Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 teams Red Bull kondigt drie spraakmakende aanwinsten aan nu het F1-seizoen 2024 nadert
F1 teams

Red Bull kondigt drie spraakmakende aanwinsten aan nu het F1-seizoen 2024 nadert

83
sergio perez red bull
Foto: F1Unchained

Revolutionaire veranderingen bij Red Bull’s zusterteam

Red Bull Racing heeft een aantal belangrijke technische aanwinsten binnengehaald voor hun zusterteam, waaronder de terugkeer van een ervaren veteraan op de grid. Dit team, voorheen bekend als AlphaTauri, ondergaat een ware revolutie in zowel branding als managementpersoneel. Met het pensioen van Franz Tost als teambaas, heeft Peter Bayer de rol van CEO op zich genomen. Laurent Mekies, die Ferrari verliet, is teruggekeerd naar Faenza als teambaas.

Belangrijke nieuwe rollen binnen het team

De tweede Red Bull-ploeg heeft de komst van Alan Permane als racedirecteur bevestigd. Deze Britse ingenieur verliet Alpine vorige zomer tegelijk met de ontslagen Otmar Szafnauer. Tim Goss, voorheen werkzaam bij McLaren en recentelijk vertrokken bij de FIA, keert terug naar de actieve racewereld door zich aan te sluiten als Chief Technical Officer bij Red Bulls tweede team. Zijn plaatsvervanger wordt Guillaume Cattelani. Permane, die rapporteert aan Mekies, zal verantwoordelijk zijn voor alle technische operaties. Hij heeft 34 jaar ervaring bij het team in Enstone, dat bekend stond als Benetton, Renault, Lotus en Alpine, en was meer dan 10 jaar sportdirecteur op het moment van zijn vertrek vorige zomer.

Nieuwe uitdagingen en kansen

Permane uitte zijn enthousiasme over zijn terugkeer naar de racewereld met het Visa Cash App RB-team. Hij benadrukte de professionaliteit, gedrevenheid en competitieve geest binnen het team en kijkt uit naar de toekomstige prestaties. Goss, die onlangs technisch directeur was bij de FIA, zal in oktober terugkeren naar de grid na een periode van tuinverlof. Hij heeft 28 jaar bij McLaren doorgebracht, waar hij opklom van assistent-race-ingenieur tot technisch directeur in Woking in 2013. Hij speelde een persoonlijke rol in vele wereldtitels van McLaren, waaronder die van Ayrton Senna, Mika Hakkinen en Lewis Hamilton. Goss is verheugd om zich bij Visa Cash App RB aan te sluiten aan het begin van een nieuw tijdperk van competitie.

Een sterke stap voorwaarts voor Visa Cash App RB

Cattelani, afkomstig van Red Bull Technology en met ervaring bij Lotus en McLaren, zal zich richten op aerodynamica, voertuigprestaties en technologie. Hij ziet het als een fantastische kans om het Visa Cash App RB-team naar een hoger niveau van competitiviteit te tillen. Bayer, die sprak na de bevestiging van de nieuwe aanwinsten, beschouwde deze benoemingen als een sterke stap voorwaarts voor het team. De aanstellingen van Guillaume en Alan zullen de capaciteit in het ontwerp en de ontwikkeling van hun auto’s en de prestaties op de baan versterken. Met de komst van Tim in oktober, zullen de belangrijkste elementen van een structuur op hun plaats zijn om de volgende fase van hun reis te beginnen en het langetermijnsucces van het team te verzekeren.

Gerelateerd nieuws

Waarom Vooruitgang en Niet Vroege Vorm Bepalend Is voor de Alpine F1 Teamleider

De uitdagingen van Alpine aan het begin van het seizoen Alpine F1...

Waarom de controverse rond de alliantie tussen Red Bull en RB in de F1 niet zal verdwijnen

De Formule 1-wereld is geen onbekende voor controverses en debatten, en de...

Mercedes W15 optimisme groeit terwijl Lewis Hamilton lovende woorden spreekt

Hamiltons laatste seizoen bij Mercedes Lewis Hamilton staat aan de vooravond van...

Red Bull-goeroe Adrian Newey ziet een ‘interessante’ innovatie op Mercedes W15

Lewis Hamilton spreekt over de ‘droom’ om Mercedes weer aan de top...

Wat voedt de zorgen van McLaren over de alliantie tussen Red Bull en RB in de Formule 1?

De kern van de zorgen McLaren CEO Zak Brown is uitgesproken over...

Red Bull twijfelt of Mercedes-stijl F1-sidepods werken

Red Bulls agressieve autoherziening Het team uit Milton Keynes heeft dit jaar...

Haas onthult de echte VF-24 in Bahrein

Haas betreedt het nieuwe seizoen met de VF-24 Voor het eerst in...

‘Zeer intense’ en ‘spannende’ analyse van het Mercedes W15 ontwerp door voormalig F1-coureur

Unieke aanpak van Mercedes met de W15 Mercedes heeft volgens Romain Grosjean...