Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Christian Horner maakt brute grap en beledigt Ferrari en Mercedes
F1 nieuws

Christian Horner maakt brute grap en beledigt Ferrari en Mercedes

112
christian horner
Foto: Formula Action

Red Bull’s uitdagingen in 2023

Red Bull teambaas Christian Horner heeft met een knipoog toegegeven dat de grootste uitdaging voor het team in 2023 het constant veranderen van hun livery was, een subtiele steek onder water naar teams als Mercedes en Ferrari. Het team uit Milton Keynes introduceerde dit jaar bij elk van de drie races in de Verenigde Staten een unieke, speciale livery, ontworpen door fans. Dit hield het ontwerpteam van Red Bull flink bezig, vooral tegen het einde van het seizoen, met weinig tijd tussen de Grand Prix van de Verenigde Staten en die van Las Vegas. Horner grapte tegen de media, waaronder RacingNews365.com, dat dit de grootste veranderingen waren die ze hadden doorgevoerd.

De wisselende concurrentie

Naast de grappen erkende Horner dat de uitdagingen van Red Bull gedurende het seizoen varieerden, gezien de vaak veranderende pikorde achter hen. Aan het begin van het jaar was Aston Martin comfortabel hun grootste bedreiging, voordat Mercedes de tweede plek in de pikorde overnam. De Zilverpijlen werden vervolgens vervangen door McLaren, die aanzienlijke prestatieverbeteringen vonden na het introduceren van een groot upgrade-pakket bij de Grand Prix van Oostenrijk. In de laatste rondes werd Ferrari de grootste bedreiging voor Red Bull, met Charles Leclerc die als tweede eindigde in de laatste twee races in Las Vegas en Abu Dhabi. De strijd achter Red Bull was het hele jaar door opwindend, met bijna elke Grand Prix een andere naaste concurrent.

Red Bull’s kracht: consistentie

Naast het hebben van de onstuitbare Max Verstappen in hun auto, was de grootste kracht van Red Bull dit jaar hun consistentie. Met uitzondering van de Grand Prix van Singapore, waar Carlos Sainz de overwinning behaalde, presteerde Red Bull consequent bij elke andere Grand Prix, wat hen een constant voordeel gaf. Horner erkent dat dit is waar ze “bijzonder sterk” waren in vergelijking met hun concurrenten. “Op verschillende momenten tijdens het seizoen hadden we verschillende concurrenten die ons het vuur aan de schenen legden, of het nu Aston Martin was die het seizoen heel sterk begon,” zei Horner. “Als je terugdenkt aan Monaco, dat kwam neer op één ronde in de kwalificatie die die race bepaalde.

En meer recentelijk heeft McLaren ons een stevige uitdaging gebracht bij enkele zeer recente races, we hadden Ferrari daar ook en af en toe Mercedes. Dus, het varieerde wie de concurrent was. Ik denk dat waar we bijzonder sterk in waren, is dat we dat niveau van consistentie wisten te bereiken over veel verschillende circuits, omstandigheden en situaties.”

Gerelateerd nieuws

De impact van Adrian Newey’s besluit op Red Bull

Adrian Newey’s vertrek bij Red Bull Racing zal de prestaties van het...

Mercedes heeft hun problemen opgelost en kan vechten in Barcelona

Positieve vooruitgang tijdens de Grand Prix van Canada De Grand Prix van...

Alpine overweegt Renault-motoren te verlaten en klantenteam te worden in 2026

De toekomst van Alpine in de formule 1 De toekomst van Alpine...

Williams wil terug naar de absolute top met Sainz: Mogelijk in 2026?

Een ambitieus plan voor Williams James Vowles, de teambaas van Williams, heeft...

Sergio Perez: Op zoek naar een beter weekend in GP van Barcelona

Na een reeks teleurstellende prestaties tijdens de afgelopen races in Imola en...

Uitdagingen waar Pirelli voor staat om aan 2026 regels te voldoen

Invoering van kleinere banden in 2026 In een poging om Formule 1-auto’s...

Leclerc weet waar Ferrari nog verbeteringen kan vinden

Ferrari’s prestaties in recente races Ferrari heeft een teleurstellend weekend achter de...

Norris bezorgd over de regelgeving van 2026: “Wil niet dat het die kant op gaat”

Reacties op de nieuwe regelgeving Zodra de FIA de plannen voor de...