Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Charles Leclerc reageert op boegeroep na de Grand Prix van Mexico-Stad
F1 coureurs

Charles Leclerc reageert op boegeroep na de Grand Prix van Mexico-Stad

56
charles leclerc
Foto: Motorsports 4 Life

Charles Leclerc, coureur voor Ferrari, heeft gereageerd op het boegeroep dat hij ontving na afloop van de Grand Prix van Mexico-Stad. Hij gaf aan dat hij geen kant op kon tijdens de botsing die het einde betekende voor de race van Sergio Perez. Perez was goed van start gegaan en probeerde zowel Leclerc als Max Verstappen in te halen aan de buitenkant richting bocht 1. Toen Perez instuurde richting de Ferrari, bevond Leclerc zich tussen twee Red Bulls in, met Verstappen aan zijn binnenzijde. Dit contact zorgde ervoor dat Perez aanzienlijke schade opliep aan de rechterachterzijde van zijn auto en moest opgeven, wat resulteerde in een vijandige reactie richting de als derde geëindigde Leclerc na het zwaaien van de geblokte vlag.

Leclerc’s uitleg

“Veel boegeroep, heel veel boegeroep,” zei Leclerc. “Jongens, eerlijk waar, ik kon geen kant op. Ik zat klem tussen de twee Red Bulls. Helaas raakte ik Checo, maar ik kon echt geen kant op. Dat is het leven; mijn auto raakte beschadigd en helaas betekende dat het einde van de race voor Checo, maar van onze kant hebben we onze race gemaximaliseerd. Ik ben teleurgesteld dat de race van Checo zo eindigde, maar ik deed het echt niet met opzet en ik kon geen kant op.”

Perez zelf omschreef het als een race-incident nadat hij een risicovolle manoeuvre had geprobeerd, en Leclerc was het ermee eens dat het gewoon een samenloop van omstandigheden was met drie auto’s in één bocht.

Reactie van Perez en de nasleep

“Ik denk precies hetzelfde,” zei de Ferrari-coureur. “Ik kon geen kant op. Ik probeerde zo ver mogelijk naar rechts te blijven, zo dicht mogelijk bij Max, maar helaas was er geen ruimte meer voor mij om nog verder naar rechts te gaan. Ik denk dat Checo waarschijnlijk niet besefte dat ik Max aan mijn rechterkant had en begon in te sturen, en toen ik dat zag wist ik dat we op een gegeven moment zouden botsen, wat ook gebeurde.”

Leclerc reed lange tijd op de tweede plaats, maar werd na de rode vlag-periode veroorzaakt door een crash van Kevin Magnussen ingehaald door Lewis Hamilton. Hij dacht dat zijn race voorbij was na het initiële contact.

De gevolgen voor Leclerc’s race

“Ik dacht echt dat het voorbij was,” gaf Leclerc toe. “Maar na een paar bochten voelde het niet al te slecht aan — uiteraard niet geweldig, maar ook niet al te slecht — en ik kon de race uitrijden. Na de rode vlag konden we de voorvleugel repareren, maar het kan zijn dat we ook nog andere kleine dingen vinden die niet helemaal op hun plaats zaten.”

Hoewel het podium onverwacht was, geeft Leclerc toe dat het frustrerend is om zoveel pole positions te hebben die nog niet zijn omgezet in een overwinning dit seizoen na zijn vierde dergelijke resultaat.

“Heel blij is niet het woord, want gisteren was weer een hele goede dag, een hele goede zaterdag, echt goede snelheid in de kwalificatie, maar dan hebben we op zondag gewoon niet helemaal de auto om races te winnen,” zei hij. “Daar gaan we al onze inspanningen op richten voor volgend jaar, om beter te zijn voor de zondag.”

Gerelateerd nieuws

Verstappen domineert Perez in kwalificatie en races van seizoen 2024

Verstappen en Albon ongeslagen Na negen Grands Prix in 2024 zijn Max...

Sainz maakt plaats voor Hamilton: ‘Ik voel een beetje medelijden met hem’

Terwijl zijn teamgenoot George Russell de trofee ontving voor de derde plaats...

Ricciardo onthult welke verandering hem een beter resultaat opleverde

Na een periode van worsteling bij Visa Cash App RB, heeft Daniel...

Waar woont Carlos Sainz?

Carlos Sainz Jr. werd geboren in Madrid, Spanje op 1 september 1994....

Verstappen grote winnaar dit weekend in strijd om F1 kampioenschap

Max Verstappen heeft zijn leidende positie in het Formule 1-kampioenschap van 2024...

Perez krijgt gridstraf voor Spaanse GP na crash in Canada

Tijdens de Grand Prix van Canada, op Circuit Gilles Villeneuve, verloor Sergio...

Daniel Ricciardo reageert fel op Jacques Villeneuve na kritiek tijdens de Canadese GP

Daniel Ricciardo kon zich niet inhouden na de felle kritiek van Jacques...

Wat Toto Wolff tegen Carlos Sainz zei tijdens de Mercedes F1 2025-gesprekken

Hoewel Mercedes nog geen beslissing heeft genomen over het plaatsen van Kimi...