Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Perez over belangrijke upgrades voor Verstappen: ‘die heb ik niet’
F1 nieuws

Perez over belangrijke upgrades voor Verstappen: ‘die heb ik niet’

50
segio perez
Foto: Josh Revell

Sergio Perez heeft openlijk toegegeven dat hij tijdens de Amerikaanse Grand Prix niet dezelfde upgrades heeft ontvangen als Max Verstappen, iets wat volgens hem vaak voorkomt. Deze ongelijke verdeling van nieuwe onderdelen binnen het Red Bull-team heeft geleid tot verschillende resultaten voor de twee coureurs.

Terwijl Verstappen de overwinning pakte in de sprintrace, moest Perez genoegen nemen met een teleurstellende negende plek, met een kwalificatiepositie van tiende voor de hoofdrace op zondag.

Max Verstappen behaalde de overwinning in de sprintrace van de Verenigde Staten dankzij de nieuwste upgrades aan zijn auto. Deze updates zorgden ervoor dat Verstappen pole position veroverde en zijn dominante positie in het kampioenschap verder versterkte.

“Nee, ik heb niet dezelfde upgrades als Max, we zien het vaak in snelle bochten, die hier veel voorkomen, maar uiteindelijk werkt de auto goed.” – Sergio Perez

Perez, die achterbleef met oudere specificaties van de auto, wist zijn snelheid niet te evenaren. Hij eindigde als negende in de sprintrace, wat opnieuw de vraag oproept over de rol die technische voorkeuren spelen binnen het team.

De nieuwe upgrades die Verstappen ontving, zijn specifiek gericht op het verbeteren van prestaties in snelle bochten, waar de auto aanzienlijk sterker bleek. Perez benadrukt dat hij deze veranderingen niet in zijn auto zag, en dat het team deze verdeling vaker toepast, iets wat volgens hem geen verrassing is.

Perez in de schaduw van Verstappen

De afgelopen maanden heeft Perez moeite gehad om hetzelfde prestatieniveau te behalen als zijn teamgenoot. Sinds april is hij niet meer op het podium geëindigd, terwijl Verstappen regelmatig de overwinningen binnenhaalt. Perez erkent dat er verbeteringen zijn gemaakt aan de auto, maar zonder de nieuwste aanpassingen die Verstappen tot zijn beschikking had, blijft hij achter in tempo.

Lees ook:  GP van Verenigde Staten 2024: sprint race startopstelling

Dit patroon van ongelijke upgrades heeft eerder geleid tot speculaties over de rolverdeling binnen het team, waarbij Verstappen vaak de voorkeur lijkt te krijgen.

Ondanks zijn frustratie blijft Perez positief over de aanpassingen die hij wel heeft. Hij geeft aan dat deze aanpassingen de auto gemakkelijker te besturen maken, maar het verschil in snelheid blijft een obstakel.

“We hebben vooruitgang geboekt en met de aanpassingen die we hebben doorgevoerd, was het makkelijker om te rijden.” – Sergio Perez

De toekomst van Perez bij Red Bull

Helmut Marko, een prominente figuur binnen Red Bull, heeft eerder aangegeven dat Perez zijn contract voor 2025 veilig is, maar dat zijn prestaties cruciaal zijn om zijn plek in het team te behouden. Marko wees op de teleurstellende race van Perez, waar hij slechts één plek goedmaakte, terwijl het verschil in rondetijd met Verstappen aanzienlijk was.

Dit voedt de speculaties over de lange termijn toekomst van Perez bij Red Bull, vooral in het licht van mogelijke vervangers zoals Daniel Ricciardo.

“Checo maakte één plek goed – dat is niet wat we verwachtten. Het verschil in rondetijd met Max was ook behoorlijk groot.” – Helmut Marko

Hoewel Red Bull eerder een aanzienlijke voorsprong had in het constructeurskampioenschap, is die marge de afgelopen races geslonken. McLaren heeft de leiding overgenomen, grotendeels vanwege de sterke prestaties van Lando Norris.

Red Bull heeft sterk op Verstappen moeten leunen om punten te scoren, wat de kwetsbaarheid van het team blootlegt wanneer Perez niet dezelfde resultaten kan leveren.

Dit verlies aan dominantie roept vragen op over de verdeling van upgrades binnen het team. Terwijl Verstappen de strijd aangaat met Norris voor het kampioenschap, blijft de vraag of een eerlijkere verdeling van middelen Red Bull in staat stelt om terug te keren naar hun dominante positie.

Lees ook:  Horner duidelijk: 'Financiële regels beperken Red Bull bij behoud toptalent'

De verschillen tussen de auto’s van Perez en Verstappen zijn duidelijk merkbaar in de rondetijden en prestaties in de kwalificaties en races. Hieronder een overzicht van de prestaties tijdens de Amerikaanse Grand Prix:

CoureurSprint resultaatKwalificatie resultaatUpgrade status
Max Verstappen1ePole positieNieuwe upgrades
Sergio Perez9e10eGeen nieuwe upgrades

Uit bovenstaande tabel blijkt duidelijk dat de nieuwe upgrades een significant voordeel bieden, vooral in snelle bochten waar Verstappen zijn snelheid kon maximaliseren. De resultaten benadrukken dat de ongelijke verdeling van technische middelen een directe impact heeft op de prestaties van de coureurs.

Impact van upgrades op de raceprestaties

De upgrades die Verstappen heeft ontvangen, zijn specifiek ontworpen om de auto beter te laten presteren in bepaalde secties van het circuit, zoals snelle bochten. Dit zijn kritieke gebieden waar snelheid en stabiliteit essentieel zijn voor succes.

De Red Bull-auto van Verstappen liet een aanzienlijke verbetering zien in deze secties, terwijl Perez merkte dat zijn auto het moeilijk had om dezelfde mate van consistentie en snelheid te bereiken.

Het belang van dergelijke upgrades is cruciaal in een seizoen waar elk detail telt. Teams zoals McLaren en Ferrari maken enorme stappen vooruit, en Red Bull moet blijven innoveren om hun dominante positie te behouden.

De keuze om Verstappen te voorzien van de nieuwste technologie kan verklaard worden door zijn status als nummer één binnen het team, maar het roept vragen op over de balans binnen Red Bull.

Gerelateerd nieuws

Verstappen vergroot voorsprong in titelstrijd door tijdstraf Norris

Max Verstappen heeft tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten van...

Verstappen en Norris: Telemetriegegevens roepen nieuwe vragen op over FIA-beslissing

De telemetriegegevens van de incidenten tussen Max Verstappen en Lando Norris tijdens...

Verstappen vs Norris: FIA-stewards oordelen over controversiële inhaalactie

De FIA-stewards hebben hun officiële standpunt bekendgemaakt over het incident tussen Max...

Verstappen en Norris momenten tijdens de GP van de Verenigde Staten 2024

De Grand Prix van de Verenigde Staten 2024 werd gekenmerkt door een...

Stella dringt aan op accepteren FIA-uitspraak over Red Bull’s bib-tool

Andrea Stella benadrukt dat McLaren de beslissing van de FIA moet accepteren...

Ted Kravitz zag ‘compleet nieuwe’ Verstappen na interview tijdens GP VS

Max Verstappen liet tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten een...

Mercedes blijft worstelen: George Russell deelt zijn oordeel over het seizoen

George Russell heeft het na de kwalificatie voor de Grand Prix van...

Ferrari’s kansen op winst tijdens de US Grand Prix bij COTA

Tijdens de Sprint race van de US Grand Prix op het Circuit...