meest recente seizoen, met de Grand Prix van Oostenrijk 2023 als hun grote keerpunt. Het team uit Woking begon vorig jaar met een niet-competitief pakket, wat resulteerde in coureurs Lando Norris en Oscar Piastri die vaak achteraan het veld te vinden waren. Norris was duidelijk gefrustreerd over hoe slecht de MCL60 presteerde, terwijl Piastri niet in staat was zijn volledige potentieel te tonen.

De ommekeer van McLaren

Dit veranderde allemaal toen een groot upgrade-pakket werd geïntroduceerd op de Red Bull Ring, waardoor McLaren dichter bij Red Bull kwam. De Oostenrijkse GP was bijna als de start van een nieuw seizoen voor McLaren, die herstelde tot de vierde plaats in het Constructeurskampioenschap aan het einde van het jaar. Hoewel ze vierde eindigden, waren ze vanaf Oostenrijk consequent de grootste bedreiging voor Red Bull, met Piastri die de overwinning claimde in de Sprint race van de Grand Prix van Qatar. Naast zijn Sprint-overwinning verzamelde Piastri twee podiumplaatsen, terwijl Norris, zoals gewoonlijk, uitblonk en indrukwekkend zeven keer op het podium stond in 11 races.

De verwachtingen voor 2024

De verwachting is dat McLaren zal blijven verbeteren in 2024, wat zou kunnen resulteren in een verdere verkleining van het voordeel van Red Bull. McLaren heeft nu ook de toevoeging van Rob Marshall, de voormalige hoofdingenieur van Red Bull, die officieel op 1 januari bij het team kwam. Het is een teken dat het Britse team van kracht naar kracht gaat, iets waar Horner zich zeer bewust van is. De Red Bull-baas geeft toe dat McLaren de “dichtstbijzijnde concurrent” van het team was in de tweede helft van 2023 en een echte kanshebber zal zijn dit jaar.

Horner’s visie op de toekomst

“Ik denk dat McLaren een geweldige tweede helft van het jaar had,” vertelde Horner aan Sky Sports. “Er waren momenten waarop ze onze dichtstbijzijnde concurrent waren. Ze hebben hun team versterkt en Rob Marshall zal een aanwinst zijn, maar het gaat niet alleen om één persoon. Er zijn zeven- of achthonderd mensen in een F1-team en het hele team moet samenwerken. Met Lando Norris en Oscar Piastri – die echt indrukwekkend was als debutant – zouden ze volgend jaar wel eens een factor kunnen zijn.”

Gerelateerd nieuws

Maakt Red Bull kans tegen Ferrari en McLaren in Spanje?

Verstappen en Red Bull favoriet, maar concurrentie loert Na een aantal uitdagende...

Perez gelooft dat rampzalige prestaties achter hem liggen

Sergio Perez heeft een reeks teleurstellende races gehad, waardoor hij van de...

De impact van Adrian Newey’s besluit op Red Bull

Adrian Newey’s vertrek bij Red Bull Racing zal de prestaties van het...

Mercedes heeft hun problemen opgelost en kan vechten in Barcelona

Positieve vooruitgang tijdens de Grand Prix van Canada De Grand Prix van...

Alpine overweegt Renault-motoren te verlaten en klantenteam te worden in 2026

De toekomst van Alpine in de formule 1 De toekomst van Alpine...

Williams wil terug naar de absolute top met Sainz: Mogelijk in 2026?

Een ambitieus plan voor Williams James Vowles, de teambaas van Williams, heeft...

Sergio Perez: Op zoek naar een beter weekend in GP van Barcelona

Na een reeks teleurstellende prestaties tijdens de afgelopen races in Imola en...

Uitdagingen waar Pirelli voor staat om aan 2026 regels te voldoen

Invoering van kleinere banden in 2026 In een poging om Formule 1-auto’s...