Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Charles Leclerc tekent contractverlenging tot eind 2025
F1 coureursF1 nieuws

Charles Leclerc tekent contractverlenging tot eind 2025

93
Austrian Grand Prix
Foto: Lukas Raich

Nieuw contract voor Leclerc bij Ferrari

Volgens berichten in de Italiaanse media zal Charles Leclerc binnenkort een nieuw contract bij Ferrari aankondigen, dat hem tot eind 2025 aan het team zal binden. Deze informatie is afkomstig van de Italiaanse publicatie Autosprint, die meldt dat Leclerc zijn handtekening heeft gezet onder een nieuwe overeenkomst. “Volgens geruchten zal de Rossa morgen de contractverlenging van Leclerc aankondigen,” rapporteerde Autosport. Ferrari blijft een van de beste plekken in de Formule 1, ook na 2024, wanneer het huidige contract van Leclerc afloopt.

Leclerc, het gouden kind van Ferrari

Leclerc wordt gezien als het gouden kind van Ferrari, hoewel er recentelijk berichten waren dat de 26-jarige twijfels heeft geuit over zijn kansen om wereldkampioen te worden met het Italiaanse team. Deze twijfels komen te midden van tegenstrijdige rapporten over zijn toekomst bij Ferrari. Sommige bronnen beweren dat een nieuwe deal rond is, terwijl anderen suggereren dat het geen uitgemaakte zaak is. Als Leclerc nog geen beslissing heeft genomen, dan zal zijn recente ervaring in de Grand Prix van Brazilië niet hebben geholpen. Daar crashte hij tijdens de opwarmronde, wat leidde tot een vroegtijdige uitschakeling uit de race.

Een kostbare fout in Brazilië

De crash van Leclerc in Brazilië was een pijnlijk moment. Hij spinde tegen de barrière aan de buitenkant van bochten 6 en 7 na een vermeend hydraulisch probleem, wat leidde tot het blokkeren van zijn achterwielen. Hij verloor ook zijn stuurbekrachtiging, waardoor hij volledig hulpeloos was. In plaats van de race vanaf de tweede plaats te starten, moest hij toekijken vanaf een grasveld. Deze fout kan grote gevolgen hebben voor Ferrari in het constructeurskampioenschap, vooral gezien de slechte prestaties van Mercedes in Interlagos. Met nog twee races te gaan, heeft Mercedes een voorsprong van 20 punten op Ferrari in de strijd om de tweede plaats, een achterstand die Ferrari zeker kan overbruggen als ze verdere problemen in Las Vegas en Abu Dhabi kunnen vermijden.

De strijd om het constructeurskampioenschap

De uitvalbeurt van Leclerc in Brazilië en de gevolgen daarvan voor het constructeurskampioenschap zijn niet te onderschatten. Lewis Hamilton, de enige Mercedes-coureur die de race voltooide, eindigde als achtste. Leclerc had ongetwijfeld boven de zevenvoudig wereldkampioen kunnen eindigen, wat Ferrari had kunnen helpen om de voorsprong van Mercedes in de strijd om de tweede plaats te verkleinen. Met de races in Las Vegas en Abu Dhabi nog voor de boeg, blijft de spanning in het kampioenschap hoog, waarbij Ferrari nog steeds een kans heeft om Mercedes in te halen en de tweede plaats te claimen.

Gerelateerd nieuws

De impact van Adrian Newey’s besluit op Red Bull

Adrian Newey’s vertrek bij Red Bull Racing zal de prestaties van het...

Mercedes heeft hun problemen opgelost en kan vechten in Barcelona

Positieve vooruitgang tijdens de Grand Prix van Canada De Grand Prix van...

Alpine overweegt Renault-motoren te verlaten en klantenteam te worden in 2026

De toekomst van Alpine in de formule 1 De toekomst van Alpine...

Williams wil terug naar de absolute top met Sainz: Mogelijk in 2026?

Een ambitieus plan voor Williams James Vowles, de teambaas van Williams, heeft...

Sergio Perez: Op zoek naar een beter weekend in GP van Barcelona

Na een reeks teleurstellende prestaties tijdens de afgelopen races in Imola en...

Uitdagingen waar Pirelli voor staat om aan 2026 regels te voldoen

Invoering van kleinere banden in 2026 In een poging om Formule 1-auto’s...

Leclerc weet waar Ferrari nog verbeteringen kan vinden

Ferrari’s prestaties in recente races Ferrari heeft een teleurstellend weekend achter de...

Norris bezorgd over de regelgeving van 2026: “Wil niet dat het die kant op gaat”

Reacties op de nieuwe regelgeving Zodra de FIA de plannen voor de...