Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Wat Toto Wolff tegen Carlos Sainz zei tijdens de Mercedes F1 2025-gesprekken
F1 coureurs

Wat Toto Wolff tegen Carlos Sainz zei tijdens de Mercedes F1 2025-gesprekken

38
Carlos Sainz
Foto: Formula News Today

Hoewel Mercedes nog geen beslissing heeft genomen over het plaatsen van Kimi Antonelli in de auto voor het volgende seizoen, heeft Toto Wolff aan Carlos Sainz laten weten dat de Italiaan de “toekomst” van Mercedes is. Sainz, die volgend jaar zonder zitje zit na het verliezen van zijn Ferrari-racezitje aan Lewis Hamilton, werd aanvankelijk in verband gebracht met Audi, Mercedes en Red Bull.

Kans op een zitje bij Mercedes

Ondanks berichten dat hij Audi afwees in de hoop een zitje bij Red Bull of Mercedes te bemachtigen, is zijn enige overgebleven topteamoptie Mercedes, nadat Red Bull aankondigde dat Sergio Perez een nieuwe tweejarige verlenging heeft getekend. Zijn kansen bij Mercedes lijken echter niet geweldig. Er wordt namelijk gespeculeerd dat Mercedes neigt naar het promoten van hun junior coureur Antonelli van Formule 2 naar Formule 1.

Wolff heeft dit bevestigd door te zeggen: “We willen ons concentreren op Andrea Kimi Antonelli. Hij is onze toekomst. We willen werken voor de jonge coureurs. Dat hebben we ook tegen Carlos gezegd.”

Toch staan nog alle opties open, aangezien de Oostenrijker toevoegde: “We hebben nog geen beslissing genomen. Er zijn anderen die ook interessant voor ons kunnen zijn.” Wat betreft Sainz, ontkrachtte hij in Canada geruchten dat hij al getekend zou hebben bij een team, hoewel in de oorspronkelijke roddel van The Objective geen namen werden genoemd. De Spaanse krant beweerde dat een deal was gesloten en het document was geverifieerd door een advocatenkantoor in de thuisstad van de coureur, Madrid.

Sainz ontkracht geruchten

Sainz lachte om deze berichten en zei: “Het enige wat ik kan zeggen is dat er niets vastligt. Ik heb rapporten in de media gezien waarin staat dat ik getekend heb. Als je naar die dingen kijkt, moet ik lachen, want ik herinner me dat ik drie maanden geleden rapporten zag waarin stond dat ik getekend had voor Mercedes, rapporten dat ik getekend had voor Red Bull. Nu gaan die plekken duidelijk niet door.

Het is dus grappig dat mensen nu zeggen dat ik voor Williams heb getekend. Het maakt me aan het lachen, omdat ik weet dat dit soms ongestraft blijft voor sommige mediaberichten. Afgezien daarvan, wanneer ik iets te zeggen of aan te kondigen heb, zullen jullie de eersten zijn die het weten en zal ik er openlijk over praten. Wat betreft mijn toekomst, ik zal alles in perspectief plaatsen en alles serieus overwegen binnen het contract dat ik onderteken.”

Geruchten over nieuwe team Carlos Sainz

Een veelgenoemde optie is Mercedes, waar hij de vertrekkende Hamilton zou kunnen opvolgen. Hoewel Mercedes de voorkeur lijkt te geven aan de jonge Italiaanse coureur Andrea Kimi Antonelli, zou Sainz een ervaren en succesvolle vervanger voor Hamilton kunnen zijn.Een andere mogelijkheid is Red Bull, waar Sainz herenigd zou kunnen worden met zijn voormalige teamgenoot Max Verstappen.

Als Red Bull afscheid neemt van Sergio Perez, zou Sainz de rol van tweede coureur naast Verstappen kunnen vervullen. Daarnaast wordt Sainz veelvuldig in verband gebracht met het nieuwe Audi-team, dat in 2026 zijn intrede zal maken als het huidige Sauber-team. Sainz’ vader Carlos Sainz Sr. heeft nauwe banden met Audi, wat deze overstap logisch zou maken.Voormalig F1-teambaas Eddie Jordan voorspelt zelfs dat Sainz zich zal voegen bij zijn landgenoot Fernando Alonso bij Aston Martin. Alonso’s contract loopt af na 2024, waardoor er een plekje vrij zou kunnen komen voor Sainz.

Hoewel Aston Martin een stap terug leek te maken in 2023, heeft het team grote ambities en zou Sainz daar een waardevolle aanwinst kunnen zijn. Sainz’ manager Carlos Onoro bevestigt dat er met meerdere teams wordt gesproken, maar wil voorlopig geen details prijsgeven. Het lijkt erop dat Sainz meerdere opties heeft voor 2025, waarbij Mercedes, Red Bull, Audi en Aston Martin de meest genoemde kandidaten zijn.

Gerelateerd nieuws

Verstappen domineert Perez in kwalificatie en races van seizoen 2024

Verstappen en Albon ongeslagen Na negen Grands Prix in 2024 zijn Max...

Sainz maakt plaats voor Hamilton: ‘Ik voel een beetje medelijden met hem’

Terwijl zijn teamgenoot George Russell de trofee ontving voor de derde plaats...

Ricciardo onthult welke verandering hem een beter resultaat opleverde

Na een periode van worsteling bij Visa Cash App RB, heeft Daniel...

Waar woont Carlos Sainz?

Carlos Sainz Jr. werd geboren in Madrid, Spanje op 1 september 1994....

Verstappen grote winnaar dit weekend in strijd om F1 kampioenschap

Max Verstappen heeft zijn leidende positie in het Formule 1-kampioenschap van 2024...

Perez krijgt gridstraf voor Spaanse GP na crash in Canada

Tijdens de Grand Prix van Canada, op Circuit Gilles Villeneuve, verloor Sergio...

Daniel Ricciardo reageert fel op Jacques Villeneuve na kritiek tijdens de Canadese GP

Daniel Ricciardo kon zich niet inhouden na de felle kritiek van Jacques...

Yuki Tsunoda’s waarschuwing aan Sergio Perez met hints naar Red Bull contractclausules

Yuki Tsunoda rijdt sinds 2021 voor het tweede team van Red Bull....