Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Windsor zoekt naar woorden: ‘Lastig om recht te doen aan het werk van Verstappen’
F1 coureurs

Windsor zoekt naar woorden: ‘Lastig om recht te doen aan het werk van Verstappen’

135
max verstappen
Foto: Motorsports 4 Life

Verstappen’s overwinning in Saoedi-Arabië

De Grand Prix van Saoedi-Arabië heeft misschien niet de meest spannende race ooit opgeleverd, maar voor analist Peter Windsor was er meer dan genoeg om over na te praten. Windsor, een ervaren figuur in de Formule 1-wereld, had vooral lof voor Max Verstappen, die de race won, en de prestaties van de Ferrari-coureurs. Verstappen’s overwinning, met een voorsprong van acht seconden op zijn teamgenoot Sergio Pérez, die bovendien nog vijf seconden straftijd kreeg, leek op het eerste gezicht een typische zege voor Red Bull Racing. Echter, Windsor benadrukt dat, ondanks een ‘unsafe release’ straf voor Pérez, de prestaties binnen het team opmerkelijk waren. Pérez, die het hele weekend al snel was, kon Charles Leclerc van Ferrari gemakkelijk achter zich houden, wat zijn status als een sterke nummer twee binnen het team bevestigt.

De strijd om de snelste ronde

Een interessant moment dat Windsor aanstipt, is de strijd om de snelste ronde tussen Verstappen en Leclerc. Hoewel Verstappen de race domineerde, slaagde Leclerc erin de snelste ronde neer te zetten in de laatste ronde van de race, wat ongetwijfeld een kleine irritatie voor Verstappen was. Dit was het eerste punt dat Verstappen dit seizoen misliep, ondanks zijn poging om in de laatste ronde nog de snelste tijd te rijden. Windsor merkt op dat Ferrari zich duidelijk als het tweede team heeft gepositioneerd, voorbijgaand aan Mercedes, McLaren en Aston Martin, met Leclerc die opmerkelijk goed presteerde en weinig fouten maakte.

Lichtpuntjes in een matige race

In wat Windsor beschrijft als een niet al te enerverende race, zoekt hij naar hoogtepunten. Hij noemt de strategie van Lando Norris en Lewis Hamilton tijdens de vroege Safety Car-fase, die de verschillen tussen de auto’s duidelijker maakte. Norris, die de race leidde bij de herstart, kon de Red Bulls niet achter zich houden, maar zijn prestaties waren desondanks indrukwekkend. Windsor geeft ook aandacht aan de debutant van het weekend, Bearman, die een sterke en agressieve start had en uiteindelijk als zevende eindigde, wat een uitstekende prestatie is voor een nieuwkomer.

Red Bull: een klasse apart

Windsor concludeert dat Red Bull in een eigen klasse rijdt, met een sublieme prestatie in elke dimensie van de race. Hoewel hij aanvankelijk zei Red Bull buiten beschouwing te laten, kan hij niet anders dan hun dominantie erkennen. Het is volgens hem lastig om volledig recht te doen aan het werk van Verstappen en het team, die vanaf de eerste vrije training al plannen maken voor de race. Dit toont de diepgaande kennis en voorbereiding van het team, iets wat Windsor prachtig vindt om te zien.

In deze analyse van de Grand Prix van Saoedi-Arabië belicht Windsor de prestaties van Verstappen en de Ferrari-coureurs, zoekt hij naar lichtpuntjes in een anders matige race, en erkent hij de dominantie van Red Bull. Zijn bewondering voor de strategie en uitvoering van Verstappen en zijn team onderstreept de complexiteit en de schoonheid van Formule 1-racen.

Gerelateerd nieuws

Alle Formule 1 Grand Prix-overwinningen en records door Max Verstappen

De wereld van de Formule 1 heeft veel legendarische coureurs gekend, maar...

Top 10 beste Formule 1 coureurs aller tijden

De wereld van Formule 1 is doorspekt met heroïsche prestaties, technologische wonderen...

‘Weinig goeds meer’ – Het oordeel over Lewis Hamilton die zijn beste tijd heeft gehad

Lewis Hamilton en zijn carrièredilemma’s Lewis Hamilton, ooit de glorieuze ster van...

Honda hoopt dat de relatie met Verstappen niet definitief eindigt

De aanhoudende samenwerking en successen Honda heeft Max Verstappen aangedreven naar al...

Honda: Relatie met Alonso in een ander stadium dan tijdens het ‘GP2-motor’ moment

Fernando Alonso en Honda zullen zich vanaf 2026 opnieuw verenigen in de...

Het onzekere toekomstscenario van Carlos Sainz bij de door Verstappens gedomineerde Red Bull

De Formule 1-wereld is getuige van een mogelijk onrechtvaardig scenario voor Carlos...

Verstappen twijfelt of F1 de juiste koers vaart met actieve aerodynamica onder de regels van 2026

De Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen uit zijn zorgen over de toekomstige richting...

Yuki Tsunoda: Een mentale sprong voorwaarts in 2024

Tsunoda’s indrukwekkende prestaties De Japanse coureur Yuki Tsunoda heeft recentelijk indruk gemaakt...