Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Alarmerend nieuws voor Perez: alleen Zhou presteert slechter dan Checo in duels
F1 nieuws

Alarmerend nieuws voor Perez: alleen Zhou presteert slechter dan Checo in duels

91
red bull racing
Foto: Formula Action

Een coureur’s eerste tegenstander is zijn teamgenoot. Met exact dezelfde uitrusting is je teamgenoot degene die je als eerste wilt verslaan. Hoe staan de duels tussen de coureurs na de kwalificatie voor de Spaanse Grand Prix? Hier is het volledige overzicht van alle interne duels.

Na tien kwalificaties in 2024 zijn drie coureurs nog steeds ongeslagen. Max Verstappen, Alexander Albon en Valtteri Bottas hebben in elke kwalificatiesessie tot nu toe hun teamgenoot verslagen. Hierdoor is het gemiddelde verschil op zaterdag tussen de twee teamgenoten het grootst bij deze drie teams. Vooral Bottas heeft een grote marge. Hij is gemiddeld 0,449s sneller dan Guanyu Zhou op zaterdag.

Grote verschillen binnen topteams

Het duel bij Red Bull Racing is ook opvallend. Voor een topteam is een gemiddeld kwalificatieverschil van 0,416s simpelweg te groot. Het contrast is scherp met de duels bij Ferrari en McLaren, waar beide coureurs erin slaagden binnen een tiende van elkaar te blijven op zaterdag. Zelfs bij Mercedes, waar Lewis Hamilton duidelijk een minder jaar heeft, is het verschil minder dan een tiende en een half.

Binnen het team van Red Bull is het verschil tussen Verstappen en zijn teamgenoot Perez opvallend groot. Deze kloof benadrukt de uitdagingen waarmee Perez te maken heeft in vergelijking met zijn dominante teamgenoot. Dit patroon zet zich voort bij andere teams, waar de prestaties van de coureurs sterk variëren en invloed hebben op de dynamiek binnen de teams.

Deze uitgebreide analyse van de interne duels in de Formule 1 toont aan hoe belangrijk het is voor coureurs om hun directe teamgenoten te overtreffen. Dit niet alleen om hun positie binnen het team te versterken, maar ook om hun reputatie en carrière vooruitzichten te verbeteren. De verschillen in prestaties kunnen leiden tot veranderingen binnen teams en strategische aanpassingen om het beste uit hun coureurs te halen.

Lees ook:  Verstappen behoudt kalmte ondanks tegenslag: doorbraak bij Red Bull in zicht?

Kritiek van diverse kanten

Na de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje 2024 op het Circuit de Barcelona-Catalunya is er opnieuw kritiek geuit op de prestaties van Sergio Pérez. De Mexicaanse coureur van Red Bull Racing wist niet verder te komen dan de achtste startpositie, wat als een teleurstellend resultaat wordt beschouwd voor een team dat momenteel de snelste auto op de grid heeft.

De tegenvallende kwalificatie van Pérez staat in schril contrast met de prestaties van zijn teamgenoot Max Verstappen, die zich als tweede wist te kwalificeren. Dit verschil in prestaties tussen de twee Red Bull-coureurs heeft geleid tot kritische opmerkingen van verschillende kanten, waaronder van Red Bull-adviseur Helmut Marko.

Marko, bekend om zijn directe uitspraken, uitte al voor de kwalificatie zijn zorgen over Pérez’s vorm. Hij stelde dat hij had gehoopt dat Pérez’s tempo zou verbeteren na de recente contractverlenging, maar dat dit helaas niet het geval bleek te zijn. De Oostenrijkse adviseur benadrukte dat het grote verschil in rondetijden tussen Verstappen en Pérez problematisch is, vooral gezien het competitieve veld in de Formule 1.

De kritiek op Pérez is niet nieuw en komt voort uit een reeks teleurstellende resultaten in de afgelopen races. In de laatste drie Grand Prix voorafgaand aan Spanje scoorde Pérez slechts vier punten, terwijl Verstappen er 58 wist te behalen. Dit grote verschil in punten heeft ertoe geleid dat Pérez inmiddels is gezakt naar de vijfde plaats in het kampioenschap, terwijl Verstappen een voorsprong van 86 punten heeft opgebouwd.

Vooruitzichten richting race

Pérez zelf lijkt zich bewust van de kritiek en de druk die op hem rust. Na de kwalificatie erkende hij dat het een lastige sessie was geweest en dat het resultaat tegenviel. Toch heeft hij eerder aangegeven dat zijn prestaties slechter lijken dan ze in werkelijkheid zijn, vanwege het constante hoge niveau van Verstappen. Deze uitspraak heeft echter weinig gedaan om de kritiek te temperen.

Lees ook:  Sergio Pérez openhartig over pensioen en doelen met Red Bull

De situatie bij Red Bull roept vragen op over de toekomst van Pérez binnen het team, ondanks zijn recente contractverlenging. Het team verwacht van beide coureurs dat ze consistent presteren en punten scoren om de constructeurstitel veilig te stellen. Als Pérez zijn vorm niet snel weet te verbeteren, zou dit kunnen leiden tot verdere speculaties over zijn positie binnen het team.

Voor de aankomende Grand Prix van Spanje staat Pérez voor de uitdaging om vanaf de achtste startpositie een sterk resultaat neer te zetten en zo de kritiek te pareren. Het zal interessant zijn om te zien hoe hij omgaat met de druk en of hij in staat is om zich terug te vechten naar de voorste gelederen van het veld.

Gerelateerd nieuws

Verstappen juicht debuut Bearman toe: ‘Natuurtalent verdient kans in Formule 1’

Max Verstappen heeft zijn enthousiasme gedeeld over de kansen die jonge talenten...

Lawson vervangt Ricciardo bij RB, maar krijgt meteen gridstraf in Austin

Liam Lawson vervangt Daniel Ricciardo bij Red Bull voor de laatste zes...

Miami GP-circuit kondigt spectaculaire uitbreiding aan: ‘Formule 1 is slechts het begin’

Het Miami International Autodrome, de thuisbasis van de Miami Grand Prix, heeft...

Formule 1-teams over hun upgrades voor GP van Austin

De Grand Prix van de Verenigde Staten op het Circuit of the...

Lawson duidelijk: ‘Ricciardo’s laatste race was moeilijk moment voor mij’

Liam Lawson vervangt Daniel Ricciardo bij Visa Cash App RB (voorheen AlphaTauri)....

Norris over Verstappen en Red Bull: ‘meest dominante duo ooit in Formule 1’

Lando Norris heeft Max Verstappen en Red Bull bestempeld als “het meest...

Toto Wolff verwelkomt nieuwe F1-teambaas in ‘piranha club’ met waarschuwing

Toto Wolff heeft Oliver Oakes, de nieuwe teambaas van Alpine, gewaarschuwd dat...

Verstappen houdt kaken stijf op elkaar over Red Bull-contract: “Misschien wel, misschien niet”

Max Verstappen heeft onlangs gereageerd op geruchten over een mogelijke exitclausule in...