Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Verstappen gefrustreerd door drama bij Red Bull na schokkende uitspraken
F1 nieuws

Verstappen gefrustreerd door drama bij Red Bull na schokkende uitspraken

100
max verstappen red bull
Foto: Formula Today

Max Verstappen heeft zijn ongenoegen geuit over de huidige situatie bij Red Bull, waarbij hij aangeeft dat het team ver verwijderd lijkt van verbetering. Ondanks significante upgrades voor de Hongaarse Grand Prix, lijkt de prestatie van de auto niet te verbeteren. Verstappen, die sinds Miami het maximale uit de auto heeft gehaald, ziet deze grip nu uit zijn handen glippen. Zijn opmerkingen hebben veel teamleden beledigd, wat de spanningen binnen het team verder heeft vergroot.

De upgrades in Hongarije werden als baan specifiek bestempeld, maar zelfs daarmee wist Verstappen slechts P3 te kwalificeren en eindigde hij als vijfde na een crash met Hamilton. Dit alles wijst op een diepere crisis binnen Red Bull, waarbij Verstappen duidelijk maakt dat hij niet tevreden is met de huidige gang van zaken en geen genoegen neemt met excuses.

Verstappen’s kritiek op de strategie van Red Bull

Verstappen uit ook zijn frustraties over de strategie van Red Bull tijdens de Hongaarse Grand Prix. Hij gaf aan dat de eerste undercut niet ideaal was en dat hij in de tweede ronde van pitstops meteen in het verkeer terechtkwam. Op een dag waarop de auto niet de snelste is, moet je proberen te profiteren van undercuts, aldus Verstappen. Hij benadrukte dat je niet kunt vertrouwen op een klein snelheidsvoordeel en dat het team beter moet presteren.

Verstappen zei: “Ik ben niet blij op een dag waarop we natuurlijk al snelheid tekortkomen vergeleken met de McLaren. Je hoopt dat we de juiste dingen doen met de strategie, wat vandaag niet het geval was. De eerste undercut was niet ideaal, maar je kunt verrast worden, dus dat is oké. Maar het team liet me in de tweede ronde van stops buiten, waar ik meteen in het verkeer terechtkwam met achterblijvers.”

De rol van Hannah Schmitz

Hannah Schmitz, de strategie-expert van Red Bull, speelde een cruciale rol bij het behalen van de tweede plaats in Silverstone. Tijdens de eerste stint op de medium banden werd Verstappen gemakkelijk ingehaald door beide McLaren-coureurs en reed hij op P5. Desondanks heeft de drievoudig wereldkampioen het team opgeroepen om beter te presteren, te midden van geruchten dat hij zou kunnen overstappen naar een ander team vanwege de huidige situatie bij Red Bull.

Lees ook:  Verstappen pessimistisch over Red Bull-kansen in Singapore: 'verwacht er weinig van'

Verstappen zei: “Natuurlijk frustreert wat we in Hongarije deden me enorm, omdat ik wil dat dingen beter worden gedaan. Ik ben realistisch, we konden de McLaren niet verslaan, maar een P3 was haalbaar als we beter hadden gepresteerd. We weten dat we snelheid tekortkomen vergeleken met McLaren en dat is niet leuk, maar ik denk niet dat we ons totale pakket gemakkelijk kunnen verbeteren.”

De opkomst van McLaren

McLaren heeft sinds Miami indrukwekkende prestaties geleverd en wordt beschouwd als het team om te verslaan. De MCL38 heeft geen tekortkomingen in welke sector dan ook, terwijl andere teams zoals Mercedes en Ferrari worstelen met specifieke problemen. McLaren heeft in de afgelopen zes races de meeste punten gescoord en staat nu slechts 51 punten achter Red Bull in het constructeurskampioenschap.

Verstappen zei: “Als je ziet hoe goed McLaren heeft gepresteerd sinds Miami, zou je je afvragen waarom ze dit seizoen slechts twee races hebben gewonnen. Elk van hun coureurs heeft een overwinning behaald in hun carrière. Een overwinning was ook in zicht voor Piastri in Silverstone en voor Norris in Oostenrijk.”

Helmuth Marko’s mening over de upgrades

Helmuth Marko, de veteraan bij Red Bull, heeft zijn verrassing uitgesproken over het feit dat de upgrades niet werkten zoals verwacht. Hij benadrukte dat Boedapest geen typische racebaan is en dat het team meer kennis zal opdoen met elke race. Hij riep Verstappen op tot meer geduld en begrip, vooral nu de zomerpauze dringend nodig is.

Marko zei: “Het was de eerste race met de upgrades en Boedapest is niet bepaald een typische racebaan. Laten we afwachten hoe Spa eruitziet. Normaal gesproken doe je met elke race meer kennis op en ik wil geen definitief oordeel vellen. Max moet nu meer geduld en begrip tonen en de zomerpauze is nu dringend nodig.”

Lees ook:  Verstappen verbaast Perez met 'ongelooflijke' snelheid in Singapore

Verstappen werd bekritiseerd voor zijn deelname aan een 24-uurs simrace in Spa, wat volgens sommigen zijn prestaties negatief beïnvloedde. Echter, zowel Christian Horner als Helmuth Marko verdedigden Verstappen en benadrukten dat ze vertrouwen hebben in zijn oordeel over zijn capaciteiten en hobby’s.

Horner zei: “Verstappen weet precies wat er nodig is in een Grand Prix en we moeten zijn oordeel vertrouwen. Ik denk dat mensen conclusies trekken. Max weet wat er nodig is om een Grand Prix te rijden, te winnen en wereldkampioen te worden. Als team werken we altijd als zodanig en discussies over hoe we ons kunnen verbeteren zullen nooit in de media plaatsvinden.”

De toekomst van Verstappen bij Red Bull

Met de huidige spanningen en prestaties bij Red Bull rijst de vraag of Verstappen het team zal verlaten. Ondanks dat Red Bull alles heeft gedaan om hem te behouden, inclusief het verlengen van het contract van Helmuth Marko tot 2026, blijft de toekomst van Verstappen onzeker. De komende races zullen cruciaal zijn voor zowel Verstappen als Red Bull om te bepalen of ze hun dominante positie kunnen herwinnen of dat er drastische veranderingen nodig zijn.

Verstappen zei: “Niet iedereen realiseert zich de situatie waarin we verkeren. Ik denk dat sommige mensen een beetje moeten wakker worden. Ik maak geen excuses, ik ben altijd heel realistisch. Sommige mensen moeten misschien een beetje wakker worden.”

Blijf op de hoogte

Gerelateerd nieuws

Geruchten rond Red Bull: Piastri mogelijk nieuwe teamgenoot van Verstappen in 2025

De geruchtenmolen draait op volle toeren: Red Bull zou een gedurfde zet...

GP Verenigde Staten 2024: Wie zijn de favorieten voor pole position?

De Grand Prix van de Verenigde Staten 2024 belooft een spannende strijd...

Red Bull eist onderzoek naar McLaren na schokkende beschuldigingen kostenplafond

Red Bull Racing staat momenteel voor een flinke uitdaging, zowel binnen als...

Red Bull eindelijk eerlijk: ‘Wanneer je iemand als hij verliest, is dat een klap’

Red Bull heeft eindelijk toegegeven wat velen al vermoedden: de afwezigheid van...

Otmar Szafnauer over waarom Piastri Alpine verliet voor McLaren

Oscar Piastri’s overstap van Alpine naar McLaren blijft een van de meest...

Lawson reageert op Horner’s opmerking over motorstraf voor GP van de VS

Liam Lawson heeft bevestigd dat hij een motorstraf zal krijgen voor de...

Horner geeft Checo Perez laatste waarschuwing: ‘prestaties niet acceptabel’

Christian Horner heeft recentelijk harde kritiek geuit op Checo Perez, de Mexicaanse...

Button over het wereldkampioenschap winnen met Norris: ‘dan moet die dát doen’

Jenson Button gelooft dat Lando Norris een serieuze kans maakt om het...