Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Waarom Lewis Hamilton niet hetzelfde lot als Sebastian Vettel bij Ferrari zal ondergaan
F1 coureurs

Waarom Lewis Hamilton niet hetzelfde lot als Sebastian Vettel bij Ferrari zal ondergaan

48
lewis hamilton
Foto: F1nal Race

Hamilton’s overstap naar Ferrari

Lewis Hamilton’s langverwachte overstap naar Ferrari in 2025 is bevestigd, waarmee een einde komt aan zijn langdurige relatie met het Mercedes-team die begon in 2013. Deze overgang naar Ferrari wordt gezien als een kans voor Hamilton om het succes van mede meervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel na te streven, die ook de overstap naar Ferrari maakte maar er niet in slaagde een titel te behalen tijdens zijn verblijf. Sebastian Vettel, die van 2010 tot 2013 vier keer op rij wereldkampioen werd met Red Bull, had hoge verwachtingen om een Ferrari-legende te worden en de kampioenschapsdroogte van het team, die terugging tot 2008, te beëindigen toen hij zich in 2015 bij hen voegde. Ondanks het behalen van 14 Grand Prix-overwinningen, kon Vettel zijn wereldkampioenschaptotaal niet verhogen terwijl hij het iconische Ferrari-rood droeg.

Ferrari’s unieke voordeel voor Hamilton

Echter, de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari lijkt te komen met een uniek voordeel in vergelijking met Vettel’s verhuizing. Volgens rapporten van Formu1a.uno, is Ferrari toegewijd om Hamilton’s succes te verzekeren door een “veiligheidsnet” te bieden dat Vettel nooit had. De Italiaanse publicatie suggereert dat Ferrari bereid is om andere sleutelfiguren van Mercedes te verwelkomen die Hamilton willen volgen in de overstap. Opmerkelijke namen die aan deze potentiële overgang zijn gekoppeld, zijn onder andere voormalig Mercedes-prestatiedirecteur Loïc Serra en hun hoofd van trackside prestaties, Riccardo Musconi.

Ferrari’s strategische zet

Gerespecteerd Italiaans journalist Roberto Chinchero, sprekend op de F1 Nation podcast, onthulde dat Ferrari’s teambaas, Frederic Vasseur, een sterke interesse had getoond in het tekenen van Hamilton. Vasseur zag de komst van Hamilton als een middel om topingenieurs naar het team te trekken, omschreven als een “cadeaukaart” om het beste talent aan te trekken. Deze strategische zet werd gezien als een aanzienlijke overwinning voor Ferrari, aangezien het veiligstellen van Hamilton’s diensten niet alleen hun coureursopstelling zou versterken, maar ook de technische bekwaamheid van het team zou verhogen.

De nieuwe reis van Hamilton met Ferrari

In zijn nieuwe reis met Ferrari zal Lewis Hamilton partneren met Charles Leclerc, waardoor een formidabele coureursopstelling ontstaat. Ondertussen zal Carlos Sainz, die momenteel voor Ferrari rijdt, vanaf 2025 op zoek gaan naar een nieuw team. De anticipatie rond Hamilton’s verhuizing naar Ferrari, gekoppeld aan het vooruitzicht dat andere sleutelpersoneel de overstap maakt, voegt een spannende dimensie toe aan de komende Formule 1-seizoenen, aangezien fans reikhalzend uitkijken naar de competitie en dynamiek die zich zullen ontvouwen.

Gerelateerd nieuws

Hoe verhoogd zelfbewustzijn Piastri in zijn tweede F1 jaar zal stimuleren

Oscar Piastri’s indrukwekkende debuutseizoen in de Formule 1 van 2023, gemarkeerd door...

Sergio Perez wijst op een spannender F1-seizoen in 2024

Perez’s observaties na de eerste testdag Sergio Perez, coureur voor Red Bull...

Fernando Alonso overweegt Mercedes als nieuwe uitdaging

De geruchtenmolen draait op volle toeren Fernando Alonso, de gerenommeerde Formule 1-kampioen,...

Welke F1-coureurs starten 2024 met strafpunten?

De strafpunten van coureurs in de Formule 1 In de wereld van...

Vier redenen waarom de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari “klopt”

Is het al doorgedrongen? Blijf het herhalen tot het zover is: Lewis...

Ocon behoudt “sterke banden” met Mercedes te midden van geruchten over vervanging Hamilton

Esteban Ocon, de coureur van Alpine Formula 1, staat aan de vooravond...

Carlos Sainz spreekt zich uit over de enorme beslissing van Lewis Hamilton en zijn F1-toekomst

Sainz voelt de bui al hangen bij Ferrari Carlos Sainz voelde de...

Alex Albon overweegt zijn F1-toekomst te midden van geruchten over Mercedes en Red Bull

Alex Albon en de geruchtenmolen Alex Albon, de coureur van Williams, bevindt...