Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Toto Wolff reageert op terugkeer ‘idioot’ Michael Masi
F1 nieuws

Toto Wolff reageert op terugkeer ‘idioot’ Michael Masi

97
Michael Masi
Foto: F1Racing

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft zich uitgesproken tegen de opmerkelijke terugkeer van voormalig Formule 1-racedirecteur Michael Masi, die hij recentelijk als een “idioot” bestempelde. Wolff’s sterke gevoelens voor Masi zijn het gevolg van diens ‘menselijke fout’ in de seizoensfinale van 2021, waarbij zijn falen om het regelboek te volgen ertoe leidde dat Lewis Hamilton een ongekende achtste coureurstitel misliep. Masi liet slechts enkele auto’s zich ontlappen na aanvankelijk te hebben verklaard dat niemand zich zou ontlappen, gevolgd door het een ronde te vroeg beëindigen van een late Safety Car, wat resulteerde in een onderzoek van de FIA naar zijn handelen tijdens de race. Het werd geacht dat de Australiër een ‘menselijke fout’ maakte, wat uiteindelijk leidde tot zijn vertrek bij de FIA.

Masi’s mogelijke terugkeer

Ondanks zijn vertrek, wordt Masi nu in verband gebracht met een sensationele terugkeer naar de F1, nadat FIA-president Mohammed Ben Sulayem toegaf dat als de voormalige racedirecteur de “juiste persoon” voor een rol is, hij teruggebracht zal worden. Ben Sulayem vertelde aan de Press Association: “Ik bied altijd mijn excuses aan, maar ik kan geen excuses aanbieden voor iets dat voor mijn tijd is gebeurd. Oké, ik zal de excuses aanbieden, maar ik zal Michael Masi weer binnenhalen. Denk je dat dat juist is? Die arme man is een persoon die is aangevallen en misbruikt. Michael Masi heeft een hel doorstaan. En als ik zie dat er een kans is dat de FIA hem nodig heeft, en Michael Masi is de juiste persoon, dan zal ik hem terugbrengen.”

De impact op Wolff, Mercedes en Hamilton

Masi’s terugkeer zou zeker woede veroorzaken bij Wolff, Mercedes en vermoedelijk ook bij Hamilton, die overwoog om te stoppen met F1 na het verliezen van de titel van 2021 aan Max Verstappen onder dergelijke buitengewone omstandigheden. Het zou zeker een controversiële zet zijn van Ben Sulayem, die waarschijnlijk verdere druk op zijn presidentschap zou leggen, met Wolff die toegeeft dat hij en het hele team “nooit over” zullen komen wat Masi deed.

Wolff’s blijvende littekens

Wolff onthulde onlangs dat wat er gebeurde tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021 is uitgegroeid tot “littekens” waarmee het team moet leven. Hij wees er ook op dat hij niet nadenkt over de redenen waarom er die nacht op het Yas Marina Circuit fouten werden gemaakt, aangezien Masi “gewoon een idioot is die de verkeerde beslissing nam”. Wolff vertelde aan Motorsport.com: “[Er waren] brute littekens. Ongelooflijke littekens en we zullen er nooit overheen komen, op een bepaalde manier. Ze zijn littekens geworden, en er zijn momenten waarop je denkt, ‘hoe kon dat gebeuren?’ We weten hoe het gebeurde. Maar ik wil geen minuut verspillen [aan het denken over] de redenen, want dat zou de man [Masi] te veel eer geven. Hij is gewoon een idioot die de verkeerde beslissing nam.”

Gerelateerd nieuws

Max Verstappen laat motorstand hint vallen na verrassende oefensessie in Bahrein

Verstappen en de strijd om de titel Max Verstappen, de coureur van...

Las Vegas GP draagt bij aan de winst van F1 in 2023 tot $392 miljoen

De impact van de Las Vegas Grand Prix De Formule 1-seizoenen van...

Vijf sleutelfactoren die Aston Martin een te duchten kracht kunnen maken

Aston Martin heeft de afgelopen seizoenen meerdere uitstekende beslissingen genomen, van fabriek...

Wat staat Red Bull F1 te wachten na de vrijspraak van Horner?

De uitdagingen voor Christian Horner en Red Bull F1 De afgelopen weken...

George Russell uit zorgen over ‘stuiteren’ bij de Mercedes W15

Een nieuwe start met de W15 Aan de vooravond van het nieuwe...

Alpine sluit F1-test voor Mick Schumacher uit

Mick Schumacher heeft zich aangesloten bij Alpine om dit jaar in hun...

Mercedes onthult drie ‘eerste conclusies’ na eerste W15-ronden in Bahrein

Een nieuwe start met de W15 Terwijl Mercedes afwacht hoe ze zich...

Leven na Guenther Steiner: Ayao Komatsu en zijn plannen voor een revolutie bij Haas

Een nieuw hoofdstuk voor Haas Het jaar 2024 markeert het begin van...