Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Lewis Hamilton’s bijna-afscheid van de Formule 1
F1 coureurs

Lewis Hamilton’s bijna-afscheid van de Formule 1

30
Mercedes updates
Foto: Champagne Podium

Het Formule 1-seizoen van 2023 was voor Lewis Hamilton en zijn team Mercedes een ware achtbaan van emoties en uitdagingen. Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi werd duidelijk hoe dicht Hamilton bij het punt stond om de race – en mogelijk zijn carrière – te beëindigen. Mercedes’ hoofd van racestrategie, Rosie Wait, onthulde dat Hamilton te kampen had met een “echt betrouwbaarheidsprobleem” tijdens deze race, wat hem bijna tot opgave dwong.

Hamilton’s prestaties in de seizoensfinale waren verre van indrukwekkend. Hij werd al in Q2 uitgeschakeld, wat sinds 2014 niet meer was voorgekomen. Dit markeerde een dieptepunt voor de 38-jarige coureur, die bekend staat om zijn uitzonderlijke prestaties in kwalificatierondes. Ondanks deze tegenslag bleek een van Hamilton’s grootste krachten dit jaar het vechten door het veld heen te zijn.

Hamiltons strijd in Abu Dhabi

De race in Abu Dhabi was een duidelijke weergave van de uitdagingen waar Hamilton het hele jaar door mee te maken had. Zijn race-tempo, normaal gesproken een van zijn sterkste punten, was tijdens deze race nergens te bekennen. Hamilton, gestart vanaf de 11e positie, wist slechts op te klimmen naar de negende plaats. Na de race leek hij zichtbaar teleurgesteld en opgelucht dat het seizoen voorbij was. Echter, het seizoen had veel eerder kunnen eindigen als hij niet zo goed een remprobleem had weten te beheersen.

Wait legde uit dat Hamilton’s tempo beter had kunnen zijn als hij niet het hele Grand Prix bezig was geweest met het beheren van een remprobleem. Mercedes onderzoekt dit probleem nu om te zorgen dat het volgend seizoen niet opnieuw voorkomt. Hun primaire doel was om ervoor te zorgen dat Hamilton de finishvlag zou halen.

Analyse van Hamiltons prestaties

De analyse van Hamiltons prestaties tijdens de verschillende stints van de race onthult een complex beeld. In de tweede stint, op verse banden, leek Hamilton sterker terwijl hij Fernando Alonso, die op oudere banden reed, achtervolgde. In de derde stint waren de rollen omgedraaid, met Alonso op nieuwere banden en in schone lucht, terwijl Hamilton oudere banden had en in de vuile lucht van Alonso reed. Dit maakte Hamiltons prestaties minder indrukwekkend, ondanks vergelijkbare rondetijden.

Toekomstplannen en verbeteringen

Het beheer van de remproblemen tijdens de race was een belangrijk aandachtspunt voor Mercedes. Dit probleem had een wisselende impact op Hamiltons prestaties gedurende de race en is iets waar het team aan werkt om te verbeteren voor de auto van volgend jaar. Met deze inzichten en verbeteringen hoopt Mercedes een sterker seizoen in 2024 te hebben, waarbij ze zich richten op het overwinnen van de uitdagingen die ze dit jaar hebben ondervonden.

Gerelateerd nieuws

Fernando Alonso overweegt Mercedes als nieuwe uitdaging

De geruchtenmolen draait op volle toeren Fernando Alonso, de gerenommeerde Formule 1-kampioen,...

Welke F1-coureurs starten 2024 met strafpunten?

De strafpunten van coureurs in de Formule 1 In de wereld van...

Vier redenen waarom de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari “klopt”

Is het al doorgedrongen? Blijf het herhalen tot het zover is: Lewis...

Waarom Lewis Hamilton niet hetzelfde lot als Sebastian Vettel bij Ferrari zal ondergaan

Hamilton’s overstap naar Ferrari Lewis Hamilton’s langverwachte overstap naar Ferrari in 2025...

Ocon behoudt “sterke banden” met Mercedes te midden van geruchten over vervanging Hamilton

Esteban Ocon, de coureur van Alpine Formula 1, staat aan de vooravond...

Carlos Sainz spreekt zich uit over de enorme beslissing van Lewis Hamilton en zijn F1-toekomst

Sainz voelt de bui al hangen bij Ferrari Carlos Sainz voelde de...

Alex Albon overweegt zijn F1-toekomst te midden van geruchten over Mercedes en Red Bull

Alex Albon en de geruchtenmolen Alex Albon, de coureur van Williams, bevindt...

Lewis Hamiltons broer onthult hoe hij hoorde over Ferrari-deal

De onthulling van een droomtransfer Nicolas Hamilton, coureur in het British Touring...