Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 teams McLaren sluit baanbrekende deal met T-Mobile voor Amerikaanse GP’s
F1 teams

McLaren sluit baanbrekende deal met T-Mobile voor Amerikaanse GP’s

100
mclaren f1 team

McLaren Racing heeft een belangrijke nieuwe samenwerking aangekondigd met de Amerikaanse telecomgigant T-Mobile. Deze overeenkomst is specifiek gericht op de Formule 1-races in de Verenigde Staten. T-Mobile wordt de officiële partner en exclusieve 5G-provider van McLaren in de VS.

De deal gaat in vanaf het aankomende raceweekend in Austin en zal ook gelden voor de Grand Prix van Las Vegas later dit seizoen.

McLaren zal gebruik maken van T-Mobile’s 5G-netwerk tijdens de races voor diverse doeleinden, waaronder communicatie op de racedag en interactie met gasten en fans. Het T-Mobile-logo zal zichtbaar zijn op de McLaren-auto’s van Lando Norris en Oscar Piastri tijdens de Amerikaanse races, evenals op andere plekken zoals de headsets in de garage.

Matt Dennington, commercieel directeur van McLaren Racing, zei over de deal:

“We zijn verheugd om T-Mobile te verwelkomen in de McLaren Racing-familie. Nu onze Amerikaanse fanbase blijft groeien, is het geweldig om samen te werken met meer partners die ons helpen onze aanwezigheid en activatiemogelijkheden met onze fans in deze regio’s te vergroten.”

Deze samenwerking past in de trend van groeiende Amerikaanse invloed in de Formule 1 sinds de overname door Liberty Media in 2016. McLaren had bij aanvang van het 2024-seizoen al 52 partners, waarvan 30 gevestigd in de Verenigde Staten.

Strategische zet van McLaren op de Amerikaanse markt

De nieuwe samenwerking tussen McLaren en T-Mobile is een slimme strategische zet van het Britse Formule 1-team om haar positie op de Amerikaanse markt te versterken. Met de groeiende populariteit van F1 in de VS en drie races op Amerikaanse bodem in 2024, is het voor teams steeds belangrijker om lokale partnerships aan te gaan.

McLaren heeft dit goed begrepen en voegt met T-Mobile een grote naam toe aan haar indrukwekkende lijst van 52 partners. Opvallend is dat maar liefst 30 van deze partners gevestigd zijn in de Verenigde Staten. Dit toont aan hoe belangrijk de Amerikaanse markt is geworden voor F1-teams.

Lees ook:  Uitslag van Sprintrace Verenigde Staten 2024

De deal met T-Mobile is specifiek gericht op de Amerikaanse races en biedt McLaren de mogelijkheid om gebruik te maken van geavanceerde 5G-technologie. Dit kan voordelen opleveren op het gebied van dataverzameling, communicatie en fan-engagement tijdens de raceweekenden in Austin, Miami en Las Vegas.

Door deze gerichte aanpak laat McLaren zien dat ze de unieke kansen van de Amerikaanse markt goed begrijpen en hier optimaal op willen inspelen. Het team positioneert zich hiermee als een aantrekkelijke partner voor Amerikaanse bedrijven die de groeiende F1-fanbase willen bereiken.

Impact van de deal op McLaren’s prestaties

Hoewel de samenwerking met T-Mobile primair een commerciële deal is, kan deze indirect ook invloed hebben op de sportieve prestaties van McLaren. De extra financiële middelen en technologische ondersteuning kunnen het team helpen om verder te investeren in de ontwikkeling van de auto en de infrastructuur.

McLaren presteert momenteel sterk in het Formule 1-kampioenschap. Het team gaat het raceweekend in Austin in als leider in het constructeurskampioenschap, met een voorsprong van 41 punten op Red Bull.

In het coureurskampioenschap staat Lando Norris op de derde plaats, 52 punten achter leider Max Verstappen.

De timing van deze deal is dan ook interessant. McLaren lijkt op sportief vlak een stap voorwaarts te hebben gezet en kan nu profiteren van de toegenomen interesse van sponsors. Dit creëert een positieve spiraal waarbij commercieel en sportief succes elkaar versterken.

De directe impact van de T-Mobile-deal op de prestaties zal op korte termijn waarschijnlijk beperkt zijn. De echte voordelen zullen vooral op de langere termijn zichtbaar worden, wanneer de extra middelen en technologie volledig geïntegreerd zijn in het team.

McLaren’s samenwerkingen

Om de omvang van McLaren’s commerciële succes in perspectief te plaatsen, is het interessant om een vergelijking te maken met andere Formule 1-teams. Hier is een overzicht van het aantal partners per team aan het begin van het 2024-seizoen:

Lees ook:  De Grand Prix van de Verenigde Staten 2024: extreme hitte en onvoorspelbaar weer
TeamAantal partnersAmerikaanse partners
McLaren5230
Mercedes3415
Red Bull2812
Ferrari318
Alpine256

Deze cijfers tonen aan dat McLaren veruit de meeste partnerships heeft in de Formule 1, met een bijzonder sterke focus op Amerikaanse bedrijven.

Dit is een indrukwekkende prestatie, zeker gezien het feit dat teams als Mercedes en Red Bull de afgelopen jaren dominanter waren op sportief vlak.De sterke Amerikaanse vertegenwoordiging in McLaren’s partnerportfolio is opvallend:

  • 57,7% van McLaren’s partners is Amerikaans
  • Dit percentage is meer dan twee keer zo hoog als bij de meeste andere topteams
  • McLaren heeft bijna evenveel Amerikaanse partners als Mercedes, Red Bull en Ferrari samen

Deze cijfers onderstrepen McLaren’s sterke positie op de Amerikaanse markt en laten zien hoe effectief het team is geweest in het aantrekken van partners uit de VS.

McLaren in de Verenigde Staten

De nieuwe samenwerking met T-Mobile past in McLaren’s bredere strategie om haar positie in de Verenigde Staten te versterken. Met drie races op Amerikaanse bodem in 2024 (Miami, Austin en Las Vegas) biedt de kalender volop kansen voor het team om haar Amerikaanse partners te activeren.

McLaren lijkt goed gepositioneerd om te profiteren van de groeiende populariteit van F1 in de VS. De combinatie van sterke sportieve prestaties, een aantrekkelijk merk en een groot netwerk van lokale partners maakt het team interessant voor zowel fans als potentiële nieuwe sponsors.

De uitdaging voor McLaren zal zijn om deze commerciële successen te blijven vertalen naar prestaties op de baan. Het team heeft dit seizoen al laten zien dat het kan strijden om overwinningen en podiumplaatsen.

Als deze trend zich doorzet, kan McLaren uitgroeien tot een van de meest succesvolle en waardevolle merken in de Formule 1, met een sterke basis in de Verenigde Staten.

De deal met T-Mobile is dan ook meer dan alleen een sponsorovereenkomst. Het is een strategische zet die McLaren’s positie in de belangrijke Amerikaanse markt verder versterkt en kansen biedt voor toekomstige groei, zowel op commercieel als sportief vlak.

Blijf op de hoogte

Gerelateerd nieuws

Stake F1 Team Kick Sauber: het nieuwe Formule 1-team

Met de transformatie naar Stake F1 Team Kick Sauber luidt het iconische...

Drastische veranderingen voor teams en coureurs in aanloop naar GP Austin

Teams brengen cruciale upgrades naar het Circuit of the Americas, wat de...

Strategische uitdagingen voor teams tijdens GP Verenigde Staten 2024

De Grand Prix van de Verenigde Staten 2024 op het Circuit of...

Mercedes verrast met grote upgrades voor de Verenigde Staten GP

Mercedes staat voor een cruciale uitdaging tijdens de Verenigde Staten Grand Prix...

Waarom teams het seizoen van 2025 laten varen voor een voorsprong in 2026

Formule 1-teams staan voor een unieke uitdaging: moeten ze alles inzetten op...

McLaren onthult ambitieus upgradeplan voor MCL38: ‘We blijven agressief ontwikkelen’

McLaren heeft zijn plannen onthuld voor de eerste grote upgrade van de...

Binotto over Hamilton naar Ferrari: ‘Ik zou hem niet hebben gehaald’

Mattia Binotto, voormalig teambaas van Ferrari, heeft laten weten dat hij Lewis...

Verstappen over onrust: ‘Red Bull kan niemand dwingen te blijven’

Max Verstappen heeft zich uitgesproken over de recente onrust binnen het Red...