Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1-teams Aston Martin blijft onzeker: ‘Het is momenteel niet anders’
F1-teams

Aston Martin blijft onzeker: ‘Het is momenteel niet anders’

19
aston martin
Foto: Formula 1 Rush

Aston Martin’s moeilijke start in Austin

Het raceweekend in Austin is voor Aston Martin ronduit uitdagend te noemen. Met tegenvallende prestaties en technische problemen zit het team in zwaar weer. Wat is er precies aan de hand en hoe kijken de coureurs hier tegenaan?

Verloop van het weekend

Aston Martin begon het raceweekend in Austin niet op de beste manier. Zowel Fernando Alonso als Lance Stroll wisten geen indruk te maken op het Circuit of the Americas op vrijdag en zaterdag. Helaas heeft het team nog geen idee waar deze problemen vandaan komen, wat betekent dat de Grand Prix van de Verenigde Staten wel eens een raceweekend kan worden dat snel vergeten wordt.

De vrijdag verliep bijzonder rampzalig voor het team. Tijdens de vrije training kwamen ze erachter dat ze met een technisch probleem kampten. Dit probleem zorgde er onder andere voor dat er linksvoor oververhitting optrad. Alonso kon nog zes ronden rijden, maar Stroll heeft geen enkele ronde voltooid. Beide coureurs konden tijdens de kwalificatie op vrijdag Q1 niet uitkomen en ook de resultaten van de Sprint Shootout gaven weinig hoop.

Onoplosbare problemen teisteren weekend van Aston Martin

Aston Martin, die al enige tijd kleurloos rondrijdt, lijkt in Texas helemaal de weg kwijt. Ze kunnen de oorzaak van het probleem niet vinden. Stroll gaf in een interview met F1TV aan dat zijn uitvalbeurt tijdens de sprintrace als een verrassing kwam. Hij dacht dat het probleem onder controle was, maar uiteindelijk ging het toch mis.

Stroll en Alonso benadrukken beide dat de focus nu vooral ligt op schadebeperking. Er mogen immers geen grote veranderingen worden aangebracht, wat betekent dat ze met de huidige situatie de race in moeten.

‘Dit is een weekend om snel te vergeten’

Alonso had het, vergeleken met Stroll, iets minder moeilijk tijdens de sprintrace. Toch was ook hij niet tevreden met de resultaten. “Het is een lastig weekend. We zijn vanaf de eerste training al niet competitief geweest”, vertelde hij. Volgens Alonso speelde het gebrek aan training een grote rol in de mindere prestaties. Hij ziet de sprintrace op zaterdag als een voorproefje voor de race op zondag en benadrukt dat het team zich moet richten op schadebeperking.

Vooruitkijkend

Ondanks de tegenslagen blijft het team hoopvol. Alonso wil graag de focus verleggen naar het volgende raceweekend. “We hebben goede en slechte weekenden. Dit is helaas een van de slechtere, maar we moeten blijven leren en het team helpen”, aldus Alonso. Het is duidelijk dat Aston Martin voor flinke uitdagingen staat, maar met de juiste instelling en teamspirit kunnen ze hopelijk snel weer de weg naar boven vinden.

Gerelateerd nieuws

AlphaTauri kondigt nieuwe F1-naam aan voor 2024 met Amerikaanse sponsors

Een nieuwe identiteit voor AlphaTauri in de Formule 1 Het Formule 1-team...

Aston Martin F1 team verwelkomt nieuwe minderheidsaandeelhouder

Op de vooravond van de allereerste Grand Prix in Las Vegas, heeft...

McLaren: Veranderingen aan 2024 F1-auto moeten verder gaan dan alleen aerodynamica

McLaren als voornaamste uitdager van Red Bull De prestaties van het team...

Toto Wolff: Dominantie hoort bij Formule 1, en nu is dat Red Bull

Red Bull Racing: de onbetwiste leider in de Formule 1 Het Formule...

Mercedes team vermijdt casino’s tijdens Grand Prix in Las Vegas

De uitdagingen van de Las Vegas Grand Prix Dit weekend staat de...

Paul Monaghan: Red Bull Racing moet blijven innoveren voor 2024

Dominantie biedt geen garanties Paul Monaghan, de hoofdingenieur van Red Bull Racing,...

Formule 1 teambazen bezorgd over te volle racekalender

De grens van 24 races In de dynamische wereld van de Formule...

Hoe F1 teams zich voorbereiden op het seizoen 2024

Belangrijke veranderingen in regels en technologieën door de jaren heen De Formule...