Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Red Bull voorbereid op moeilijke test in Canada te midden van F1-kerbproblemen
F1 nieuws

Red Bull voorbereid op moeilijke test in Canada te midden van F1-kerbproblemen

60
red bull racing
Foto: F1nal Race

Uitdagingen van het Circuit in Montreal

De oneffenheden van het Monte Carlo-circuit onthulden enkele van de belangrijkste zwakheden van Red Bull, evenals het vermogen van het RB20-chassis om over kerbs te rijden. Max Verstappen kwalificeerde zich als zesde en eindigde ook op die positie, terwijl Sergio Perez werd uitgeschakeld in Q1 voorafgaand aan zijn crash met Kevin Magnussen in de eerste ronde. Dit leidde tot de suggestie dat Red Bull ook zou kunnen lijden onder deze kenmerken op het circuit van Montreal, dat eveneens een reeks bochten bevat waar bestuurders de kerbs moeten aanvallen.

Ondanks dat het circuit opnieuw is geasfalteerd, vermoedt Verstappen dat eventuele oneffenheden in de baan – gezien de wegen van het Notre Dame Island gedurende de rest van het jaar openbaar toegankelijk zijn – ervoor zullen zorgen dat het team relatief aan prestaties zal inboeten. “We moeten afwachten hoe we zullen presteren in Canada, ook een nieuw wegdek denk ik, dat kan ons ook wat verrassingen geven,” zei Verstappen. “Maar het zal waarschijnlijk ook niet ons sterkste weekend worden vanwege dat. Maar waarschijnlijk een beetje beter dan Monaco.”

Historische prestaties en huidige verwachtingen

Ondanks de beweringen van Verstappen verklaarde Christian Horner dat Red Bull historisch gezien goed heeft gepresteerd in Montreal en hoopte dat het begrip van het team vanuit Monaco zou helpen om die vorm voort te zetten. Hij was het eens met Verstappen, die de afgelopen twee Canadese Grands Prix heeft gewonnen, dat het nieuwe wegdek enkele verrassingen zou kunnen opleveren en wees op de toenemende uitdaging van de teams achter hen in het kampioenschap. “Het is een circuit waar we eerder goed hebben gepresteerd. Ze hebben het hele circuit opnieuw geasfalteerd. Dus laten we het zien,” zei Horner.

Lees ook:  Red Bull verrast volgens data voorafgaand aan Grand Prix van Azerbeidzjan

“Maar Ferrari, McLaren, ze zijn snel. Het was altijd al te verwachten dat er een convergentie zou zijn. Dit was een zwaar weekend, maar we leiden nog steeds beide kampioenschappen. We zullen de lessen van dit weekend meenemen en toepassen op het volgende.”

Problemen met de simulator

Red Bull-adviseur Helmut Marko legde uit dat het belangrijkste probleem achter de problemen van Red Bull op hobbelige circuits te wijten was aan een correlatieprobleem met de simulator, waarin virtuele setups die goede kerb-eigenschappen boden, niet vertaalden naar de echte wereld. De Oostenrijker vermoedde dat het team in staat zou zijn om zijn eerdere dominantie aan te boren wanneer de kalender in juni terugkeert naar Barcelona.

“Het basisprobleem zijn niet de circuits, maar het feit dat de correlatie tussen de simulator en de baan niet werkt. In de simulator rijden we zonder problemen over de kerbs,” zei hij.

“Hier, om de uitdrukking van Verstappen te gebruiken, stuitert de auto als een kangoeroe. Dat is het probleem, wat ook duidelijk werd in de setup in Miami en gedeeltelijk in Imola. Daar moeten we beginnen, maar we geloven dat wanneer we op echte circuits zoals Barcelona komen, we onze oude vorm terug zullen vinden.”

Gerelateerd nieuws

Verstappen pessimistisch over Red Bull-kansen in Singapore: ‘verwacht er weinig van’

De Grand Prix van Singapore 2024 staat voor de deur en lijkt...

McLaren’s ‘mini DRS’ onderzocht na FIA-verklaring over data-onderzoek

Oscar Piastri’s overwinning tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan betekende niet alleen...

Ricciardo erkent dat Singapore GP mogelijk zijn laatste race is

Daniel Ricciardo heeft toegegeven dat de Grand Prix van Singapore weleens zijn...

McLaren houdt FIA in spanning met aankomende MCL38-upgrades

McLaren-teambaas Andrea Stella heeft bevestigd dat er binnenkort grote upgrades voor de...

Marko duidelijk over huidige situatie: ‘Vertrek sleutelfiguren oorzaak van Red Bulls terugval’

Dit seizoen heeft Red Bull Racing te maken met serieuze technische problemen...

Voorspellingen voor GP Singapore: McLaren favoriet voor zege in nachtrace

Dit weekend is het weer zover: de Formule 1 komt naar de...

Wolff over Allison’s invloed bij Mercedes’ Adrian Newey-aanbod: ‘we geloven daarin’

Toto Wolff heeft onthuld dat hij samen met James Allison uitgebreid heeft...

Damon Hill: Oscar Piastri zet Lando Norris onder druk bij McLaren

Oscar Piastri heeft Lando Norris de laatste tijd echt het vuur aan...