Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Toto Wolff reageert op terugkeer ‘idioot’ Michael Masi
F1 nieuws

Toto Wolff reageert op terugkeer ‘idioot’ Michael Masi

124
Michael Masi
Foto: F1Racing

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft zich uitgesproken tegen de opmerkelijke terugkeer van voormalig Formule 1-racedirecteur Michael Masi, die hij recentelijk als een “idioot” bestempelde. Wolff’s sterke gevoelens voor Masi zijn het gevolg van diens ‘menselijke fout’ in de seizoensfinale van 2021, waarbij zijn falen om het regelboek te volgen ertoe leidde dat Lewis Hamilton een ongekende achtste coureurstitel misliep. Masi liet slechts enkele auto’s zich ontlappen na aanvankelijk te hebben verklaard dat niemand zich zou ontlappen, gevolgd door het een ronde te vroeg beëindigen van een late Safety Car, wat resulteerde in een onderzoek van de FIA naar zijn handelen tijdens de race. Het werd geacht dat de Australiër een ‘menselijke fout’ maakte, wat uiteindelijk leidde tot zijn vertrek bij de FIA.

Masi’s mogelijke terugkeer

Ondanks zijn vertrek, wordt Masi nu in verband gebracht met een sensationele terugkeer naar de F1, nadat FIA-president Mohammed Ben Sulayem toegaf dat als de voormalige racedirecteur de “juiste persoon” voor een rol is, hij teruggebracht zal worden. Ben Sulayem vertelde aan de Press Association: “Ik bied altijd mijn excuses aan, maar ik kan geen excuses aanbieden voor iets dat voor mijn tijd is gebeurd. Oké, ik zal de excuses aanbieden, maar ik zal Michael Masi weer binnenhalen. Denk je dat dat juist is? Die arme man is een persoon die is aangevallen en misbruikt. Michael Masi heeft een hel doorstaan. En als ik zie dat er een kans is dat de FIA hem nodig heeft, en Michael Masi is de juiste persoon, dan zal ik hem terugbrengen.”

De impact op Wolff, Mercedes en Hamilton

Masi’s terugkeer zou zeker woede veroorzaken bij Wolff, Mercedes en vermoedelijk ook bij Hamilton, die overwoog om te stoppen met F1 na het verliezen van de titel van 2021 aan Max Verstappen onder dergelijke buitengewone omstandigheden. Het zou zeker een controversiële zet zijn van Ben Sulayem, die waarschijnlijk verdere druk op zijn presidentschap zou leggen, met Wolff die toegeeft dat hij en het hele team “nooit over” zullen komen wat Masi deed.

Wolff’s blijvende littekens

Wolff onthulde onlangs dat wat er gebeurde tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021 is uitgegroeid tot “littekens” waarmee het team moet leven. Hij wees er ook op dat hij niet nadenkt over de redenen waarom er die nacht op het Yas Marina Circuit fouten werden gemaakt, aangezien Masi “gewoon een idioot is die de verkeerde beslissing nam”. Wolff vertelde aan Motorsport.com: “[Er waren] brute littekens. Ongelooflijke littekens en we zullen er nooit overheen komen, op een bepaalde manier. Ze zijn littekens geworden, en er zijn momenten waarop je denkt, ‘hoe kon dat gebeuren?’ We weten hoe het gebeurde. Maar ik wil geen minuut verspillen [aan het denken over] de redenen, want dat zou de man [Masi] te veel eer geven. Hij is gewoon een idioot die de verkeerde beslissing nam.”

Gerelateerd nieuws

Max Verstappen mogelijk ‘gevangen’ bij Red Bull door nieuwe Marko-deal

Max Verstappen bevindt zich in een complexe situatie bij Red Bull Racing....

Ferrari’s verwachtingen voor 2024 worden bijgesteld na teleurstellende prestaties

De verwachtingen van Ferrari voor de rest van het Formule 1-seizoen 2024...

McLaren domineert Hongaarse Grand Prix 2024 met controversiële teamorders

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije 2024 leverde een spannende race...

Verstappen’s agressieve rijstijl zorgt voor woede bij Hamilton en andere coureurs

Max Verstappen’s rijstijl tijdens de Hongaarse Grand Prix heeft geleid tot frustratie...

McLaren’s onprofessionalisme verpest bijna Oscar Piastri’s overwinning

Tijdens de Hongaarse Grand Prix beleefde het McLaren-team een memorabele maar ook...

Verstappen geeft duidelijk signaal af in Hongarije: “niet goed genoeg”

Max Verstappen heeft een duidelijke waarschuwing gegeven aan zijn team Red Bull...

Russell naar Audi? Mogelijkheden na aflopende contract

De Formule 1-wereld staat op zijn kop met recente ontwikkelingen rondom George...

Perez riskeert gevolgen na herhaalde tegenvallende resultaten in Hongarije

Max Verstappen toont zich teleurgesteld in de prestaties van Red Bull tijdens...