Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 teams Red Bull kondigt drie spraakmakende aanwinsten aan nu het F1-seizoen 2024 nadert
F1 teams

Red Bull kondigt drie spraakmakende aanwinsten aan nu het F1-seizoen 2024 nadert

104
sergio perez red bull
Foto: F1Unchained

Revolutionaire veranderingen bij Red Bull’s zusterteam

Red Bull Racing heeft een aantal belangrijke technische aanwinsten binnengehaald voor hun zusterteam, waaronder de terugkeer van een ervaren veteraan op de grid. Dit team, voorheen bekend als AlphaTauri, ondergaat een ware revolutie in zowel branding als managementpersoneel. Met het pensioen van Franz Tost als teambaas, heeft Peter Bayer de rol van CEO op zich genomen. Laurent Mekies, die Ferrari verliet, is teruggekeerd naar Faenza als teambaas.

Belangrijke nieuwe rollen binnen het team

De tweede Red Bull-ploeg heeft de komst van Alan Permane als racedirecteur bevestigd. Deze Britse ingenieur verliet Alpine vorige zomer tegelijk met de ontslagen Otmar Szafnauer. Tim Goss, voorheen werkzaam bij McLaren en recentelijk vertrokken bij de FIA, keert terug naar de actieve racewereld door zich aan te sluiten als Chief Technical Officer bij Red Bulls tweede team. Zijn plaatsvervanger wordt Guillaume Cattelani. Permane, die rapporteert aan Mekies, zal verantwoordelijk zijn voor alle technische operaties. Hij heeft 34 jaar ervaring bij het team in Enstone, dat bekend stond als Benetton, Renault, Lotus en Alpine, en was meer dan 10 jaar sportdirecteur op het moment van zijn vertrek vorige zomer.

Nieuwe uitdagingen en kansen

Permane uitte zijn enthousiasme over zijn terugkeer naar de racewereld met het Visa Cash App RB-team. Hij benadrukte de professionaliteit, gedrevenheid en competitieve geest binnen het team en kijkt uit naar de toekomstige prestaties. Goss, die onlangs technisch directeur was bij de FIA, zal in oktober terugkeren naar de grid na een periode van tuinverlof. Hij heeft 28 jaar bij McLaren doorgebracht, waar hij opklom van assistent-race-ingenieur tot technisch directeur in Woking in 2013. Hij speelde een persoonlijke rol in vele wereldtitels van McLaren, waaronder die van Ayrton Senna, Mika Hakkinen en Lewis Hamilton. Goss is verheugd om zich bij Visa Cash App RB aan te sluiten aan het begin van een nieuw tijdperk van competitie.

Een sterke stap voorwaarts voor Visa Cash App RB

Cattelani, afkomstig van Red Bull Technology en met ervaring bij Lotus en McLaren, zal zich richten op aerodynamica, voertuigprestaties en technologie. Hij ziet het als een fantastische kans om het Visa Cash App RB-team naar een hoger niveau van competitiviteit te tillen. Bayer, die sprak na de bevestiging van de nieuwe aanwinsten, beschouwde deze benoemingen als een sterke stap voorwaarts voor het team. De aanstellingen van Guillaume en Alan zullen de capaciteit in het ontwerp en de ontwikkeling van hun auto’s en de prestaties op de baan versterken. Met de komst van Tim in oktober, zullen de belangrijkste elementen van een structuur op hun plaats zijn om de volgende fase van hun reis te beginnen en het langetermijnsucces van het team te verzekeren.

Gerelateerd nieuws

In welk jaar gaat audi zijn entree maken in de formule 1?

Audi gaat zijn entree maken in de Formule 1 in het jaar...

Verontrustende boodschap in Alpines F1-herstelplan

De recente aankondiging van Alpine om aan het einde van het seizoen...

Wat de nieuwe voorvleugel van Mercedes ons vertelt over hun F1-herstelplan

Mercedes heeft tijdens de Grand Prix van Monaco de eerste fase van...

Mercedes F1: Andrea Kimi Antonelli bevestigd voor 2025 na indrukwekkende test

Andrea Kimi Antonelli’s zitje bij Mercedes voor 2025 is bevestigd na een...

Toto Wolff onthult ‘gespannen’ situatie met Hamilton

Frustrerende seizoenstart voor Hamilton Mercedes-baas Toto Wolff heeft het voornaamste reden onthuld...

Alonso: De laatste twee F1-races een “grote wake-up call” voor Aston Martin

Aston Martin bracht een upgradepakket naar Imola, maar veel van zijn directe...

Hoe de topteams alles inzetten op hun achtervleugels in Monaco

De beperkingen van het kostenplafond hebben teams soms doen twijfelen of de...

Haas gediskwalificeerd van kwalificatie in Monaco vanwege overtreding achtervleugelregels

Overtreding DRS-afstand ontdekt Na de kwalificatie ontdekte het keuringspersoneel van de FIA...