Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Waarom Lewis Hamilton niet hetzelfde lot als Sebastian Vettel bij Ferrari zal ondergaan
F1 coureurs

Waarom Lewis Hamilton niet hetzelfde lot als Sebastian Vettel bij Ferrari zal ondergaan

76
lewis hamilton
Foto: F1nal Race

Hamilton’s overstap naar Ferrari

Lewis Hamilton’s langverwachte overstap naar Ferrari in 2025 is bevestigd, waarmee een einde komt aan zijn langdurige relatie met het Mercedes-team die begon in 2013. Deze overgang naar Ferrari wordt gezien als een kans voor Hamilton om het succes van mede meervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel na te streven, die ook de overstap naar Ferrari maakte maar er niet in slaagde een titel te behalen tijdens zijn verblijf. Sebastian Vettel, die van 2010 tot 2013 vier keer op rij wereldkampioen werd met Red Bull, had hoge verwachtingen om een Ferrari-legende te worden en de kampioenschapsdroogte van het team, die terugging tot 2008, te beëindigen toen hij zich in 2015 bij hen voegde. Ondanks het behalen van 14 Grand Prix-overwinningen, kon Vettel zijn wereldkampioenschaptotaal niet verhogen terwijl hij het iconische Ferrari-rood droeg.

Ferrari’s unieke voordeel voor Hamilton

Echter, de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari lijkt te komen met een uniek voordeel in vergelijking met Vettel’s verhuizing. Volgens rapporten van Formu1a.uno, is Ferrari toegewijd om Hamilton’s succes te verzekeren door een “veiligheidsnet” te bieden dat Vettel nooit had. De Italiaanse publicatie suggereert dat Ferrari bereid is om andere sleutelfiguren van Mercedes te verwelkomen die Hamilton willen volgen in de overstap. Opmerkelijke namen die aan deze potentiële overgang zijn gekoppeld, zijn onder andere voormalig Mercedes-prestatiedirecteur Loïc Serra en hun hoofd van trackside prestaties, Riccardo Musconi.

Ferrari’s strategische zet

Gerespecteerd Italiaans journalist Roberto Chinchero, sprekend op de F1 Nation podcast, onthulde dat Ferrari’s teambaas, Frederic Vasseur, een sterke interesse had getoond in het tekenen van Hamilton. Vasseur zag de komst van Hamilton als een middel om topingenieurs naar het team te trekken, omschreven als een “cadeaukaart” om het beste talent aan te trekken. Deze strategische zet werd gezien als een aanzienlijke overwinning voor Ferrari, aangezien het veiligstellen van Hamilton’s diensten niet alleen hun coureursopstelling zou versterken, maar ook de technische bekwaamheid van het team zou verhogen.

De nieuwe reis van Hamilton met Ferrari

In zijn nieuwe reis met Ferrari zal Lewis Hamilton partneren met Charles Leclerc, waardoor een formidabele coureursopstelling ontstaat. Ondertussen zal Carlos Sainz, die momenteel voor Ferrari rijdt, vanaf 2025 op zoek gaan naar een nieuw team. De anticipatie rond Hamilton’s verhuizing naar Ferrari, gekoppeld aan het vooruitzicht dat andere sleutelpersoneel de overstap maakt, voegt een spannende dimensie toe aan de komende Formule 1-seizoenen, aangezien fans reikhalzend uitkijken naar de competitie en dynamiek die zich zullen ontvouwen.

Gerelateerd nieuws

Bearman: Haas contract is slechts ‘geruchten en speculaties’

Toekomstplannen van Oliver Bearman in de Formule 1 Oliver Bearman is een...

Verstappen domineert Perez in kwalificatie en races van seizoen 2024

Verstappen en Albon ongeslagen Na negen Grands Prix in 2024 zijn Max...

Sainz maakt plaats voor Hamilton: ‘Ik voel een beetje medelijden met hem’

Terwijl zijn teamgenoot George Russell de trofee ontving voor de derde plaats...

Ricciardo onthult welke verandering hem een beter resultaat opleverde

Na een periode van worsteling bij Visa Cash App RB, heeft Daniel...

Waar woont Carlos Sainz?

Carlos Sainz Jr. werd geboren in Madrid, Spanje op 1 september 1994....

Verstappen grote winnaar dit weekend in strijd om F1 kampioenschap

Max Verstappen heeft zijn leidende positie in het Formule 1-kampioenschap van 2024...

Perez krijgt gridstraf voor Spaanse GP na crash in Canada

Tijdens de Grand Prix van Canada, op Circuit Gilles Villeneuve, verloor Sergio...

Daniel Ricciardo reageert fel op Jacques Villeneuve na kritiek tijdens de Canadese GP

Daniel Ricciardo kon zich niet inhouden na de felle kritiek van Jacques...