Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1-teams Mike Elliott verlaat Mercedes na belangrijke periode
F1-teams

Mike Elliott verlaat Mercedes na belangrijke periode

30
Mike Elliott Mercedes
Foto: Inside the Race

Mike Elliott, de Chief Technical Officer van Mercedes, gaat het team verlaten, zo heeft het in Brackley gevestigde team bevestigd. Elliott, die sinds 2012 bij Mercedes was, heeft eerder dit jaar al een functiewissel ondergaan met James Allison, waarbij hij overstapte van de positie van technisch directeur naar die van Chief Technical Officer. Ondanks deze veranderingen heeft Elliott besloten het team geheel te verlaten, te midden van een uitdagend seizoen in 2023 waarin het team tot nu toe slechts zeven podiumplaatsen heeft behaald en nog geen enkele race heeft gewonnen.

Elliott over zijn tijd bij Mercedes

“Ik heb de ontwikkeling van dit team van dichtbij meegemaakt, van een groep mensen die samenkwamen om races te winnen, naar het winnen van een eerste kampioenschap, tot het behalen van acht opeenvolgende constructeurskampioenschappen”, aldus Elliott. “Ik ben trots dat ik mijn bijdrage heb kunnen leveren aan die reis. De laatste twee seizoenen hebben ons niet de overwinningen gebracht die we nastreven, maar hebben ons wel op andere manieren op de proef gesteld en ons gedwongen onze fundamentele aannames over het leveren van prestaties in vraag te stellen.”

Toekomstplannen en dankwoord

Na 23 jaar in de sport, is Elliott van plan een pauze te nemen om bij te komen en zich te oriënteren op zijn volgende uitdaging. “Ik wil mijn teamgenoten bedanken voor twaalf fantastische seizoenen samen en wens hen alle succes voor de komende jaren.”

Toto Wolff over het vertrek van Elliott

Mercedes teambaas Toto Wolff uitte gemengde gevoelens over het vertrek van Elliott: “Mike is een van de pijlers van de successen van het team in het afgelopen decennium geweest en het is met gemengde gevoelens dat we afscheid van hem nemen. Hij is een intelligent technisch brein en een geweldige teamspeler.”

Elliotts loopbaan en toekomst bij Mercedes

Elliott kwam bij Mercedes vanuit Renault als hoofd van de aerodynamica en volgde in 2017 Geoff Willis op als technisch directeur. Twee jaar geleden nam hij de rol van technisch directeur op zich nadat Allison was opgeschoven naar de toen nieuw gecreëerde positie van Chief Technical Officer. Echter, eerder dit jaar wisselden de twee van functie.

Stand van zaken in het kampioenschap

Mercedes staat momenteel tweede in het Constructeurskampioenschap, 360 punten achter op rivalen Red Bull, met de Braziliaanse Grand Prix in het vooruitzicht. Lewis Hamilton, zevenvoudig wereldkampioen, is de best geplaatste Mercedes-coureur in het Rijderskampioenschap op de derde plaats, 20 punten achter op de tweede plaats Sergio Perez van Red Bull, terwijl George Russell achtste staat.

Gerelateerd nieuws

AlphaTauri kondigt nieuwe F1-naam aan voor 2024 met Amerikaanse sponsors

Een nieuwe identiteit voor AlphaTauri in de Formule 1 Het Formule 1-team...

Aston Martin F1 team verwelkomt nieuwe minderheidsaandeelhouder

Op de vooravond van de allereerste Grand Prix in Las Vegas, heeft...

McLaren: Veranderingen aan 2024 F1-auto moeten verder gaan dan alleen aerodynamica

McLaren als voornaamste uitdager van Red Bull De prestaties van het team...

Toto Wolff: Dominantie hoort bij Formule 1, en nu is dat Red Bull

Red Bull Racing: de onbetwiste leider in de Formule 1 Het Formule...

Mercedes team vermijdt casino’s tijdens Grand Prix in Las Vegas

De uitdagingen van de Las Vegas Grand Prix Dit weekend staat de...

Paul Monaghan: Red Bull Racing moet blijven innoveren voor 2024

Dominantie biedt geen garanties Paul Monaghan, de hoofdingenieur van Red Bull Racing,...

Formule 1 teambazen bezorgd over te volle racekalender

De grens van 24 races In de dynamische wereld van de Formule...

Hoe F1 teams zich voorbereiden op het seizoen 2024

Belangrijke veranderingen in regels en technologieën door de jaren heen De Formule...