Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Rivaliserend team probeert Adrian Newey ve verleiden met groot contractaanbod
F1 nieuws

Rivaliserend team probeert Adrian Newey ve verleiden met groot contractaanbod

66
Adrian Newey
Foto: F1 REVERSE

Aston Martin’s poging om Adrian Newey binnen te halen

Volgens berichten in de Britse media heeft Aston Martin een aanzienlijk contractaanbod gedaan aan Adrian Newey om hem over te halen naar het team in Silverstone te komen. Adrian Newey, wellicht de meest waardevolle figuur in de Formule 1 buiten de leidende coureurs, heeft een sleutelrol gespeeld in alle titels van Red Bull sinds hij in 2007 bij het team in Milton Keynes kwam. Met Newey die de ontwerpen van de auto’s heeft overzien waarmee Sebastian Vettel zijn titels won tussen 2010 en ’13, en de voortdurende dominantie genoten door Max Verstappen sinds zijn eerste titel in 2021, is de 65-jarige een uiterst kritisch onderdeel van het Red Bull-team.

Lawrence Stroll’s grote geldaanbod aan Adrian Newey

Lawrence Stroll heeft, in het licht van meer dan twee jaar serieuze financiële en kapitaalinvesteringen, zijn zinnen gezet op het beveiligen van Newey terwijl hij doorgaat met het opbouwen van zijn team. Een recent gerucht suggereert dat Stroll, tijdens het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië, de chief technical officer van Red Bull benaderde met een “groot geld” contractaanbod in een poging hem weg te lokken. Met het team dat over voldoende fondsen beschikt dankzij Stroll’s eigen financiën, en die van titelsponsor Aramco, zou het betalen van een hoge vergoeding voor Newey niet onbereikbaar zijn voor Stroll’s operatie.

De toekomst van Newey bij Red Bull

Ondanks de benadering betekent dit niet dat Newey’s hoofd zou kunnen worden omgedraaid door het vooruitzicht van een teamwissel. De Britse ingenieur is al twee decennia sterk loyaal aan Red Bull, geholpen door de vrijheid om passieprojecten zoals de Valkyrie en de aanstaande Red Bull RB17 hypercar na te streven. Als de chief technical officer van de Red Bull-groep is Newey’s enige focus niet alleen op Formule 1, een sleutelfactor die hem in staat stelt zijn talenten te diversifiëren naar andere interessante engineeringgebieden. Newey tekende vorig jaar ook een nieuw, driejarig contract met Red Bull dat hem tot eind 2026 bij het team houdt, terwijl PlanetF1.com begrijpt dat Newey geen plannen heeft om ergens anders heen te gaan en “zeer toegewijd” is aan Red Bull.

Lees ook:  Alonso prijst Adrian Newey voorafgaand aan mogelijke $200 miljoen Aston Martin-deal

Newey’s impact op de Formule 1 en toekomstige projecten

Adrian Newey’s invloed op de Formule 1 is ongeëvenaard, met een carrière die enkele van de meest succesvolle auto-ontwerpen in de geschiedenis van de sport omvat. Zijn werk heeft niet alleen geleid tot kampioenschappen, maar ook tot innovaties die de manier waarop teams over auto-ontwerp denken, hebben veranderd. Terwijl Newey zich voorbereidt om terug te keren naar de Red Bull pitmuur in Japan, na afwezig te zijn geweest bij de Grand Prix van Australië vanwege werk aan de RB17, blijft zijn toewijding aan Red Bull en zijn passie voor engineering duidelijk. Zijn vermogen om zijn talenten uit te breiden buiten de Formule 1, samen met zijn loyaliteit aan Red Bull, onderstreept zijn unieke positie in de sport en zijn voortdurende bijdrage aan het succes van het team.

Gerelateerd nieuws

Alonso: Singapore vereist alle kwaliteiten die wij missen in onze auto

Fernando Alonso heeft duidelijk gemaakt dat Singapore niet bepaald in het voordeel...

Ferrari noemt McLaren’s ‘mini DRS’ vleugel ‘meer dan grensgeval’

Ferrari-teambaas Fred Vasseur heeft de achtervleugel van McLaren’s MCL38, zoals gebruikt in...

Lewis Hamilton’s sombere conclusie over kwalificatiekansen: Mercedes ‘verloren’ in afstelling

Lewis Hamilton heeft zijn kansen op een goede kwalificatie tijdens de Grand...

Max Verstappen heeft ‘geen woorden’ voor FIA-straf na misdragingen

Max Verstappen reageerde kort maar krachtig: “Geen woorden.” Dit kwam nadat de...

McLaren en Ferrari domineren vrijdag in Singapore, Red Bull valt tegen

Op de eerste dag van de Singapore GP hebben McLaren en Ferrari...

Sainz’ actie in Baku veroorzaakt problemen voor Red Bull richting Singapore

Carlos Sainz’ late inhaalactie op Sergio Perez tijdens de Grand Prix van...

Verstappen pessimistisch over Red Bull-kansen in Singapore: ‘verwacht er weinig van’

De Grand Prix van Singapore 2024 staat voor de deur en lijkt...

McLaren’s ‘mini DRS’ onderzocht na FIA-verklaring over data-onderzoek

Oscar Piastri’s overwinning tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan betekende niet alleen...