Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Game over voor Logan Sargeant? Williams geeft hints over coureuropties in 2025
F1 coureurs

Game over voor Logan Sargeant? Williams geeft hints over coureuropties in 2025

68
Logan Sargeant
Foto: Need 4 Speeding

Logan Sargeant onder druk bij Williams

James Vowles heeft Logan Sargeant gewaarschuwd dat hij “op het spel” staat om zijn Williams-stoeltje te verliezen. Het team is van plan om hun F1 2025-rijdersopstelling binnen enkele weken vast te leggen. Voorafgaand aan de Grand Prix van Emilia Romagna kondigde Williams aan dat hoofdbestuurder Alex Albon zijn toekomst aan het team had verbonden door een nieuw meerjarig contract te ondertekenen.

Sargeant staat echter onder druk om zijn plaats in het team te rechtvaardigen, aangezien hij sinds zijn komst naar de F1 in 2023 moeite heeft gehad om zijn teamgenoot bij te houden. Tijdens de recente Grand Prix van Miami onthulden we dat de FIA een speciaal dispensatieverzoek heeft ontvangen om Mercedes-junior Andrea Kimi Antonelli toe te staan vóór zijn 18e verjaardag – de minimumleeftijd voor rijders om deel te nemen aan Grand Prix-races – in augustus te racen.

Mogelijke vervangingen voor Sargeant

Dit nieuws kwam te midden van geruchten dat Mercedes Antonelli bij Williams zou kunnen plaatsen tijdens F1 2024, met het oog op zijn promotie als opvolger van de naar Ferrari vertrekkende Lewis Hamilton volgend seizoen. Williams wordt ook in verband gebracht met Alpine-ster Pierre Gasly, Sauber-coureur Valtteri Bottas en Carlos Sainz, de coureur die Hamilton in F1 2025 bij Ferrari zal vervangen.

Na de openingssessie van de training in Imola bevestigde Vowles dat Sargeant zijn zitje zou kunnen verliezen, aangezien Williams in onderhandeling is met verschillende coureurs. Hij onthulde dat hij van plan is om binnen enkele weken een beslissing te nemen over Albons teamgenoot. Hij zei: “We hebben een direct gesprek gehad [met Sargeant], wat een heel moeilijk gesprek is als je het voert. Het simpele feit is dat hij op het spel staat. Dat is de simpele waarheid erachter.”

De toekomst van Sargeant

Vowles benadrukte dat Sargeant nog steeds de controle heeft om zijn plaats in het team te behouden, maar hij moet snel verbeteren. Hij legde uit: “Zoals ik hem heb uitgelegd, ligt de controle in zijn handen en zijn er absoluut dingen die hij kan doen om een omgeving te creëren waarin hij binnen de Formule 1 blijft. Het is niet dat de beslissing al is genomen, het is niet dat de deur gesloten is. Dat is het hele punt. Ik geloof in een menselijk gesprek en een menselijk gesprek is: ‘Dit is waar je nu bent, dit is waar je moet zijn en ik zal zoveel mogelijk met je samenwerken – maar jij bent degene die je lot bepaalt, niet ik.'”

Voormalig wereldkampioen Damon Hill stelde dat Sargeant misschien te hard zijn best doet, wat door Vowles werd erkend als een mogelijk probleem. “Dit is altijd de fijne lijn die je trekt: creëer je druk? Het is druk creëren voor een coureur door hem te laten weten dat je onder het gewenste niveau zit, laten we samen omhoog gaan. Dat zal meer druk creëren. Gaat dat resulteren in overdriving? Ik zou het ermee eens zijn dat wanneer je er niet helemaal bent, je meer moet halen. Het is moeilijk, maar ik denk nog steeds dat het juiste ding is om het menselijke gesprek te voeren.”

Williams moet ervoor zorgen dat ze hun 2025/26/27-opstelling correct krijgen en ze zullen binnenkort potentieel nieuws in dat gebied onthullen. Vowles benadrukte dat het respectvol is tegenover Sargeant om duidelijk te maken wat er van hem wordt verwacht en hem te helpen dit te bereiken.

Gerelateerd nieuws

Verstappen domineert Perez in kwalificatie en races van seizoen 2024

Verstappen en Albon ongeslagen Na negen Grands Prix in 2024 zijn Max...

Sainz maakt plaats voor Hamilton: ‘Ik voel een beetje medelijden met hem’

Terwijl zijn teamgenoot George Russell de trofee ontving voor de derde plaats...

Ricciardo onthult welke verandering hem een beter resultaat opleverde

Na een periode van worsteling bij Visa Cash App RB, heeft Daniel...

Waar woont Carlos Sainz?

Carlos Sainz Jr. werd geboren in Madrid, Spanje op 1 september 1994....

Verstappen grote winnaar dit weekend in strijd om F1 kampioenschap

Max Verstappen heeft zijn leidende positie in het Formule 1-kampioenschap van 2024...

Perez krijgt gridstraf voor Spaanse GP na crash in Canada

Tijdens de Grand Prix van Canada, op Circuit Gilles Villeneuve, verloor Sergio...

Daniel Ricciardo reageert fel op Jacques Villeneuve na kritiek tijdens de Canadese GP

Daniel Ricciardo kon zich niet inhouden na de felle kritiek van Jacques...

Wat Toto Wolff tegen Carlos Sainz zei tijdens de Mercedes F1 2025-gesprekken

Hoewel Mercedes nog geen beslissing heeft genomen over het plaatsen van Kimi...