Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Verstappen verklaart Sky Sports F1-boycot: ‘Ik tolereer het nu niet meer’
F1 nieuws

Verstappen verklaart Sky Sports F1-boycot: ‘Ik tolereer het nu niet meer’

62
Max Verstappen

Max Verstappen besloot om Sky Sports F1 te boycotten vanwege herhaaldelijke respectloze opmerkingen van verslaggever Ted Kravitz. Kravitz suggereerde onder andere dat Lewis Hamilton in 2021 bestolen was van zijn achtste titel door Verstappen. Verstappen verklaarde dat hij het zat was om constant respectloos behandeld te worden en dat hij deze houding niet langer tolereert.

Hij benadrukte dat dergelijke uitspraken de giftige sfeer op sociale media alleen maar verergeren. Daarom besloot hij Sky Sports niet meer te woord te staan.

“Dit hele jaar wordt er al gestookt en zijn ze niet respectvol, zeker één persoon in het bijzonder. Op een gegeven moment is het genoeg geweest. Dan accepteer ik het niet meer. Je kan niet in het verleden blijven leven. De sfeer op social media is giftig. Als je dan dit soort uitspraken doet op televisie, maak je het alleen maar erger. Ik tolereer het nu niet meer en heb besloten ze niet meer te woord te staan.”

De aanleiding van de boycot

De boycot van Sky Sports F1 door Max Verstappen en het Red Bull Racing-team ontstond na opmerkingen van Ted Kravitz tijdens de Grand Prix van Austin. Kravitz beweerde dat Lewis Hamilton in 2021 bestolen was van zijn achtste wereldtitel en dat Verstappen alleen kampioen kon worden dankzij zijn team en auto. Deze opmerkingen werden door Verstappen en zijn team als zeer respectloos ervaren. Verstappen gaf aan dat hij het zat was om constant respectloos behandeld te worden en dat hij deze houding niet langer tolereert.

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, ondersteunde Verstappen volledig in zijn beslissing om Sky Sports te boycotten. Horner benadrukte dat de opmerkingen van Kravitz niet objectief waren en dat het team een grens wilde aangeven. Hij vond dat er een balans moet zijn in commentaren en dat sommige uitspraken te veel gericht zijn op sensatie. Horner legde uit dat het team besloot een weekend vrij te nemen van Sky Sports om hun standpunt duidelijk te maken.

“Als er dan wordt gesteld dat Max het kampioenschap heeft gestolen vorig jaar, lijkt me dat geen objectief commentaar. En er zijn meerdere incidenten geweest,” aldus Horner.

De impact van sociale media

Verstappen wees ook op de rol van sociale media in het verergeren van de situatie. Hij benadrukte dat sociale media een zeer giftige plek kunnen zijn en dat respectloze uitspraken op televisie deze giftigheid alleen maar versterken. Verstappen gaf aan dat hij niet langer bereid is om dergelijke uitspraken te tolereren en daarom besloot om Sky Sports niet meer te woord te staan. Hij benadrukte dat het belangrijk is om verder te gaan en niet in het verleden te blijven hangen.

Lees ook:  Ricciardo over Red Bull toekomst: 'Ik weet wat er nodig is'

Na de boycot tijdens de Grand Prix van Mexico, gaf Verstappen aan dat hij en het team weer bereid zijn om met Sky Sports samen te werken. Hij legde uit dat de boycot bedoeld was als een eenmalige actie om een punt te maken en dat het team nu weer verder wil gaan. Horner bevestigde dat het team weer zal samenwerken met Sky Sports, maar benadrukte dat ze hopen dat de boycot heeft bijgedragen aan een meer gebalanceerde en respectvolle berichtgeving in de toekomst.

De rol van Ted Kravitz

Ted Kravitz, de verslaggever van Sky Sports F1, stond centraal in de controverse die leidde tot de boycot. Zijn opmerkingen over de titelstrijd van 2021 en zijn suggestie dat Verstappen alleen kampioen kon worden dankzij zijn team en auto, werden door Verstappen en het Red Bull-team als zeer respectloos ervaren. Kravitz’ uitspraken werden gezien als een trigger voor de boycot, en Verstappen gaf aan dat hij het zat was om constant respectloos behandeld te worden.

De boycot van Sky Sports F1 door Max Verstappen en het Red Bull Racing-team moet worden gezien in de bredere context van de spanningen binnen de Formule 1. De controversiële finale van het seizoen 2021, waarin Verstappen zijn eerste wereldtitel behaalde, blijft een gevoelig onderwerp.

De opmerkingen van Kravitz over deze finale en de suggestie dat Hamilton bestolen was van zijn titel, raakten een gevoelige snaar bij Verstappen en zijn team. De boycot was een manier om hun ongenoegen te uiten en een signaal af te geven aan de media over het belang van respectvolle en gebalanceerde berichtgeving.

Gerelateerd nieuws

McLaren houdt FIA in spanning met aankomende MCL38-upgrades

McLaren-teambaas Andrea Stella heeft bevestigd dat er binnenkort grote upgrades voor de...

Marko duidelijk over huidige situatie: ‘Vertrek sleutelfiguren oorzaak van Red Bulls terugval’

Dit seizoen heeft Red Bull Racing te maken met serieuze technische problemen...

Voorspellingen voor GP Singapore: McLaren favoriet voor zege in nachtrace

Dit weekend is het weer zover: de Formule 1 komt naar de...

Wolff over Allison’s invloed bij Mercedes’ Adrian Newey-aanbod: ‘we geloven daarin’

Toto Wolff heeft onthuld dat hij samen met James Allison uitgebreid heeft...

Damon Hill: Oscar Piastri zet Lando Norris onder druk bij McLaren

Oscar Piastri heeft Lando Norris de laatste tijd echt het vuur aan...

Verstappen favoriet voor Singapore GP ondanks wisselvallige resultaten: ‘Het blijft racen, hè’

De Grand Prix van Singapore 2024 belooft een spannende strijd te worden....

Daniel Ricciardo’s laatste race bij Red Bull: Lawson staat klaar voor zijn kans

Het lijkt erop dat Daniel Ricciardo zijn laatste race voor Red Bull...

Webber kritisch op McLaren: ‘ ze hadden Piastri’s overwinning beter aan kunnen pakken’

McLaren’s aanpak tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan, waar Oscar Piastri zijn...