Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Charles Leclerc tekent contractverlenging tot eind 2025
F1 coureursF1 nieuws

Charles Leclerc tekent contractverlenging tot eind 2025

72
Austrian Grand Prix
Foto: Lukas Raich

Nieuw contract voor Leclerc bij Ferrari

Volgens berichten in de Italiaanse media zal Charles Leclerc binnenkort een nieuw contract bij Ferrari aankondigen, dat hem tot eind 2025 aan het team zal binden. Deze informatie is afkomstig van de Italiaanse publicatie Autosprint, die meldt dat Leclerc zijn handtekening heeft gezet onder een nieuwe overeenkomst. “Volgens geruchten zal de Rossa morgen de contractverlenging van Leclerc aankondigen,” rapporteerde Autosport. Ferrari blijft een van de beste plekken in de Formule 1, ook na 2024, wanneer het huidige contract van Leclerc afloopt.

Leclerc, het gouden kind van Ferrari

Leclerc wordt gezien als het gouden kind van Ferrari, hoewel er recentelijk berichten waren dat de 26-jarige twijfels heeft geuit over zijn kansen om wereldkampioen te worden met het Italiaanse team. Deze twijfels komen te midden van tegenstrijdige rapporten over zijn toekomst bij Ferrari. Sommige bronnen beweren dat een nieuwe deal rond is, terwijl anderen suggereren dat het geen uitgemaakte zaak is. Als Leclerc nog geen beslissing heeft genomen, dan zal zijn recente ervaring in de Grand Prix van Brazilië niet hebben geholpen. Daar crashte hij tijdens de opwarmronde, wat leidde tot een vroegtijdige uitschakeling uit de race.

Een kostbare fout in Brazilië

De crash van Leclerc in Brazilië was een pijnlijk moment. Hij spinde tegen de barrière aan de buitenkant van bochten 6 en 7 na een vermeend hydraulisch probleem, wat leidde tot het blokkeren van zijn achterwielen. Hij verloor ook zijn stuurbekrachtiging, waardoor hij volledig hulpeloos was. In plaats van de race vanaf de tweede plaats te starten, moest hij toekijken vanaf een grasveld. Deze fout kan grote gevolgen hebben voor Ferrari in het constructeurskampioenschap, vooral gezien de slechte prestaties van Mercedes in Interlagos. Met nog twee races te gaan, heeft Mercedes een voorsprong van 20 punten op Ferrari in de strijd om de tweede plaats, een achterstand die Ferrari zeker kan overbruggen als ze verdere problemen in Las Vegas en Abu Dhabi kunnen vermijden.

De strijd om het constructeurskampioenschap

De uitvalbeurt van Leclerc in Brazilië en de gevolgen daarvan voor het constructeurskampioenschap zijn niet te onderschatten. Lewis Hamilton, de enige Mercedes-coureur die de race voltooide, eindigde als achtste. Leclerc had ongetwijfeld boven de zevenvoudig wereldkampioen kunnen eindigen, wat Ferrari had kunnen helpen om de voorsprong van Mercedes in de strijd om de tweede plaats te verkleinen. Met de races in Las Vegas en Abu Dhabi nog voor de boeg, blijft de spanning in het kampioenschap hoog, waarbij Ferrari nog steeds een kans heeft om Mercedes in te halen en de tweede plaats te claimen.

Gerelateerd nieuws

Nico Hülkenberg spreekt zich uit over het vertrek van Guenther Steiner

In januari werd aangekondigd dat Guenther Steiner zou aftreden als teambaas van...

Lewis Hamilton wordt vervangen door Italiaanse coureur

Kimi Antonelli: het nieuwe gezicht bij Mercedes De jonge Kimi Antonelli wordt...

Onderzoek naar Christian Horner: nieuwe details en bijgewerkte tijdlijn

Het begin van het onderzoek Christian Horner, de teambaas van Red Bull...

Welke F1-coureurs starten 2024 met strafpunten?

De strafpunten van coureurs in de Formule 1 In de wereld van...

Lewis Hamilton verruilt Mercedes voor Ferrari: Gasly reageert

Gasly’s welkomstwoord aan Hamilton Pierre Gasly heeft zijn welwensen uitgesproken naar Lewis...

F1-seizoen 2024 officieel van start met eerste auto op de baan in Barcelona

Het begin van een nieuw tijdperk Het Formule 1-seizoen 2024 is officieel...

Vier redenen waarom de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari “klopt”

Is het al doorgedrongen? Blijf het herhalen tot het zover is: Lewis...

Alpine F1 Team anticipeerde op de toekomst zonder te wachten op Hamilton

Alpine’s proactieve benadering Het Alpine Formula 1 team heeft niet gewacht op...