Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 teams Audi’s voorbereidingen voor F1 in 2026
F1 teams

Audi’s voorbereidingen voor F1 in 2026

44
Audi sport
Foto: The Inside Line

Audi maakt zich op voor hun intrede in de Formule 1 in 2026. Een verrassende ontwikkeling is de opkomst van Esteban Ocon als een serieuze kanshebber voor een zitje bij Audi. Een gerespecteerde F1-journalist heeft aangegeven dat Ocon “hoog op de lijst” staat. Sauber, dat in 2024 van Alfa Romeo naar Stake is overgegaan, zal in twee jaar tijd wederom van naam veranderen, ditmaal naar Audi. Deze stap van Audi, aangekondigd in oktober 2022, markeert een nieuw tijdperk voor het team dat zich voorbereidt op een toekomst onder nieuw eigendom.

Esteban Ocon op Audi’s verlanglijst

Het Sauber-team zal in 2026 nog steeds opereren vanuit hun basis in Zwitserland, maar in plaats van de huidige Ferrari-motor zal er dan een Duitse Audi-motor in de auto liggen. Audi is al begonnen met de voorbereidingen, waaronder de uitbreiding van hun basis in Neuburg en het ontwikkelen van hun motor voor 2026. Een belangrijke vraag die rijst, is wie er voor hen zal rijden. Nico Hulkenberg is een naam die voortdurend wordt gelinkt aan het Duitse team, maar nu is ook Esteban Ocon in de race. Volgens Lawrence Barretto van F1 is Ocon “zeer hoog” op de lijst voor Sauber. “Hoewel Alpine mogelijk geïnteresseerd is om Ocon nog een seizoen te behouden, zeggen bronnen dat Sauber-run Stake de Fransman hoog op hun lijst heeft staan terwijl ze zich voorbereiden om in 2026 Audi te worden,” beweert Barretto.

De aantrekkelijkheid van de Audi-zitplaats

Het blijft de vraag hoe aantrekkelijk de Audi-zitplaats zal zijn voor coureurs, gezien het prestigieuze merk zich aansluit bij een team dat de afgelopen jaren niet veel punten heeft gescoord. Valtteri Bottas heeft echter zijn interesse getoond voor een zitje en hoopt door te gaan wanneer het team overstapt naar Audi in 2026. “Deel uitmaken van Audi zou mijn nummer één prioriteit en voorkeur zijn,” zei hij. “Maar als dat om een of andere reden niet gebeurt, dan zou ik absoluut met [andere teams] praten. Ik wil erbij blijven omdat ik het gevoel heb dat ik nog onafgemaakte zaken heb in deze sport.”

Toekomstige ambities van Audi in F1

De toekomstige ambities van Audi in de Formule 1 zijn duidelijk. Ze streven ernaar om van het team eerst een vaste middenmoter te maken en vervolgens een operatie die kan strijden voor podia, overwinningen en uiteindelijk kampioenschappen. Met de komst van Audi in de Formule 1, een merk met een rijke geschiedenis in de autosport, is de verwachting dat er een nieuw tijdperk aanbreekt, niet alleen voor het Sauber-team maar ook voor de gehele Formule 1.

Gerelateerd nieuws

Albon geeft voorkeur aan compromissen 2025 voor grotere doelen 2026

Alex Albon heeft aangegeven dat hij graag ziet dat zijn Williams Formule...

McLaren: Geen angst dat geüpgradede MCL38 zal lijden bij hoge snelheid in Barcelona

Vertrouwen in hoge snelheid McLaren heeft er vertrouwen in dat de recente...

Hoe Mercedes zijn lastige W15-auto weer aan de praat kreeg

Mercedes begon het seizoen met een W15 die zowel voor Lewis Hamilton...

Leclerc hoopt op uitdaging in Catalonië met ‘rijdbare en snellere’ Ferrari

De opgewaardeerde Ferrari heeft het potentieel om het iconische Italiaanse team zijn...

Red Bull: Kerb oplossing zetten aero voordelen niet op het spel

Uitdagingen met de ophanging van de RB20 Het team uit Milton Keynes...

Ferrari’s teambaas voelt zich bedreigd door McLaren

Ferrari’s teleurstellend weekend in Canada Ferrari had een rampzalig weekend in Canada,...

Mercedes moet zichzelf heruitvinden, zegt Toto Wolff

Mercedes, een dominante kracht in de Formule 1 gedurende het afgelopen decennium,...

Ferrari’s reactie op de rampzalige Grand Prix van Canada: “Alles ging mis”

Problemen tijdens de kwalificatie De Scuderia Ferrari werd door verschillende rivalen gezien...