Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Ricciardo erkent dat Singapore GP mogelijk zijn laatste race is
F1 nieuws

Ricciardo erkent dat Singapore GP mogelijk zijn laatste race is

106
daniel ricciardo
Foto: Formula News Today

Daniel Ricciardo heeft toegegeven dat de Grand Prix van Singapore weleens zijn laatste race in de Formule 1 kan zijn. De VCARB-coureur is nog in de race voor een zitje in 2025, maar bevestigde dat Liam Lawson een contractclausule heeft die hem een vaste plek in de Formule 1 kan geven.

Ricciardo verwacht het seizoen van 2024 af te maken, maar gaf toe dat je in de Formule 1 nooit zeker bent van je toekomst.

“Ik zou zeggen dat het niet mijn laatste race is, maar in deze sport weet je het nooit,” aldus Ricciardo met een knipoog.

Ricciardo zit momenteel in een lastige situatie, want Red Bull staat op het punt een beslissing te nemen over hun coureurs voor 2025. Sinds zijn terugkeer als invaller in 2023 leek hij een goede kans te maken op een permanente plek.

Maar de opkomst van Liam Lawson heeft de zaak flink gecompliceerd. Lawson, die Ricciardo verving toen hij geblesseerd was, maakte indruk tijdens zijn vijf races. Dit zet nu extra druk op Ricciardo, vooral omdat er geruchten zijn dat Lawson hem mogelijk al voor de Grand Prix van de Verenigde Staten zou kunnen vervangen.

Helmut Marko, Red Bull’s altijd directe adviseur, heeft bevestigd dat er vóór die race een knoop doorgehakt wordt over de bezetting voor 2025.

Het probleem voor Ricciardo? Lawson heeft een contract waarin staat dat hij promotie kan krijgen naar een vast stoeltje. En die clausule verloopt deze maand. Ricciardo’s toekomst? Laten we zeggen dat het allesbehalve zeker is.

Geruchten over een vroege exit

De speculaties over Ricciardo’s toekomst houden aan. Hij hoopt nog altijd het seizoen bij VCARB af te maken, maar hij weet net zo goed als iedereen dat de Formule 1 vol zit met verrassingen. Marko heeft zelfs al laten doorschemeren dat Lawson wellicht nog een paar races dit jaar kan meedoen.

“Ik geloof dat ik de rest van 2024 zal rijden, maar je weet het nooit zeker,” zei Ricciardo met een grijns, alsof hij het onvermijdelijke probeert weg te lachen.

Na de zomerstop leek alles nog in kannen en kruiken: Ricciardo en Perez zouden het seizoen voor Red Bull afmaken. Maar nu komen er toch weer geruchten op gang dat Lawson eerder dan verwacht in het stoeltje van Ricciardo zou kunnen plaatsnemen. En laten we eerlijk zijn: Lawson zit er klaar voor.

Lees ook:  Red Bull bevestigt: 'beslissing over teamgenoot Tsunoda in 2025 komt eraan'

De strijd om het contract: Lawson en Ricciardo

Een belangrijk aspect in deze situatie is de contractclausule van Lawson. Als Lawson geen vast stoeltje krijgt voor 2025, kan hij de deur bij Red Bull voorgoed dichttrekken.

En dat zou een gemiste kans zijn voor het team. Met de deadline die nadert, ligt de druk volledig op Ricciardo. Volgens Marko zal Lawson “volgend jaar zeker in een van onze auto’s zitten,” wat erop wijst dat Ricciardo steeds minder ruimte heeft.

Ricciardo zelf is nuchter, maar ook hij weet dat zijn contract onder de loep ligt:

“Wat betreft het contract, onze deadlines vallen nu. Dus ik verwacht snel een ja of nee voor 2025,” zegt hij terwijl hij de situatie luchtig probeert te houden, maar je voelt de spanning.

Wat betekent dit voor VCARB en Red Bull?

Als Lawson daadwerkelijk de plaats van Ricciardo inneemt, kan dit grote gevolgen hebben voor het team. Lawson heeft laten zien dat hij snel is en geen moeite heeft om in de Formule 1 te aarden.

Ricciardo brengt echter een hoop ervaring en kennis met zich mee, iets waar Red Bull zeker van kan profiteren. Maar ja, de vraag blijft: weegt die ervaring op tegen de potentie van jong talent?

Red Bull heeft eerder bewezen dat ze niet bang zijn om jong talent een kans te geven, denk maar aan hoe snel Max Verstappen werd gepromoveerd. Het zou dus geen verrassing zijn als ze voor Lawson kiezen. De tijd dringt, en de beslissing hangt in de lucht.

Lees ook:  Grote druk op coureurs: wie moet presteren in de tweede seizoenshelft?
CoureurAantal races in 2023Kans op 2025 zitje
Daniel Ricciardo5Onzeker
Liam Lawson5 (als invaller)Groot
Yuki TsunodaAlle racesZeker

Gerelateerd nieuws

McLaren’s ‘mini DRS’ onderzocht na FIA-verklaring over data-onderzoek

Oscar Piastri’s overwinning tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan betekende niet alleen...

McLaren houdt FIA in spanning met aankomende MCL38-upgrades

McLaren-teambaas Andrea Stella heeft bevestigd dat er binnenkort grote upgrades voor de...

Marko duidelijk over huidige situatie: ‘Vertrek sleutelfiguren oorzaak van Red Bulls terugval’

Dit seizoen heeft Red Bull Racing te maken met serieuze technische problemen...

Voorspellingen voor GP Singapore: McLaren favoriet voor zege in nachtrace

Dit weekend is het weer zover: de Formule 1 komt naar de...

Wolff over Allison’s invloed bij Mercedes’ Adrian Newey-aanbod: ‘we geloven daarin’

Toto Wolff heeft onthuld dat hij samen met James Allison uitgebreid heeft...

Damon Hill: Oscar Piastri zet Lando Norris onder druk bij McLaren

Oscar Piastri heeft Lando Norris de laatste tijd echt het vuur aan...

Verstappen favoriet voor Singapore GP ondanks wisselvallige resultaten: ‘Het blijft racen, hè’

De Grand Prix van Singapore 2024 belooft een spannende strijd te worden....

Daniel Ricciardo’s laatste race bij Red Bull: Lawson staat klaar voor zijn kans

Het lijkt erop dat Daniel Ricciardo zijn laatste race voor Red Bull...