Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Adrian Newey blijft bij Red Bull ondanks aanhoudende teamonrust
F1 nieuws

Adrian Newey blijft bij Red Bull ondanks aanhoudende teamonrust

65
Adrian Newey
Foto: DriveBar

Adrian Newey, de legendarische auto-ontwerper wiens werk de afgelopen 17 jaar de basis vormde voor alle titelwinnende auto’s van Red Bull, blijft ondanks geruchten en teamonrust stevig binnen het team. Recentelijk hebben speculaties over zijn vertrek momentum gekregen, vooral na de onrust binnen Red Bull Racing die volgde op het ontslag van een onderzoek naar Christian Horner door het moederbedrijf. Deze speculaties omvatten zelfs mogelijke vertrekken van zowel Max Verstappen als Adrian Newey.

De stabiliteit binnen Red Bull

Tijdens het Grand Prix-weekend in Saudi-Arabië leek de situatie te escaleren toen Helmut Marko, de motorsportconsultant van Red Bull, onthulde dat hij niet kon uitsluiten dat hij door Red Bull GmbH geschorst zou worden. Dit leidde tot publieke verklaringen van Max Verstappen over zijn loyaliteit aan Marko, waarbij de Nederlandse coureur bijna verklaarde dat als Marko niet betrokken is bij Red Bull, hij dat ook niet zal zijn. Marko bevestigde later zijn intentie om zijn driejarig contract met GmbH uit te zitten na uitgebreide gesprekken met CEO Oliver Mintzlaff, wat de positie van Verstappen binnen het team leek te verstevigen.

Geruchten rondom Newey ontkracht

Ondanks geruchten dat Newey ongelukkig zou zijn binnen het team en dat hij zou zijn overgeplaatst om te werken aan Red Bull’s RB17 hypercar project, hebben bronnen bevestigd dat er binnen Red Bull geen zorgen zijn over een mogelijk vertrek van Newey. Er waren suggesties dat Newey zou kunnen worden verleid door een overstap naar Ferrari om samen te werken met Lewis Hamilton, of naar Mercedes als hij in het VK zou willen blijven. Echter, Newey werkt momenteel aan het RB17-project maar is niet van zijn F1-verantwoordelijkheden gehaald. Hoewel hij niet van plan is de komende Grand Prix van Australië bij te wonen, heeft Red Bull bevestigd dat hij volgende maand weer op de grond zal zijn bij de Grand Prix van Japan.

Lees ook:  Newey over zijn vertrek bij Red Bull: 'het werd tijd voor iets nieuws'

Focus op het seizoen

Met de afleidingen buiten de baan die de aandacht afleiden van Red Bulls dominante start van het seizoen met twee opeenvolgende 1-2 finishes, heeft teambaas Christian Horner geprobeerd een lijn te trekken om een einde te maken aan de drama’s die het team al twee maanden omhullen. Horner benadrukte de eenheid binnen het team en de cruciale rollen die iedereen speelt, inclusief die van zichzelf, Verstappen en Marko. Ondanks geruchten over zijn eigen toekomst, blijft Horner de volledige steun van de aandeelhouders genieten, wat nog eens benadrukt wordt door de recente schorsing van een teamlid wegens oneerlijkheid, een beslissing die de focus binnen het team opnieuw bevestigt.

In deze periode van speculatie en onzekerheid binnen Red Bull Racing blijft de kern van het team, geleid door figuren als Christian Horner, Max Verstappen, en Adrian Newey, onwrikbaar in hun toewijding aan het team en hun gezamenlijke doelen. Ondanks de uitdagingen blijft Red Bull een toonaangevende kracht in de Formule 1, klaar om elk obstakel te overwinnen op weg naar verdere successen.

Gerelateerd nieuws

Lewis Hamilton’s sombere conclusie over kwalificatiekansen: Mercedes ‘verloren’ in afstelling

Lewis Hamilton heeft zijn kansen op een goede kwalificatie tijdens de Grand...

Max Verstappen heeft ‘geen woorden’ voor FIA-straf na misdragingen

Max Verstappen reageerde kort maar krachtig: “Geen woorden.” Dit kwam nadat de...

McLaren en Ferrari domineren vrijdag in Singapore, Red Bull valt tegen

Op de eerste dag van de Singapore GP hebben McLaren en Ferrari...

Sainz’ actie in Baku veroorzaakt problemen voor Red Bull richting Singapore

Carlos Sainz’ late inhaalactie op Sergio Perez tijdens de Grand Prix van...

Verstappen pessimistisch over Red Bull-kansen in Singapore: ‘verwacht er weinig van’

De Grand Prix van Singapore 2024 staat voor de deur en lijkt...

McLaren’s ‘mini DRS’ onderzocht na FIA-verklaring over data-onderzoek

Oscar Piastri’s overwinning tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan betekende niet alleen...

Ricciardo erkent dat Singapore GP mogelijk zijn laatste race is

Daniel Ricciardo heeft toegegeven dat de Grand Prix van Singapore weleens zijn...

McLaren houdt FIA in spanning met aankomende MCL38-upgrades

McLaren-teambaas Andrea Stella heeft bevestigd dat er binnenkort grote upgrades voor de...