Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Perez’ frustratie in Singapore: ‘Een van de slechtste races uit mijn carrière’
F1 nieuws

Perez’ frustratie in Singapore: ‘Een van de slechtste races uit mijn carrière’

83
Red Bull
Foto: F1 Unleashed

Sergio Perez had een rampzalige race tijdens de Grand Prix van Singapore in 2024. De Mexicaanse coureur van Red Bull eindigde als tiende en was daar allesbehalve blij mee. Hij noemde het zelfs “een van de slechtste races uit mijn carrière”.

Het hele weekend ging het al mis voor Perez: hij kreeg de balans van zijn auto niet onder controle en belandde in de kwalificatie op een teleurstellende dertiende plek.

In de race wist hij maar net de tiende plaats te halen, goed voor slechts één WK-punt. Na afloop uitte Perez zijn frustraties over het gebrek aan grip en hoe moeilijk inhalen was op het smalle Marina Bay-circuit.

“Het was echt frustrerend en pijnlijk,” zei Perez. “We zaten compleet fout qua strategie en ik kon Franco en Niko gewoon niet inhalen omdat de balans van de auto niet klopte.”

Het contrast met teamgenoot Max Verstappen was groot. Terwijl Perez worstelde, eindigde Verstappen comfortabel als tweede.

Dit grote verschil roept vragen op over Perez’ toekomst bij Red Bull, al benadrukte hij dat het team weet waar de problemen liggen en er aan een oplossing wordt gewerkt.

Moeizaam weekend voor Perez

Het begon al op vrijdag tijdens de vrije trainingen: Perez kon maar geen goede afstelling voor zijn auto vinden. Dat zette hem direct op achterstand. In de kwalificatie zat het ook niet mee, met een dertiende startpositie als resultaat. Daarmee stond hij al meteen op achterstand voor de race.

Toen de race eenmaal begon, leek Perez nog een goede start te maken en won hij drie plekken. Maar daarna liep hij vast achter langzamere auto’s.

Lees ook:  Red Bull neemt mogelijke stappen tegen voorvleugels McLaren en Mercedes na FIA-verzoek

Hij gaf aan dat de auto bleef stuiteren en dat hij de balans niet onder controle kreeg, wat inhalen haast onmogelijk maakte. Een gemiste kans op een vroege pitstop om bijvoorbeeld Carlos Sainz met een undercut te passeren, maakte het nog frustrerender voor hem. Perez uitte na afloop zijn ongenoegen over de strategie van het team.

“De start was goed, maar daarna werd het een heel moeilijke race,” aldus Perez. “We hadden strategisch een kans om posities te winnen, net zoals Ferrari dat deed met Carlos, maar we hebben die kans gemist.”

De balansproblemen hielden het hele weekend aan. Volgens Perez was de auto simpelweg niet stabiel genoeg, waardoor hij Franco Colapinto en Niko Hulkenberg in de slotfase niet kon passeren.

Verstappen’s solide prestatie

Terwijl Perez worstelde, liet Max Verstappen zien wat er nog mogelijk was op het circuit van Singapore. Hij wist ondanks de lastige omstandigheden als tweede te finishen, wat liet zien hoe groot het verschil was tussen de twee Red Bull-coureurs.

Verstappen gaf na afloop aan dat het team wist dat Singapore een uitdaging zou zijn, maar was tevreden met het resultaat onder de gegeven omstandigheden.

“We wisten dat dit niet ons sterkste circuit is, maar ik ben tevreden met de tweede plaats vandaag,” zei Verstappen. “Er is nog wat werk aan de winkel, want het tempo was niet zoals we wilden, maar we hebben de schade beperkt.”

Team en toekomst van Perez

Het grote verschil in prestaties tussen Perez en Verstappen roept vragen op over Perez’ positie binnen het team. Terwijl Verstappen regelmatig hoge ogen gooit en meedoet in de titelstrijd, blijft Perez vaker worstelen met de auto en de strategie. Dit verschil kan uiteindelijk gevolgen hebben voor zijn toekomst bij Red Bull.

Lees ook:  Sainz' actie in Baku veroorzaakt problemen voor Red Bull richting Singapore

Toch blijft Perez optimistisch over de rest van het seizoen. Hij gaf aan dat het team begrijpt waar de problemen liggen en dat ze aan een oplossing werken.

“We weten wat er misging en we werken aan een oplossing. Singapore is altijd een lastige baan voor ons, maar de volgende circuits zouden beter moeten liggen,” verklaarde Perez.

Red Bull-teambaas Christian Horner benadrukte na de race dat het hele team moet leren van weekenden zoals deze, en sprak zijn vertrouwen in Perez uit. De focus ligt nu op het verbeteren van de prestaties op circuits waar Red Bull het traditioneel moeilijker heeft.

  • Perez’ race:
    • Startpositie: 13e
    • Finish: 10e
    • Problemen met grip en balans, moeite met inhalen, kritiek op teamstrategie
  • Verstappen’s race:
    • Startpositie: 2e
    • Finish: 2e
    • Solide punten voor het kampioenschap, tevredenheid ondanks uitdagingen
  • Teamdynamiek bij Red Bull:
    • Groot verschil tussen de coureurs
    • Vertrouwen van het team in Perez blijft
    • Focus op verbetering voor toekomstige races

Perez heeft nog werk te doen om zijn positie binnen het team te verstevigen. Hoewel hij een ervaren coureur is en in het verleden successen heeft geboekt, blijft de consistentie een punt van aandacht. De komende races zullen bepalend zijn voor zijn toekomst bij Red Bull en zijn bijdrage aan het constructeurskampioenschap.

Gerelateerd nieuws

Verstappen juicht debuut Bearman toe: ‘Natuurtalent verdient kans in Formule 1’

Max Verstappen heeft zijn enthousiasme gedeeld over de kansen die jonge talenten...

Lawson vervangt Ricciardo bij RB, maar krijgt meteen gridstraf in Austin

Liam Lawson vervangt Daniel Ricciardo bij Red Bull voor de laatste zes...

Miami GP-circuit kondigt spectaculaire uitbreiding aan: ‘Formule 1 is slechts het begin’

Het Miami International Autodrome, de thuisbasis van de Miami Grand Prix, heeft...

Formule 1-teams over hun upgrades voor GP van Austin

De Grand Prix van de Verenigde Staten op het Circuit of the...

Lawson duidelijk: ‘Ricciardo’s laatste race was moeilijk moment voor mij’

Liam Lawson vervangt Daniel Ricciardo bij Visa Cash App RB (voorheen AlphaTauri)....

Norris over Verstappen en Red Bull: ‘meest dominante duo ooit in Formule 1’

Lando Norris heeft Max Verstappen en Red Bull bestempeld als “het meest...

Toto Wolff verwelkomt nieuwe F1-teambaas in ‘piranha club’ met waarschuwing

Toto Wolff heeft Oliver Oakes, de nieuwe teambaas van Alpine, gewaarschuwd dat...

Verstappen houdt kaken stijf op elkaar over Red Bull-contract: “Misschien wel, misschien niet”

Max Verstappen heeft onlangs gereageerd op geruchten over een mogelijke exitclausule in...